Ahoj holky, máme doma covid a já mám celkem tězký průběh.. přítel je zcela bez příznaků ale máme 4 měsíční miminko a mám strach aby to nechytl ode mě.
Máte nějaka zkušenost, která jste to doma měli s dítkem?
Samozřejmě vše dezinfikuji, větrám a nepusinkuji ho
Zatím je malý v pořádku
Popřípadě, jak jste to zvládaly vy?
Otázky typu “proč nejsi naočkovaná” atd nejsou zapotřebí, děkuji 🙂
my sme meli, kdyz byl male necely rok a vubec to od nas nechytla 🤷🏼♀️ a to kojim, takze kontakt mame fakt blizky. vubec to neres, jestli to ma chytit, tak to chytne. tomu se v jedne domacnosti podle me nevyhnes, ani kdybys vse dezinfikovala stokrat za den a vetrala nonstop. to bys musela byt leda uplne izolovana. preju at je to rychle za vami a co nejvic v pohode. 🍀 sestrenka mela s pulrocnim a ten mel jen rymu.
zkusenost nemam, ale k tem dezinfekcim bych kojila do roztrhani tela 😕 drzim palce!
Děkuju holky, budu doufat, že se to malymu vyhne a za pár dní budeme zdraví😏😊
Měla jsem covid bezpřínakově, když byl synovi měsíc a půl a měl necelé 3 kg. Opatření jsem nedělala, ani to nešlo, protože jsem kojila a syn se mnou spal v posteli. Jestli to chytil taky, nevím (spíš asi jo, měl to i muž), ale vůbec nic mu nebylo. Bude to v pohodě 🙂.
@katule1990 tohle mě aspoň uklidňuje, já bohužel nekojím ale snažím se mu teď vše sterilizovat ale asi to nebude mít moc účinek, když jsme spolu v jednom bytě😏
Měli jsme Covid, když malé bylo cca 10m nešlo ji separovat a měla jen lehčí rýmu, ale těžko říct jestli to nebylo i zubama jinak byla úplně v pořádku. Jen nás doktorka upozornila, že se může projevit nějaky postcovidovy syndrom klidně až za 3 týdny až dva měsíce po ikdyz byla úplně bezpříznaková. Testovat jsme ji nenechali ani to není povinnost do 1. roku. Tak hlavně ať to zvládnete a je líp. 😊
Synovi bylo 5m. Z rodiny měl nejhorší průběh, hodně kašlal, ale stačila jen tel. konzultace s doktorkou. Trvalo to pár dní. Separovat tyhle prcky nejde... Přeju ať to dobře zvládnete!
Držím pěsti, ať jste v pořádku a přidám svoji zkušenost, ačkoliv s miminkem není. Manžel měl covid s ne až tak dobrým průběhem. Izolace v našich podmínkách možná nebyla a hlavně jsme na to přišli, když už měl příznaky pár dní. (Nejprve to vůbec nevypadalo jako covid). Já ani dcera jsme nic nechytily (byly jsme 2x na testech) 😉
Naše byla pozitivní s námi v 20 měsících. Měla jen pozitivní test jinak stejně jako my bez příznaků.
Tak my meli covid relativne nedavno, nakazili jsme se komplet vsichni - potvrzeno PCR (manzel po prvni davce ocko, ja tyden pred ocko - nejsem odpurce, jen mi dr doporucila pockat po sestinedeli). Prubeh - ja a manzel jak viroza, dcera 2 roky jeden den horecka, jinak nic, 6ti tydenni mimco zadne priznaky. Dlouhodobe nasledky doufam nebudou…U takhle maleho mimca to proste nechces (jako zadnou nemoc ostatne).
Děkuji za vaše zprávy holky😊 mně už je celkem líp, jak normální nachlazení ale strach mám pořád, malý zatím bez příznaků
Skvělé!jen se hlavne minimálně tech 7 dni šetřete,o kdyz vám bude dobre.covid je třeba dle mi zatim dostupných info proste v rámci možnosti vylezet.mě se zatim vyhýbá…muzete se podělit o prozatímní průběh?
@rozitta nesplnuje kriteria https://www.fnbrno.cz/lecba-covidu-19-monoklona...
