Covid. Jak se vám projevoval? Braly jste Paralen nebo Ibalgin?

katka102030
6. led 2021

Ahoj ženy.
Prosím ,které z vás již prodělali covid,jak se vam začal projevovat? A co jste popřípadě brali, paralen nebo ibalgin?

prdecek
6. led 2021

začal se projevovat suchým kašlem, pak se přidala bolest svalů a celkově celého těla, hlavně hlavy, po asi 2 dnech jsem začala postupně ztrácet čich a chuť a pak se objevila únava. Brala jsem paralen nebo ibalgin na bolest hlavy, ale nikdy nepřestala bolet úplně. Hodně tekutin - nejlépe prý neochucená minerální voda. Potom se mi udělalo relativně dobře a za pár dní to udeřilo znova a ještě horší, zítra mi končí izolace, ale do práce nejsem schopná jít. Ani nevím jestli zvládnu zavést děti do školy a školky ☹

katka102030
autor
6. led 2021

@prdecek Ty vado 😖 Hlavně ať je ti co nejdřív lépe.Ja mam dnes třetí den zvýšenou teplotu.Skace mi to 37.0 , 37.1 , 37.3 a jsem takova unavená.
Mám z toho děsný strach 😣 V sobotu jdu na test.
26.12 jsme byli u tchýně a tchána na obědě a dva dny na to lehl s horeckama,kašel.

rejalin
6. led 2021

Tchýně a švagrová to mají. První kašel, pak teplota a bolest svalů, tchýně se začala zadychavat. Pak zmizel čich. Dostali to dva dny před Vánoci, teď ještě kašlou a nemají čich, ale jinak už je jim dobře. A někde jsem četla, že je to dobrý paralen nebo léky se stejnou účinnou látkou (paracetamol?), ale nezaručuju hodnověrnost tohoto tvrzení 😉

prdecek
6. led 2021

@katka102030 nám to domů dotáhl přítel, vůbec nevíme odkud, nakazil i svoje rodiče, tam je to pořád špatný, ale nikam nechtějí jít, ani na test nešli. Jediný co přijali byl paralen a vitamín D, jinak nic. Teplotu jsem měla taky max. 37,3. Spíš mi byla a je pořád zima.

werysek3131
6. led 2021

Ahoj,,já dnes vyšla pozitivní. Byla jsem na testu v pondělí a byla jsem ještě negativní (chodím 2 týdne pracuji jako pecovatelka) v pondělí večer rýma trochu kašel v úterý trochu větší kašel zacpany nos a dnes stejně jako včera trošku občas mě pichne na hrudi trochu hlava a test pozitivní.... Jsem sama zvědavá na další dny.... Jinak teplotu nemám, pálí mě ještě v nose jsem zapomela napsat... Držím pěsti

elyey
6. led 2021

Teplota, zimnice, bolest hlavy, ale neměla jsem teplotu ani 38°, takže jsem jenom odpočívala, hodně pila a nic si nebrala.

katule1990
7. led 2021

Neměla jsem vůbec žádný příznak, přišlo se na to náhodou, protože jsem musela na test den před operací. Pozitivní pak vyšel manžel i táta, který jsem nahlásila, oba taky za celou dobu bez jediného příznaku.

irenausti
7. led 2021

ibalgin ani ibuprofen se v tehu nesmi, na snizeni horecky a bolest je paralen nebo parapyrex, ty se v tehu muzou, samozrejme v co nejmensi mire

katanovobran
7. led 2021

@katka102030 bolest zad a nohou,vyrážka na krku a do půlky obliceje to bylo první den,druhy celková slabost vše mě bolelo,třetí den ztráta čichu a chuti a bylo to jasný a pak už se mi to jen lepšilo

andyj
8. led 2021

@prdecek dobry den, jiz je Vam lepe? Jak se to vyviji?

hany_bany
8. led 2021

Já jsem první ztratila čich (cca 2.1.), pak se začal postupně přidávat kašel. 4.1. pozitivní test, manžel a dcerka taky. Kašel se zhoršuje, vyčerpává, budí mě v noci... Tussin nezabírá. Jinak jsem unavená, motá se mi hlava, ale nic mě nebolí, teplota max. 37,3. Takže paralen ani nic takového neberu. Čich už se pomalu vrací. Manžel je jen trochu unavený, už skoro nekašle a čich se mu též vrací. Ještě že ho teď doma mám 🙂

martiniquest
8. led 2021

Ženské, dejte si Wobenzymovou kuru. Moje teta ma 63 let, je pediatricka, covida mela v listopadu a radila mi Wobenzym na celkove posileni a na kasel Erdomed (na predpis, pripadne v podobe pytliku volne k prodeji). Drzim pěsti 🤞

hojda
8. led 2021

@martiniquest a nemůže to právě vyvolat tu přehnanou imunitní reakci, které dostává lidi do těch těžkých stavů? S tímto bych asi byla opatrná.

