Co na sluneční alergii u dospělého?

hojda
29. kvě 2018

Svědivé drobné pupínky. Co používat jako prevenci a co když už se alergie objeví?
Díky všem!

maminkaha
29. kvě 2018

Ahoj, prevence je opalovací krém, na pupínky pomaha Locoid krém, je na předpis.

mazeret
29. kvě 2018

slyšela jsem něco o spešl gelu na sluneční alergii... ale vůbec netuším název.

35_a_budu_mamka
29. kvě 2018

Ja na vyrazku pouzivala Fenistil gel.

hojda
autor
29. kvě 2018

@maminkaha Opalovák jsem používala, ale stejně se mi udělala, bylo to loni u moře, měla jsem to poprvé, tak nechci letos znovu☹

hankaros
29. kvě 2018

Jako zachrana se mi u manzela osvedcil studeny jogurt/tvaroh primo na vyrazku a antihistaminika typu zodac, xyzal. Jinak prevence neni 100%, byt v tricku, ve stinu a v klobouku. Ale treba manzelovi se ma jiznim slunicku vyrazka udela tak jak tak.

pavca1982
29. kvě 2018

Záleží jaký opalovák.Mě ty obyčejné nepomáhají.Pomohl mi až 50+ La Roche-Posay pro děti používám ho na dceru.Je sice trochu dražší, ale na mojí alergii na slunce je to jediná věc, která mi opravdu pomohla.Měla jsem osypané ruce a dekolt a myslela jsem, že se udrbu.

petrixa
29. kvě 2018

Také se se sluneční alergií potýkám a hodně mi pomáhá brát beta karoten jako prevenci (beru ho celé léto). Používám opalovací krém Eucerin Sun Allergy protect , ten se mi osvědčil nejvíc. Letos jsem ještě začala brát zinek. A na pupínky na zklidnění používám tekutý pudr🙂

hojda
autor
29. kvě 2018

Díky všem za rady!

elesse
29. kvě 2018

Xyzal a opalovak z rady na alergii od sundance

ceriii
29. kvě 2018

Je na to speciální krém, ale pouze na předpis dermatologa (obsahuje kortikoidy). Mně funguje naprosto zázračně. Jméno si nevybavím, ale lékař bude vědět.

priefi
29. kvě 2018

@maminkaha to je kortykoidova mast ne? Takove svinstvo na sebe patlat. Zkus nejakou zinkovou masticku

hojda
autor
29. kvě 2018

@ceriii Kortikoidy nechci.

lajochova84
29. kvě 2018

Poprvé se mi udělala cca před deseti lety a od té doby každou dovolenou u moře nebo, když se víc slunim. Jeden řek mi poradil potírat šťávou z červeného ovoce/zeleniny. Melouny, rajčata, mrkev. Byla jsem opatlana a moc to nepomohlo. Ale zkusit jíst víc karotenu možná pomůže. Opakovaci krém pak akorát zhoršuje svěděni. Já už na opalování prdím. Stejně to není zdravý. A s vyrážkou ze sluníčka ani opálený tělo nevypadá dobře.

luckade
29. kvě 2018

Mám silnou alergii na slunce, ale jen u moře, zpočátku jsem brala léky jako xyzal, ale pomáhalo jen zpočátku, zkoušela homeopatika, trochu lepší, ale stále to nebylo ono. Nyní vždy u moře beru po dobu pobytu čínské leky- chlad ranní mlhy, samozřejmě se přímému slunci snažím vyhnout, přes poledne být alespoň zakrytá a mám od vyrážky pokoj.

hojda
autor
29. kvě 2018

Já taky nejsem fanda opalování, ale u moře se člověk na to sluníčko dostane tak nějak víc. Chlad raní mlhy beru teď na pilovou alergii.
@luckade
@lajochova84

luckade
29. kvě 2018

Není na pylovou alergii lepší křehkost svinutého lístku? Ale pokud vám pomáhá, tak určitě nepřestávat. Chlad je na virózu, angínu a sluneční alergii, tak jej můžete používat dál i na tu sluneční.

hojda
autor
30. kvě 2018

@luckade Mám to primo od terapeutky, tak snad vybrala dobře.

yvarp
30. kvě 2018

Prevence jedině kvalitní krém a mazat a mazat a nejlépe se vůbec neopalovat 😊, na vyrážku pak tekutý pudr z lékárny a Zodac. Já se mazu nonstop obličej celý rok krémem s SPF, jinak se hned osypu a oteču 😟 tu tcm teda taky musím vyzkoušet 🙂

martiniquest
30. kvě 2018

Ja timto trpim uz 20 let a krome Locoidu crelo, ktery na sebe patlat nechci, mi nepomohlo vubec nic. Vyrazku mivam pouze kolem zapesti a na prstech - coz jsou mista, ktera nezakryju nicim a s pouzitim opalovacich kremu jsem vyraznejsi ulevu taky nezaznamenala. Zlepsilo se mi to jen v predchozim tehotenstvi. Ted jsem tehotna znova a vyrazku mam i presto :-\

amenophus
5. čer 2018

Jako prevenci nosím bavlněné bílé rukavičky (nejhorší to vždycky mívám na rukou a na obličeji, zbytek těla maximálně trochu pupínky, ale ne otoky a puchýře) a mažu 50kou Bioderma nebo Daylong. Když prevence selže a už to vyraší, okamžitě zakrýt (rukavičky, dlouhý rukáv, klobouk, držet se ve stínu), chladit, mazat kalciovou mastičkou nebo pantenolem, nemýt mýdlem, když to svědí moc vzít si claritin (nebo prostě antihistaminika na jaký jste zvyklí). Občas to nepomůže a pak jedině kortikoidy, ale ty jsou u mě nutné jen když se to nezarazí včas.

@martiniquest Na prstech! Nejsem v tom sama! :D Od zápěstí dolů se to dá zakrýt snadno - doporučuju bavlněné rukavice ze zdravotních potřeb nebo i z drogérie, myslím že jejich původní účel je na péči o nehty nebo tak něco. Od té doby co mám pár rukavic v každé kapse a každém zavazadle jsem se sluneční alergií už větší problémy neměla 🙂. Sice se mi lidi smějou jestli "jdu do tanečních", když jsem třeba na čundru a mám bílé rukavičky, ale funguje to líp než jakýkoliv opalovák!

martiniquest
5. čer 2018

@amenophus Diky za tip, ale nevyuziji, protoze mi to s malym ditetem pripada dost neprakticke a asi bych se ani necitila 🙂 zato se pak muzu udrbat k smrti. Mimochodem, vsimla jsem si, ze nasemu synovi (22m) se to dela kolem krku ☹

hojda
autor
6. čer 2018

Já už to mám taky na krku, záměrně jsem se neopalovala, jen jak chodí člověk venku....☹