Zdravím, potřebovala bych osvětu. Tchán je pozitivní na covid, žijeme společně v jednom baráku, každá generace máme svou domácnost, ale některé prostory jsou společné a každý den se vídáme. Potřebovala bych ujasnit jak to teď je, co se musí když je člověk pozitivní a co pak ty ostatní (my) co jsme s ním byli v kontaktu... Taky na testy, karanténa...?
Nemusí se nic, už záleží jen na vaší ohleduplnosti, že to nepobezite roznášet dal.
Tchan sedm dni izolace, pokud bude mit dva dny bez priznaku. Pokud bude mit priznaky prodluzuje se dokud nesplni ty dva dny. Necht se nahlasi obvodakovi, poradi. Nad 65 let ma moznost podani antivirotik.
Jinak nemusi nikdo nic, ale upozornuju, ze ve skutecnosti je nejvetsi naloz mezi 6-9 dnem, takze pokud to nechcete, izolujte se dele nebo at si udela pred vypustenim mezi ostatni znova AG test.
Pro ostatni se doporucuje respirator pri pobihani mezi lidem v pripade, ze mate podezreni, ze to mohli chytit. Tzn mela jsem kontakt, je to tri dny, jdu na kontrolu do nemocnice, nic mi neni, ale na tu pusu si to radsi vezmu, ze
Zrovna máme doma pozitivního člena a jelikož nemáme nafukovací barák,tak dítě jsem vyexpedovala ještě na prázdniny k babičce, kovidak má izolaci v pokoji a my ostatní fungujeme dál normálně..nikam jsme nevolali ani nešli na test
@lenkalubina vim, ze je pozde, ale asi bych priste moc babicku nevolila 😕
@marge_s no dítě jsem otestovala a pro jistotu jsem dala ještě jeden test sebou...oni to neřeší🤷♀️
@j.a.n.i to teda 🙂
@lenkalubina 👍
A…stay negative 🙂
@lucifux nemusite nic.Ani na testy ,ani do karantény.