Covid a silná bolest v krku. Máte zkušenost? Jak dlouho to trvalo?

pafca4
7. bře 2022

bolelo vás také někoho při covidu šíleně v krku? a pokud ano, jak dlouho vám to trvalo?
Já už týden bojuju s coronavirem a nikdy mi takhle hrozně v krku nebolelo (a pokud ano, za den dva se to zlepšovalo, popř. při angině po antibiotikách), zatímco ted to trvá už týden. Děkuji za zkušenosti 🙂 já abych věděla, na co se psychicky připravit,

eithelwing
7. bře 2022

@pafca4 Manžela bolelo v krku děsně, doktorka mu udělala výtěr, byl tam nějaký bacil, nakonec se to rozehnalo samo do týdne, ale už byly ve hře i atb.
Jak k tomu přišel, netuším. 🤔

tasimia
7. bře 2022

@pafca4 skoro dva týdny, byl to teda mazec. Měla jsem pocit, že polykam sklo..

klokanka31
8. bře 2022

@pafca4 Taky mě bolelo silně v krku, měla jsem i nateklejší mandle. Přestalo to cca po týdnu, pořád jsem pila heřmánek a cucala tantum verde.

hojda
8. bře 2022

Zkus si to krku průběžně stříkat solný roztok.

klaarka
8. bře 2022

@pafca4 já měla to samé, jen šílená bolest v krku a nic víc. Za mě pomohla jen trochu Vincenta, ve všech podobách. Jako těhotná ani nic jiného nemohu. Největší bolest byla přesně 7 dní, 8.den přišla úleva, do úplného uzdravení to trvalo ještě asi 10 dní. Držím palce!

odula
8. bře 2022

me bolelo trochu, ale spoustu lidi okolo me co meli omikron tak bolelo nesnesitelne. a trvalo to den, max dva (takova ta bolest ze nepolknes pomalu ani vodu, boli te to az do usi, do hlavy). pak do tydne ok.

levandule_k
8. bře 2022

Pořád jsem měla pocit knedlíku v krku, nic mi na to nezabíralo (jox, kloktání, čaje, vincentka), pak jsem zjistila, že mi na to dělá dobře česnek, je to přírodní antibiotiku, ale už jsem měla rozjetou nějakou plicní infekci, tak jsem dostala atb. Možná kdybych si dávala hodně česneku od začátku, tak se vyhnu atb a zaléčím si to sama. Napřed mi Dr. chtěla dát atb na 5 dní, ale když jsem jí řekla o česneku dostala jsem jen na tři.

pafca4
autor
8. bře 2022

Děkuji moc za odpovědi, tak snad mi to také dříve či později přejde 🙂
@tasimia tak teď jsi to vystihla přesně, jako když člověk polyká sklo. Dva týdny...to asi nedám 😀

podzimniden
10. říj 2022

@pafca4 dobrý den, přestala Vám ta silná bolest bez antibiotik? Mě silně bolelo na jedné mandli, pak se zdálo, že to ustupuje a teď na druhé mandli. Byla jsem u dr a udělala mi výtěr krku.. výsledky budou až zítra.. tak mě čeká zase další noc s tou šílenou bolestí 🙄

pafca4
autor
11. říj 2022

přestalo to asi po celkem 10 dnech utrpení, pak se ale přidal šílený suchý kašel, skoro jsem se dusila, tak mi nakonec doktorka (aniž by mě viděla a poslechla),na dálku pro jistotu poslala antibiotika

podzimniden
11. říj 2022

@pafca4 moc Vám děkuji za odpověď! Já jsem taky dneska dostala antibiotika.. z krve to tak dr vyhodnotila.. ale přes noc už se mi i bez atb trochu ulevilo a mohla jsem se nasnídat.. předchozí den jsem měla jen jedno kefírové mléko brčkem a s velkým utrpením.. už je teď líp 🌸👋