Ahoj, mám takovej nezvyklej problém, asi druhý den mám bolestivý ucho jakoby nahoře nad chrupavkou bolí to jen když se toho dotknu nebo lehnu , a přijde my že ho mám lehce červený, nevěděl by někdo o co jde ??
Ahoj,
tvůj problém může mít několik příčin. Zde je několik možností, co by to mohlo být:
Zánět chrupavky (perichondritida): Toto je zánět tkáně, která obklopuje chrupavku ucha. Může být způsoben infekcí nebo zraněním. Bolest a zarudnutí jsou typickými příznaky.
Trauma nebo zranění: Pokud jsi nedávno ucho zranil/a (například při spánku, nošení sluchátek nebo náušnic), může to způsobit bolest a zarudnutí.
Alergická reakce: Někdy mohou nové šperky, kosmetika nebo jiné alergeny způsobit podráždění a zánět v oblasti ucha.
Infekce: Infekce, jako je ušní infekce nebo folikulitida (zánět vlasových folikulů), mohou způsobit bolest a zarudnutí.
Doporučuji:
Odpočívat a chránit ucho: Snaž se nedotýkat se bolavého místa a vyhni se tlaku na ucho (například při spánku na opačné straně).
Studené obklady: Přilož na ucho studený obklad, aby se zmírnila bolest a otok.
Lékařská konzultace: Pokud se bolest nezlepší nebo se zhorší, navštiv lékaře, aby určil přesnou příčinu a předepsal vhodnou léčbu.
Doufám, že se ti uleví brzy!
Děkuji moc ,
Tak to může znamenat opravdu cokoliv. Občas to mívám po nemoci, občas když si jdu zaběhat, venku fouká a já si zapomenu dát čelenku 😀 Nedá se říct, z čeho to je konkrétně u tebe.
@lujhu cokoli. Tez se mi stalo, nevim, jestli jsem si ho tenkrat prelezela nejak v posteli nebo "zmuchlala" v helme. Preslo to.