Holky,maminky dobrý den,je tu prosím někdo kdo prodělal Covid a pořád nic necítí? Já ho měla na začátku října. Kromě ztráty čichu a chuti žádné jiné příznaky. Už sme z toho celkem nešťastná 😔
@joann
Mela jsem ho ve stejnou dobu a cich mam davno zpatky,trvalo to cca 2 tydny asi.
@joann dneska clanek,ze to muze trvat az 2 roky nez se to vrati do normalu...
Covid jsem prodělala na začátku listopadu, čich se začal vracet cca po měsíci, ale stále necítím jako před tím. Něco necítím vůbec, chut jsem mela cca dva týdny strašně slanou a sem tam tu slanou chuť mám ještě teď.
Covid napada cichovy nerv a regenerace nervu trva nekdy dlouho. Chce to nejake vitaminky na podporu a regeneraci nervoveho systemu.
Taky sem uz tyden bez čichu a chuti a tak začínám mit obavy, aby se mi to vrátilo do normálu. Ani me nebavi jist, kdyz nevím jak to chutná. A uvarit bez chuti, je taky vabank.
Ahojky, mě pomohl trénink. Četla jsem že pokud chceš, aby se vrátil co nejdříve, tak denně se snažit k něčemu čuchat výraznému, takže já zvolila ocet a ejhle, za 14 dní mám čich trochu zpátky.
@joann kup konvicku na vyplach nosu https://tarani.cz/embelika/ a dej do toho tuhle embeliku♡
@michaela1990xx Ahoj. Vrátil se ti čich?
@matyase ano, vrátil se mi po cca třech týdnech
Já nemám čich, chuť, ale taky necítím v obličeji horko - už jsem se opatřila a nevím o tom. Taky necítím břicho - pocit hladu a pocit přejedení 🙄 a upřímně už se z toho zblázním. Hlavně je to fakt nebezpečné když nevíte co jíte a pijete....
Teď je to týden a necítím nic...cibule, česnek... vše chutná jak houba
V zahraničí dělají průplach nosu listerinem, prý jsou s tím dobré výsledky a čich se začne postupně vracet. Bude to asi pálit jako prase, já bych to naredila vodou... Za vyzkoušení nic nedáš. V mém okolí se všem vrátil čich rychle, za týden, dva. Ale fakt jsou případy, kdy se nevrací ani za velmi dlouho.