Co na opakující se angínu, když kojím?

markyf
12. únor 2016

Během 2 měsíců mám už potřetí angínu, jednou streptokoka, předtím jsem měla ještě před půl rokem v těhotenství a předtím řadu let nic. Mám 5-měsíční miminko, takže potřebuji fungovat a také se bojím, aby to nechytl ode mně. Teď jsem měla 2x antibiotika Penicilin a potřetí už jsem šla na ORL, kde mi řekli, že zkusíme jen lokální spreje do krku a když se to bude zase vracet, tak bych měla jít na vytržení krčních mandlí. Což se mi teda nechce, protože mám moc malé miminko plně kojené a s ním by mě prý do nemocnice ani nevzali.
Co mi radíte, máte nějakou podobnou zkušenost? Mám oslabenou imunitu, tak jsem si koupila hlívu ústřičnou, piju čaj ze sleze a rakytníkový, jím zdravě, hodně ovoce, zeleniny, taky probiotika... Chodím s malým 2x denně ven (když jsem zdravá), 2x týdně chodím cvičit... Jsem z toho celkem špatná, už chci být zdravá a to trhání mandlí s měsíční rekonvalescencí se mi vůbec nelíbí. Díky za každý typ! Hlavně jak posílit imunitu a co na angínu, když kojím.

akzeret1
12. únor 2016

Jsem po vytržení krčních mandlí cca 3měsíce pro časté anginy opakující se zhruba po 14dnech teď anginy ustaly ale když to vezmu zpětně už bych se "řezat " nenechala zkusila bych po domluvě s doktorem nakopnout imunitu nebo zkusit čínskou medicínu navíc máš malé miminko což nejde po operaci skloubit samotný zákrok nebolí ale potom to pro me byla soda dost to bolelo nemohl a jsem jíst. Zkusila bych to ještě probrat s doktorem

olusenka
12. únor 2016

myslím, že tento článek na Vás docela pasuje:
http://www.angina.cz/lecba-anginy-antibiotiky
Osobně to (Streptokill) neznám, já užívala Bioparox nebo Dubové kapky dědka kořenáře (podobné složení jako zmiňovaný Streptokill), ale obsahuje to alkohol, tak nevím, zda se to při kojení smí, takové údaje jsem tam nenašla, jen užívání v těhotenství, ale to bude asi podobné. Kojené miminko snad angínu nechytne, já ji měla při kojení 2x, poprvé jsem dostala Ospen, ten zabral, podruhé rok na to už si nepamatuju.

felis
13. únor 2016

@markyf necetla jsem, co Ti tu psaly jiny holky, napisu Ti svou zkusenost. Mela jsem to dost podobne. Akorat jsem nemela tak male ditko. Dcera chodila do skolky. Jeden rok jsem dokonce mela 14tery antibiotika. Dvakrat jsem byla v r.2014 hospitalizována. Pricemz behem te prvni hospitalizace jsem malem zemrela, protoze nezabiraly atb a ja uz nemela silu bojovat. Byla jsem po nekolikatych atb uz vycerpana a tehdy CRP furt letelo nahoru. Zubata uz si brousila kosu, pak mi daly nejaky extra silny a ty zabraly. Byla jsem mesic a pul v PN. Nicmene, zdrava jsem se necitila. Mela jsem porad pocit, ze je ve me nejaky vzacny -kok a ze to muze vyresit jen cesky doktor House. Pak jsem znova skoncila v nemocnici, do pul roku. Jeste tedy musim zminit, ze me se anginy stridaly s infekcemi mocovych cest... naposledy v nemocnici to bylo znovu s anginou, ale to byla během ctyr tydnu uz druha a mezitim infekce mocaku.
Pri te posledni hospitalizaci jsem konecne pochopila, ze cesta pres klasickou medicinu nevede. Taky mi chteli trhat mandle. Nejak jsem to necitila jako cestu, takze pokud to nevidis jako reseni, vykasli se na ne.
To bylo v litopadu 2014 a od te doby jsem mela pouze jedny atb (a to jeste na zanet prudusek). Ted do lekarny chodim jen pro vitaminy a Vincentku v lahvi. Co se stalo? Kdo mi pomohl? Jake bylo reseni?
V prosinci 2014 jsem zacala jezdit do Centra komplexni mediciny v Dobrichovicich. Nutno dodat, ze jsem se o komplexni pohled na cloveka zajimala uz predtim, mela jsem toho spousty nacteno, ale teoreticka rovina jeste nikoho neuzdravila 🙂 nastal cas na praxi. Po komplexnim vysetreni rehabilitacni lekarkou (me pojistovna platila pulku) mi "naordinovala" fyzioterapii a psychoterapii. Na samotnem vysetreni se ptala na nemoci, na nemoci v rodine, na pomery v rodine, jak ziju ted, jak se v tom ziti citim, kolik mam pratel, jestli cvicim, zkoušela se mnou nejake cviky, atd. Ze zacatku jsem tam jezdila i 2x tydne na cele dopoledne. Bylo prijemne si povidat a bylo prijemne si cvicit. Vsichni tam jsou mili a hlavne si o svych klientech povidaji! A to i s dalsimi odborniky. Kdyz se mi neco prihodilo na fyzioterapii, tak to hned vedela psycholožka i rehab.lekarka a spolecne se domlouvaly na dalsim postupu. Jedna z nich mi to pak tlumočila a ptaly se me, jestli s dalsim postupem souhlasim nebo co me k tomu napada. Ukazka jineho pristupu byla treba take v tom, ze mi podaly ruce a jejich prvni otazka byla "jak se mate? Jak se vam dari?" Byla to dlouha cesta, na ktere jsem se zacala konecne citit lip a lip. Angina (i záněty mocovych cest) jsou v podstate silne volani tela, kdyz nemas schopnost nebo moznost se vyjadrit. U me byla hlavni pricina u exmanzela, ktery me bil a psychicky týral, a proto jsem ho opustila. Nicmene psychoteror pokračoval, i kdyz jsme spolu leta nebyli. Vsichni mi rikali, ze s nim musim vyjit, kdyz mame stridavou peci, ze musim... a tak jsem drzela. Byly tam samozrejme dalsi faktory: stresujici prace paradoxne ve farmacii. Z te jsem odesla a jeste par drobnych pricin, ktere jsem terapiemi rozpletala. Casto jsem byla udivena, ale pomalu jsem prichazela na to, ze ten klic ke zdravi je jen ve me, ze za to nemohou oni nebo ono, ze to jsou pouze podminky, ktere jsem si vytvářela ja! Taky jsem zacala doma cvicit jogu. Imho je jedno, jestli je Tvuj pribeh "mene silny", je fuk, jestli mas pocit, ze mas kolem harmonicke prostredi a neresis existencni nebo financni problemy. Tve telo Ti dava jasny signal, ze neco nechces videt nebo treba ani zatim nemuzes. Telo vola o pomoc. Treba to je jen nauceny vzorec chovani (na podvedome urovni) a nauceni tela reagovat na nejakou situaci anginou. V 95% je pricina nemoci psychosomaticka. Bezmoc je nemoc. Nejsou male nebo velke priciny. Treba je to "prkotina", ale dokud ji neodstranis, tak se Ti budou anginy vracet. Lekari stale budou mluvit o vytrhavani mandli a stále Ti budou předepisovat nova a nova antibiotika, aniz by shledli od stolu, podivali se na Tebe a zeptali se: "A jak se mate?"

markyf
autor
14. únor 2016

všem moc děkuji za všechny rady a typy!!!