Co znamená bolest ucha zevnitř?

lujhu
4. črc 2024

Ahoj, mám takovej nezvyklej problém, asi druhý den mám bolestivý ucho jakoby nahoře nad chrupavkou bolí to jen když se toho dotknu nebo lehnu , a přijde my že ho mám lehce červený, nevěděl by někdo o co jde ??

babka
4. črc 2024

@lujhu cokoli. Tez se mi stalo, nevim, jestli jsem si ho tenkrat prelezela nejak v posteli nebo "zmuchlala" v helme. Preslo to.

kytka2015
4. črc 2024

Ahoj,

tvůj problém může mít několik příčin. Zde je několik možností, co by to mohlo být:

Zánět chrupavky (perichondritida): Toto je zánět tkáně, která obklopuje chrupavku ucha. Může být způsoben infekcí nebo zraněním. Bolest a zarudnutí jsou typickými příznaky.

Trauma nebo zranění: Pokud jsi nedávno ucho zranil/a (například při spánku, nošení sluchátek nebo náušnic), může to způsobit bolest a zarudnutí.

Alergická reakce: Někdy mohou nové šperky, kosmetika nebo jiné alergeny způsobit podráždění a zánět v oblasti ucha.

Infekce: Infekce, jako je ušní infekce nebo folikulitida (zánět vlasových folikulů), mohou způsobit bolest a zarudnutí.

Doporučuji:

Odpočívat a chránit ucho: Snaž se nedotýkat se bolavého místa a vyhni se tlaku na ucho (například při spánku na opačné straně).
Studené obklady: Přilož na ucho studený obklad, aby se zmírnila bolest a otok.
Lékařská konzultace: Pokud se bolest nezlepší nebo se zhorší, navštiv lékaře, aby určil přesnou příčinu a předepsal vhodnou léčbu.

Doufám, že se ti uleví brzy!

lujhu
autor
4. črc 2024

Děkuji moc ,

eliss232
4. črc 2024

Tak to může znamenat opravdu cokoliv. Občas to mívám po nemoci, občas když si jdu zaběhat, venku fouká a já si zapomenu dát čelenku 😀 Nedá se říct, z čeho to je konkrétně u tebe.