Prosím o radu, manžel doma od středy kvůli horečce,test negativní. Dnes už bez horeček a test pozitivní. Objedná se na PCR. Od kdy se teda počítá karanténa? Předem děkuji všem za odpovědi ☺️
Přesně tak, od data provedení PCR testu.
Karantena den od provedeni testu
Nám to počítali tak že PCR + 14 dnů, takže ve finále byla karanténa 15 dnů doma
Ode dne pcr testu, měl v ten samý den jako pozitivní antigen v práci, já jsem šla s malou na test 6. Den od pozitiv manželova , obě pozitivní, měli sme izolaci ještě o týden delší Karanténu sme měli ide dne co manžel
Děkuji všem ☺️
Ještě dotaz,pokud nepůjdeme s dětma na PCR test, stačí dodržet karanténu spolu s manželem? Testujeme se průběžně doma, co druhý den všichni a jsme negativní.
Nestačí, měli byste jít taky všichni PCR. Už jen proto, že když byste náhodou byli taky pozitivní, tak pak budete aspoň všichni v té 90 denní ochranné lhůtě.
Nestačí. A pokud bude muž pozitivní i na PCR testu, jde automaticky celá domácnost po 5 dnech jeho pozitivity taky na PCR test..
Vy se od něj můžete nakazit po celou dobu jeho karantény, klidně i na konci, takže kdybyste nešli na testy, tak byste měli mít delší karanténu než on aspoň o týden. My jsme malou (1 rok) na test nebrali a musela jsem s ní být doma ještě týden po skončení naší karantény.
My jsme šli i s dětmi, řekla to tak dětská doktorka. A teď se nám to hodí, máme všichni potvrzení o prodělání covidu a nikdo děcka netestuje ve škole, kde chtějí testy ( teď třeba kadeřnictví) dáme potvrzení a hotovo. Nejmladší měl 2 roky.
Karanténu jsem měla já od pozitivního testu. A děti byly testované 5 dní po našem testu, tak to řekla hygiena, takže měli karanténu 14 dní od jejich testování pcr.
@surikata131 přesně proto jsem nahlásila na PCR hned celou rodinu (já už měla příznaky také) i s dětmi. Manželovi se to nezdálo, pozitivní jsme nakonec byli všichni, tak jsme si ušetřili v nemoci další cestu na testy s dětmi + několik dní karantény (ale s výjimkou jednoho nákupu jsme stejně raději byli ještě pár dní doma).
@eviicka no kdyby u nás bylo testování z auta, tak jdem asi všichni, já jsem šla když nám ještě nic nebylo a čekala jsem tam normálně vevnitř s dalšíma lidma, nechtěla jsem tam tahat malou, když ani nemůže mít respirátor, aby to ještě nechytla tam, kdyby to třeba ještě neměla. manžel šel za 2 dny a to už nám bylo blbě, takže jsme s ní už nešli. A roční dítě jsme nechtěli trápit....ale je fajn vědět na čem jsi a nemusíte pak 90 dní do karantény znova nebo se nechat testovat, takže výhody to určitě má
@surikata131 my měli nejbližší odběrné místo právě 20 km (krajské město) a vybrali si drive, je fakt že někde v budově by to bylo zase jiné.
Jinak 8 měsíční u toho ani nemrkl, zato čtyřleťák měl trochu problém.
Až ode dne PCR. Alespoň tak jsme to měli my.