Covid a psychické problémy. Za jak dlouho jste se dali dokupy?

5. led 2022

Ahoj,vzhledem citlivosti tematu vkladam anonymne.O Vanocnich svatcich jsme s muzem prodelali virozu,bolest svalu a kloubi,on ryma ja kasel ale az po 5 dnech suchy a silene se me drzi.Miminko neonemocnelo a druhe dite ma zanet spojivek az ted a nic na nej nazabira.Muz mel jednou ducha na antigennim testu,pak jiz ne,ja nemela ani ducha,nicmene me prepadaji 10 den nemoci kdy uz mam zaleceny kasel uzkosti,ze se nepostaram o deti,neuvarim obed,nezvladnu dojit do poradny,apod.,tohle neznam,nevim jestli jsme fakt nemeli covid a me to takto sejmulo,ale kdy se to vrati do normalu????Nebo to je tim,ze jsem o Vanocich jela za dva i pres svou nemoc a unavu,chlap ani moc nepomohl 5 dni byl uplne na kasi a mne se to ted vraco,ze mi chybi ten odpocinek.Uz nekojim presto me vsechno rozbreci.Jestli to je po covidu,za jak dlouho jste se daly dokupy,mne se pres buseni srdce a ranni prujem neda fungovat

honatko092
6. led 2022

Hezký den! Prodělala jsem covid minulý rok na přelomu prosince a ledna stejně jako Vy. Měla jsem psychické problémy, úzkosti podobné těm Vašim, trvaly zhruba týden až dva, pak to odeznělo...pomohl mi i Lavekan, volně dostupný v lékárně, jsou to bylinky, doporučila mi je psychiatrička mojí mamky. Držím palce 🙏

ivkakol
6. led 2022

Dobrý den, měla jsem též neurologické až možná “psychické” problémy...bezdůvodné bušení srdce, nespavost, vnitřní nervozita, svalové záškuby a pocit klepání celého těla...bohužel mi trvalo skoro rok, než jsem se dala zpátky do kupy a i nyní se mi některé projevy mírně objevují. Měla jsem předepsaný Neurol, který jsem brát nechtěla. Tak jsem kombinovala hořčík, vitamin B, tebokan, kozlík lékařský...hlavně to chtělo čas...

orisek56
6. led 2022

@ivkakol ahoj, mohla bys mi více rozeosat ty problémy? Klidně do zprávy. Já jsem měla covid v lednu, takže už to bude rok. A hned otěhotněla, problémy byly 4 měsíce ještě v těhotenství, ale pak už dobre a teď po porodu se mi záhadným a nepochopitelným způsobem kompletně sesypal organismus včetně psychiky. Už 2 měsíce lítám po lékařích a vlastně pozitivní sérologie na bolerie, která je prý dle lékařů zalecena mi nebylo nic jiného zjištěno, plíce i srdce mám ok. Teď už je mi podstatně lépe, ale zase mám takovou únavu, že bych chrapala i ve stoje a pořád se ještě lehce motam. Mám záškuby svalů, měla jsem tik oka, trápí mě pořád ucho, které mi bylo v srpnu pichane, problémy s páteří, tinitus, špatně spaní atd.

holkaokomodra
6. led 2022

ahoj, já mám uzkosti už leta letouci a to co popisujes znám věrně a přesně jak píšeš, u mě za ní může většinou únava, přetažení, takže v tvém případě i covid, nemyslím si, že ta nemoc změní něco v hlavě tak významně, že to odstartuje takový problém, ale je to zahul na organismus a unavený a pretizeny organismus proste vysílá stop signály, u někoho uzkosti u jiného treba žaludeční vredy no... v první řadě to nechtěj vyresit ze dne na den, dej si čas, je to povel k poradnemu odpočinku a péči o sebe, zkus řízené relaxace, hodně spánku, taky procházky, z přírodních doplňků je fajn třezalka, medunka, dobromysl, prý taky cbd olej ale ten nemám osobně vyzkoušený. No a jestli tě to takhle szira a nic z toho nepomuze, nech si prechodne napsat léky, je to ta nejjistejsi a nejrychlejsi cesta k úlevě... sice nerada doporucuju zktratky, ale zname to všechny jak nas to tlaci, kdyz tzv. pptrebujeme fungovat 🙄🤷‍♀️ drz se, mas proste rozhaseny nervy ❤️

ajja87
6. led 2022

@orisek56 ahoj, mohla bych se soukrome zeptat na něco ve zprávě?

orisek56
6. led 2022

@ajja87 klidně

rozitta
6. led 2022

Ahojky, po Covidu jsem měla dlouho únavu a takovou jakoby odevzdanost. Nechuť k čemukoliv. Naprostá rezignace. A to jsem ten Covid neměla bůhví jaký. Neboj ono to přejde 🙂 doplňuj vitamíny..

arielka222
7. led 2022

@orisek56 tyhle přesný prizanky řeším už rok.. Testy všechny ok. Našla jsme si teda psycholožku a řeším to s ni. U me to vypadá na vyčerpaní organismu

orisek56
7. led 2022

@arielka222 i horší vidění a to lehké motání? Spavost a malátnost ? Záškuby po těle, tik v oku, brnění končetin, tinitus, bolesti ucha ? Já to teda taky řeším skrz psychinu, ale zatím jaksi fyzicno nemizí i když se psychický dávám do kupy. Hkavnezm že aspoň tu RS mi vylouzlcipi, z toho jsem byla tak vypsychovana, že ani průjem jsem neudržela.

