Maminky mám doma holčičku ve věku 1mesic a 3t.
Chtěla jsem se zeptat jezdili jste při covidu za rodičemi?
Tchyně bydli ve stejný vesnici takže malou vidí každý den ..A nelíbí se ji vždy když jedeme do města za mamkou který je od nás 21km..Pořád má připomínky že tak malý dítě by nemělo jezdit a to nejezdíme každý den ..Jen 1 týdne a to o víkendu.. A jak jste řešili nakupování u tak malého dítěte? Tchyně asi nechápe když jsem zavřená na vesnici kde nikoho neznám že taky potřebuji mezi lidi..Pořád mi říká jak se malá a já můžu nakazit.. Ale stejný riziko máme i od ni když dělá v obchodě..Hlavně mám sourozence co ještě malou neviděli jsou z jiných okresu a chtějí na Vánoce přijít ale zase velký problém..Přítel se straní nechce si proti sobě nás poštvat..Někdy se přiklání na mou stranu a někdy na její..Jaký máte názor? Děkuji
Můj názor je, že po tom, kdy a jak často se vídáš s vlastní rodinou, je tchýní veliký ho*no....
Jezdím si kam chci a kdy chci.
@zrzinda Do obchodu vždy jdu ja nebo přítel a 2 čeká v autě s malou..Není den kdy by jsme se nepohadaly..Ale to bude tím že mamka víc udělala (koupila) pro malou než ona..Vím taky bych jezdila s malou pořád za mamkou..Nemám řidičák a jsem závislá na přítelovi..Zítra jedu k dr.A s mamkou vybrat náušnice pro malou a dárky..A zase byl oheň na střeše...Tchyne si vzala dovolenou aby malou mohla hlídat.. Ale protelovi nevysvětlim že by mamka taky chtěla vozit kočárek...
@alex97 Hlavně si nenech od tchýně kecat do toho s kým se můžeš nebo nemůžeš vídat...myslím že nejsi malá,abys nevyhodnotila situaci co a jak. Pokud tvoji rodiče jsou v pořádku,tak nevidím důvod proč se s nima nestýkat. Chození do obchoďáků by asi bylo fajn s tak malým mimčem omezit...
Tchyni bych vůbec nerikala kam jezdím a rodinu návštěvovala normalne. U nás teda covid necovid, návštěvy probíhají normálně a to i s rodinu, která nežije v Česku, takze nějakých 20km bych fakt neresila. Holt řekni přítelovi, že když nebude vídat vnouče tvoje máma, tak ho nebudeš dávat ani te jeho, ať je to fer.
@alex97 🧐 To jako fakt? Ona si vezme dovolenou a ty ji malou prostě necháš doma? Já bych ji hnala 👿
No nechapu jaly je rozdil mezi tchyni a tvymi rodici riziko je srovnatelne,max.bych se vyhybala tem obchodum,ale i tak mi ty reakce prijdou prehnane.Myslim,ze rozumny clovek by k malemu miminku nechodil nemocny nebo by rekl,nejezdi neco na me leze.Takze vubec,at si tchyne keca co chce...
Čím dřív se vymezíš a uvedeš to na pravou míru, tím to bude snazší. Tvoje dítě, tvé rozhodnutí a zodpovědnost. Hlídací babička se hodí, ale s mírou.
@klokanka31 Ani ne před rokem jsme přišly o tatu mamka je sama..Jen tchyne to nepochopi
@krisstina93 jo ale tchyne od porodu bydli s námi v baráku..Spíše v Dolejším patře.. Vydá malou denně.. A pořád jen rádi.. A píše to pak protelovo sourozencům co dělám atd.. Uz me to sere..Dneska sem rekla protelovi at mě naštve nebo se seberou a pojedu k mame..Ale děkuji všem
@alex97 Hele tchýně jsou často mrchy, tohle si nenech líbit. Je to nefér jak vůči tvé mamce,tak i vůči tobě,že si nesmíš brát dítě tam kam chceš.