@janule1940 u mě to začlo z hodiny na hodinu, bolest v krku, následně bolest celého těla ale vše mírné a pak druhý den v noci jsem myslela, že budu brečet jak mi bylo hrozně, takhle mi v životě snad nebylo
Dvě hodiny obrovská zimnici, třesavka, bolest hlavy a nemohla jsem se ani pohnout, zvracení, 38 teplota až do odpoledne a od té doby (musim zaklepat) že jak normální silnější nachlazení, tělo nebolí ale rýma, kašel a hlava přetrváva, tak snad jsme na dobré cestě
@rozitta kdo ma tezky prubeh? 😱 Hele, nemuzes to dat kazdymu, nejaky pravidla na to byt nastavena musi 🤷🏾♂️ Tech davek je 6000, kazdy den pribyva pres sest tisic nakazenych 🤷🏾♂️ Podava se to infuzemi v nemocnici, dalsi zatez pro system. A ti “smejdi” nabizi vsem zadara ockovani, ale to je taky blbe, ze. ( jina vec je, ze se stava, ze i pro ty ohrozene je cesta zarubana, a to je blby. )
Navic: i kdyz by mela hypoteticky tezky prubeh, podat se to musi na zacatku, kdyz uz jde do tuhyho, je pozde 🤷🏾♂️ Fakt tohle neni ten pripad.
Autorko prosím, hygiena malého neposlala na test? Ptám se proto že mě bude zanedlouho kontaktovat hygiena protože jsem byla v kontaktu s nakazenym a moc nechci jezdit s 5 měsíční holcickou na testy 😒
To vypada,ze telo solidně zabojovalo-to vám bylo tak blbě.a ted by to mohlo být už fakt na dobre cestě,kdyz budete telo šetřit a date mu sanci se z toho dolecit.znam několik lidi,co to meli podobne-2-3 noc peklo,vysoké horečky,bolesti,stav na umření a od te doby se to lepsilo.opatrujte se.to bude dobrý😉
@novousek97 nene malého ne a ani bych to nedovolila u tak malého miminka
@janule1940 ano, každý den je to o kousek lepší 😇 za pár dní už bude fajn
Ahoj, my to měli nedávno (teď v srpnu) v rodině u 15ti měsíční neteře. Bohužel to dopadlo špatně, malá má poškozené srdíčko i mozek, doufáme že se to zlepší, že zregeneruje. Je v péči kardiologa i neurologa. Dále jí selhaly ledviny, ale ty už se lepší. Prodělala dialýzu i resuscitaci a pobyla si skoro měsíc na JiP.
To nepíšu abych tě polekala, jen abys malého sledovala a včas jela na pohotovost. U nás se bohužel jelo pozdě, až když malá ztratila vědomí. Jeď ihned při vysokých nebo déle jak 3 dny trvajících nižších teplotách, při vyrážce, ztmavnutí okolo očí, ideál je sledovat i saturaci (pulzním oxymetrem).
U dětí je takový průběh vzácný, ale stane se a nečekali jsme to. Její sestra měla průběh lehký. Každopádně hlavně držím palce abys to vůbec nemusela řešit a byli jste brzy v pořádku.
@danask88 Pane bože.. doufám a věřím, že neteř bude v pořádku!
Malý nám začal teď kašlat ale teploty zatím žádné, doufám, že to bude dobré
@danask88 muzu se zeptat,zda lékaři znají příčinu?napr.zda se jedna o přehnanou reakci imunitního systému,nebo naopak nedostatečnou,pripadne multiorganovy zánět?nebyla neteř nějak oslabena?nebyla napr.těsně po očkováni mmr nebo má nějaké přidružené potize?pripadne jine faktory-alergie,předčasně narozena,resuscitace po porodu atd.?jen ať si umím představit případnou situaci pro vlastní deti,dekuji.
@janule1940 Neteři nebylo nic, donošená, zdravá. Pouze tedy narozená sekcí, ale plánovanou. Žádná resuscitace, plně kojená pak s příkrmy kojená dál i v době toho covidu. Měla dle PCR britskou mutaci. Přikládám výsledek. Nic právě nenasvědčovalo takovému průběhu. Navíc jí poprvé poslali z pohotovosti domů, že děti maj Covid v pohodě a až právě když kolabovala tak jí začali řešit 😢
@danask88 tak to je hodně velká smůla…kazdopadne preji,ať se co nejrychleji zregeneruje a je v pohode❤️🙏
Známí to tak měli a malému bylo 2 měsíce a měl lehčí průběh