orisek56
7. led 2022

@arielka222 mohlo by to být i vycerpani máš pravdum protože já měla v lednu covid, hned na to otěhotněla,do toho klíště, ale údajně boleriozu mám prý zalecenou....takže se i mohlo stát že mi tělo vystavilo stopku

arielka222
7. led 2022

@orisek56 jj mám motani hlavy, tuhnutí obliceje na pravé straně a špatně občas mi jde hýbat rukama. Do toho špatně vidím na pravé oko a nikdo neví proč..zjistili mi teda cervikobrachialni syndrom s krcni páteře tak to prý taky souvisí ale jen trošku.. Ale to brnění, tiky, záskuby a pálení na těle sem měla kdyz jsem měla velký stres ze nevim co mi je.. Na to mi pomohl Magnosolv, žádný jiný magnesium ne. Jen tohle na předpis.. Ja si taky nejsem vědoma nějaká psychické příčiny, to až ty fyzické stavy mi vyvolaly uzkosti a od te doby se az panicky bojim smrti a nemoci.. Noo rok se v tom plácám.. Takze soucitu s tebou. Manžel se mi už doma směje je zem Hypochondr ale prostě ja si ty fyzické projevy nevymyslim.. Je to des no..

lacehea
10. led 2022

Holky, kdyz jste na tom spatne po prodelanem onemocneni, kupte si Homeopatikum
Coffea Cruda v potenci 15 CH nebo 30 CH
Berte si 5 kulicek hodinu pred spanim.
Daji se brat i vyssi potence.
Pokud jsou symptomy i pres den tak Aconitum Napellus taky potence 30CH.

orisek56
10. led 2022

@arielka222 to oko mám přesně taky jako ty ale leve. No uvidíme, zrovna v sobotu jsem byla na mri krční taky. A úzkosti se probraly presne jak u tebe. Mě se to teď a všechno spustilo po porodu a ten stal za ho...byl dost těžký a rovnal se praktikám středověku ze strany personálu. A problém s rovnovahou jsi měla taky?

arielka222
10. led 2022

@orisek56 jojo ale spíš jakoby me to táhlo na pravou stranu, ale dělali mi různý testy a vše v pořádku. Doktorka co to zrovna zkoumala, ale říkala ze to je určitě z přetazení a přejde to samo.. Me na to pomohlo cvičení a magnetoterapie

orisek56
10. led 2022

@arielka222 no taky to tam jako táhnutí na stranu, nebo jako když ses lehce na lodi. No uvidíme. Dle rychlých výsledku mri krcky tam nejake vyklenutí mám, ale není to nic vážného. Od středy začínám s fyzio a ještě beru doxybene, prý pro můj pocit. No ono jestli by to byla bolerioza a v chronicite tak je mi to stejně k ničemu zejo. Ale tajně doufám, že bude už jen lépe. Každopádně se zvednu z postele a už i funguju tak na 50 procent. Predtim jsem jen ležela a chtěla umřít. Ještě mě trápí slabe nohy a tepání v nich když sedím.

arielka222
10. led 2022

@orisek56 jak já soucitim..ono to samozřejmě zhoršuje i to počasí, zima atd.. V létě mám ten krk a hlavu mnohem lepší.. Ja bych řekla, ze to budeš mít něco podrobného jako já, prostě unava, syndrom vyhoření a stres z těch fyzických příznaků a tím padem si to vlastně v myšlenkách zhoršujes... Ale budu zase dobře.. Ja jak se v tom plácám už rok tak i když je mi blbě tak nějak funguje, člověk si zvykne na vše. Jen teda to oko rozostřene me dost vadí, na to jsem si nezvykla a nejhorší je, ze tohle fakt neví dr proč to mám..

orisek56
10. led 2022

@arielka222 a té nestability ses zbavila?

orisek56
10. led 2022

@arielka222 no hele já to mám celkově na prd s tím zrakem. Levý rozmazaný a astigmatismus a pravý astigmatismus,takže vidím rozmazané huby a ještě dvojité a jak se sesri, tak konec 😁

arielka222
10. led 2022

@orisek56 ja mam právě astigmatismus jem na tom pravém..tak ze bych blbě videla kvůli tomu? Rozmazany to mám právě

orisek56
10. led 2022

@arielka222 no natkhle, co jsem četla a poradila mi i @esmeralda11 ta by líp to popsala, tak astigmatismus je zvlášť oční vada, že je nějak zakulacená rohovka? Jestli chápu, tak je to další vada, stejně jako krátkozrakost atd. U astigmatismus prostě třeba číslo nebo písmeno vidím s lehkým stínem vedle, někdy i výraznějším. Takže třeba 4 a levé oko od něho ustřelit stín půlku čtyřky mě třeba doprava a naopak právě mi ustreluje stín doleva, mám to překřížené. S tím se prý rodis a jen časem se to projeví. Já doteď měla klid a vybouchlo to až po porodu. A samozřejmě na to levé oko navíc i rozmazane.

hojda
10. led 2022

Jak stare je dite s tim zanetem spojivek? Meli jsme vyborny lek na to, tak bych to pripadne dohledala. Zkouseli jsme toho vic a tohle zabralo hned.