Tak hlavně že jako prodavačka se setkává s desítkami lidí denně. To je jak u nás, kdy mi zakázali naší jet za babičkou, protože jako člověk co prodělal covid ji mohu stále nakazit, protože mám virus aktivní už v sobě.... Ale teta je taky prodavačka a je s babi pod jednou střechou.... To nepochopíš. Tam je spíše žárlivost.
@zuzineckah jo... Jak máš jednou covid, tak jsi už nebezpečná. Takhle mě setreli, když jsme jeli navštívit manželova kamarada, který byl 2 mesice po covidu... Prý jestli nejsem magor, že to od něho všichni chytneme... No za 14 dní jsem právě lehla s covidem já a oni... Vidis vidis? To jsi chytla od něj 😱 jako mesuge.
@zuzineckah no a teď jsou naockovany, ale zase se mě boji, protože mám přece ten covid a nejsem ockovana 😂
@orisek56 joooo, rodinu si člověk nevybírá, bohužel🙈
@zuzineckah barák byl tchyni mamky ..Takze oni bydli na hoře a my jsme přistavěly patro..Přítel tu má dost dobře placenou práci jinak by jsme šly jinam
Nějak nechápu proč se tchýni sverujes 🙈 proč ji říkáš kam jedes a kdo a kdy přijede k tobě ? Jsi nesvéprávna ? Vždyť si MAMA, tak se podle toho chovej !
@alex97 já bych teda zapřemýšlela, protože tohle vás stejně časem rozloží. Když to nebude kovid, tak něco jiného.
@petrasipkova1 protože já ji to neříkám?? Já ji sotva pozdravim 🤦♀️🤦♀️
@alex97 Tak od koho ví kam chceš jezdit?
Nic bych jí neříkala a už vůbec bych nenechala dítě doma na hlídání. Ty jsi máma a umíš snad vyhodnotit co by malou mohlo ohrozit. Předpokládám, že tvoje máma je rozumná žena a kdyby měla podezření na covid tak to řekne.
Vidím v tom jenom žárlivost tchýně. Většinou dcera tíhne víc ke své mámě a tchýně potom začínají tyhle soutěže kdo bude lepší babička/ bude s vnoučetem častěji/ bude mít větší slovo...Houby...v téhle situaci bych jí řekla, že i druhá babička si chce užít vnučku a ty potřebuješ procházku. Žádné diskuze.
Ještě může máma jezdit k vám, abys tchýni sebrala argumenty s ježděním. A klidně si můžeš vyjet do města každý den jen tak, proč bys nemohla, jsi svobodná bytost. 🤷♀️ Jinak si myslím, že to je klasický příklad toxické tchýně, na který (pokud si všichni nedáte velký pozor), vaše manželství může dojet. Teď je to Covid, za rok to bude proč ještě dcera nedělá to a ono, pak proč chodíš/nechodíš do práce, pak proč ne/investujete do baráku a jednoho dne už tě to přestane bavit a práskneš jim dveřma. Bohužel velmi častý důvod rozvodu. Na místě je, aby si v prvé řadě tvůj muž udělal pořádek a ty sis stála za svým. Tchýně asi nemá co na práci, tak vrtá do vás a pokud si neuvědomí, že to je cesta do pekel, skončíte všichni 3 nešťastní.
@alex97 i kdyz se budes stranit, muzes covid chytit kdekoliv.
Pritelovo babicka zije na vesnici, nikam nechodi a stejne to chytila.
Takze se vykasli na tchyni a delej si co chces.
Chces jet s mamkou a malou nakupovat? Udelej to!
Chces jezdit do mesta? Udelej to!
Tchyne ti nema co kecat do tveho rozhodovani.
Děkuji pěkně všem ❤🌷
@alex97 Úplně uprimne bych rekla, ze tchyně zarli na tvoje rodiče. S miminkem jsme rodiče normálně navštěvovali a navstevujeme. Jen nákupy řešíme tak, ze chodí manžel sám. S malou radši do obchodu nechodím 😊