martiniquest
8. led 2021

@hojda Nejsem doktor a predpokladam, ze teta potrebne vzdelani ma, kdyz to dela cely zivot. Nebudu se tedy poustet do polemiky ohledne cytokinove boure po Wobenzymu. Jsem pouze molekularni biolog. Jen posilam radu, kterou jsem dostala od lekarky, ktere duveruji.

surikata131
8. led 2021

Kašel, rýma, pak začly bolesti celého těla (naštěstí jen 2 dny), velká únava, slabost, nevolnost, po pár dnech ztráta čichu. Jelikož se mi vyhly horečky i bolest hlavy, tak jsem z léků neužívala nic, jen vysoké dávky vitamínu C a vitamín D, jeden čaj za druhým. Ale každý to má trochu jinak, nás to mělo v rodině několik a každý měl trochu jiný průběh a teda moc fajn to není, i když má člověk ten průběh “lehký”

surikata131
8. led 2021

@martiniquest jestli ten wobenzym nebude takové placebo, nikde jsem o tom nečetla, že by to mělo pomoct. Od nás někteří brali isoprinosine (na předpis), já jsem ho nebrala a průběh jsem měla lehčí, ale třeba by to bez něj měli ještě horší...

hasara33
8. led 2021

@katka102030 ahoj, já zrovna prodělávám 😁 vlhký kašel a bolest na hrudi při kašlání (myslela jsem si, že mám zánět průdušek), za dva dny třeštění hlavy, ztráta čichu i chuti - to už mi bylo vcelku jasný odkud vítr fouká a test to i potvrdil. Třeštění hlavy bylo jen jednodenní a až na ten kašel a ztrátu chuti a čichu se cítím dobře. Manžel měl to samé akorát místo kašle ho bolí klouby. Nebrali jsem a nebereme nic. Není třeba.

martiniquest
8. led 2021

@surikata131 Pri vsi ucte, zes o Wobenzymu nikde necetla v souvislosti s covidem, vubec nic neznamena. Nikomu ho nenutim. Pouze predavam radu, jak jsem psala vyse.

ckei
8. led 2021

Rýma, bolest hlavy, ztráta čichu a chuti.... A pak to vypuklo. Covidove bolesti, hlavně v noci.....kdo je zažil, ví. Brala jsem Brufen a 6noci jsem se modlila,at uz je ráno. Budou to tři měsíce a můj stav stále nic moc.

surikata131
8. led 2021

@martiniquest jasně, tak nějaký zdroj by byl, odkud teta čerpala?

martiniquest
9. led 2021

@surikata131 Vlastni zkusenost

prdecek
9. led 2021

@andyj je to daleko lepší, jen ta únava stále dost trvá.

andyj
9. led 2021

@prdecek 🙏to je optimisticke! Tak sa drzte!

kackabo
22. led 2021

Prosím někdo zkušenost? V neděli 17.1. 2021 jsem začala mít příznaky Covidu snad vše kromě ztráty čichu další den v pondělí jsem volala Dr poslala mě na testy na těch jsem byla 19. V úterý. Výsledek negativní. Jenže jsem pořád nemocná stálé teploty kašel únava čich stále mám. Je možné že by ten negativní test mohl být nakonec pozitivní že by jen testovali moc brzy že jsem ten vir neměla ještě tolik v těle rozjetý. Dr říkala že jsem prostě negativní a hotovo že toto je jen chřipka tak nevím no. Máte někdo zkušenost že nakonec jste byli po druhém testu pozitivní?

katka102030
autor
22. led 2021

@kackabo Těžko říct 🤔 Přítel v sobotu 16.1 se ráno probudil a nebylo mu dobře.Ryma,pokaslaval, zvysena teplota. V pondělí 18.1 šel na test a vyšel pozitivní.Jeho příznaky vypadají jako klasické nachlazení - lehká rýma,sem tam zakasle, horečky nemá.Ja jdu s dcerou na test zítra tak jsem zvědavá.Proste každý ty příznaky má jiný.Tchan to měl taky.Skoro 10 dní horečky,kašel, ztráta chuti i cichu. Tchýně,která s ním byla doma 24hod denně, spali v jedné posteli, byla pozitivní a vůbec nic ji nebylo 🤔

sisinka74
4. bře 2021

@prdecek tak to máš podobně jako já. Nejprve kašel, k tomu bolest kloubů. Na testech manžel i dítě pozitivní a já,které mi bylo zlé, negativní. Pak manžel chytil horečky a bolest svalů a mně se to přidalo taky. Řeknu vám, že starat se o dítě s covidem, je fakt super. Horečky mi ani tak nevadí, ale ta bolest svalů. Ta vás nenechá ani vyspat.

sajul
4. bře 2021

Já teda kovid ještě neměla, aby co mi doporučila zdravotnice bylo vysoké dávky C,D,B. Acylpiryn nebo Anopiryn, protože covid způsobuje krevní sraženiny a tyhle léky dokážou krev alespoň trochu naředit.