Co na chřipku a nachlazení v těhotenství?

nikca94
18. pro 2018

Ahoj holky. Dnes jsme 6+1tt a přepadla mě nějaká chřipka. Mám koupený septilen na krk, mořskou vodu do nosu a včera jsem si z nouze vzala paralen. Dnes ráno mám 37.6. Poradite mi prosim co můžu? Případně kolik paralenu za den můžu?
Děkuji

jennyska
18. pro 2018

Ahoj @nikca94 zkus využít i naši Poradnu s Pavlou https://www.modrykonik.cz/forum/category/poradn... věnuje se v ní jak léčbě ekzémů, alergií, tak i jiných onemocnění. Ze své zkušenosti vím, že má velmi dobré rady a tipy i na jakákoli nachlazení, virózy, atd. 🙂 Přeji brzké uzdravení!

leniczka23
18. pro 2018

Parelenu muzes normalne dle pribaloveho letaku..doporucuju Sinupret a Vincentku na krk..at je brzy lepe.

zavodnice
18. pro 2018

Doktorka mi na krk mimo výše napsané doporučila ještě Tamtum verde pastilky a Panthenol cucaci tablety. Musím říct, že mi to fakt pomohlo.

barmo
18. pro 2018

Mě teda doktor Tantum verde zakázal.. 😕 takžejsem si koupila Jitrocelový sirup a pomohl ale za měsíc jsem to měla zase takže jsem vyfasovala Penicilin a ten prý nijak neuškodí, lepší než nemoc přecházet...

zavodnice
18. pro 2018

Je pravda, že je to v pribalaku, že se to nemá v tehotenstvi. Já jsem to měla v třetím trimestru, takže to třeba nevadilo. Taky jsem to nechtěla přecházet, protože mi bylo fakt zle.

bayt
18. pro 2018

Srážej jen když to bude horečka, tj. teplota nad 38. Můžeš zkusit taky vlažnou sprchu. Jinak hodně klidu, kolostrum, vit. C. Mně pomáhalo na dýchání nakapat si do aromalampy eukalyptový olej, a to jako fakt hodně! Doporučuju 🙂

sus3nka
18. pro 2018

Byla jsem v 8tt a taky nachlazená používala jsem Septilen, Quixx nosní sprej a na klokaní Vincentku. A hodně jsem odpočívala a pila čaj.

normalnimatka
18. pro 2018

teplotu bych nesrážela až min. do 39, ne-li vejš. a když už, tak brufenem a ne paracetamolem.
jinak ležet, čajovat, vitamín C a D. na kašel třeba sirup z cibule, nebo nějakej mateřídouškovo-jitrocelovej, dělaj i třeba dětský, müllerův apod., který můžeš i jako gravidní. kloktání slaný vody, dejchání nad slanou párou, mořská voda též ok.

sudylichozrout
18. pro 2018

@normalnimatka horecku nad 38 srazet musi. Je tehotna v sedmem tydnu! Ja kvulu ctyricitkam v sedmem tydnu potratila. Srazit se to uz nedalo. Brufen se v tehotenstvi nedoporucuje, vlastne se smi jen druhy trimestr a jen vyjimecne. Paralen je OK. Mne nekdy ty tvoje rady prijdou jak z jine planety. Nebo to delas schvalne? Tvuj navod by vedl v 90 % k potratu.

dadulakk
18. pro 2018

@nikca94 prosimtě radši některý rady ignoruj, přece když si na úplném začátku těhotenství, srážení teploty je základ. Kdyby si měla pocit že ti ta teplota stoupla nějak dramaticky, klidně si napust vlažnou vanu, ať se to tělo trošku ochladí 🙂👍

xxx3d
18. pro 2018

@nikca94 ahoj,
prosím tě, takhle, pokud dítě chceš, tak zavolej na gyndu, a oni ti kompetentně poradí co a jak a v jakém množství můžeš, případně i v nějaké lepší lékárně, ale ptát se na netu, to by se ti taky mohlo stát, že bys už nebyla těhotná. Za mě paralen je ok, vím to, byla jsem zkraje svého těhotenství na operaci, poté mi na bolesti dali paralen, nic jiného jsem nemohla, nebrala jsem ho, ale neměla jsem teplotu, ani počáteční chřipku, tak si to sama rozvaž, komu a co věřit.

nikca94
autor
18. pro 2018

Byla jsem u obvodniho a v lékárně. Vše co jsem si koupila jsem následně konzultovala s gynekologem. Mám do nosu mořskou vodu a na zahleneni nějaký sirup, který je určený pro děti od 1 roku a přímo na krabičce je tučný napis, že lék je bezpečný i pro těhotné a kojící. A paralen na noc a na srazeni teploty. Nad 38 už to musím řešit, může to mít prý fatální následky. Večer se stavi mamka a prý mi udělá zabal z tvarohu na teplotu. Tak snad to pomůže. Pokud ne, mám přijít a něco mi napíše - ale to fakt v případě nouze.
Miminko samozřejmě chci a udělám vše pro to, abych mu neublížila .

normalnimatka
18. pro 2018

@sudylichozrout hmmm, ok, nějak jsem vypustila, že je těhotná takhle čerstvě. že je zrovna paracetamol dovolenej těhotnejm a brufen ne, mě dost překvapuje. já bych si ho nedala ani netěhotná. jinak je otázka, jestli potrat způsobuje takováhle teplota sama o sobě, než celkový nezvládnutí organismu a imunity. k potratu může dojít, i když se ti teplota/horečka daří úspěšně srazit:/. takže bych z toho nebyla zbytečně vyplašená. buď si tělo poradí, nebo ne. taky je asi rozdíl, když jsi měla čtyřicítky a nešly ti ani srazit, nebo má někdo půl dne 38. nu, ale co už, nechť se autorka brzo uzdraví a dobrá, brufen si zapíšu za uši jako zakázanej v těhotenství:D

hanka_12345
18. pro 2018

Priznitz zabal na.krk....bo jak se to pise
Zabira velmi rychle

hanka_12345
18. pro 2018

A na kasel "stopkasel"tusim jsem brala v tehotenstvi...a pri kojeni se smi Drosetux....tak myslim ze by nemel byt problem ani v tehotenstvi..ale rqdsi koukni na netu na letak a i toho stolkasle...

bayt
18. pro 2018

@normalnimatka samozřejmě, že potrat způsobuje i samotná horečka

normalnimatka
18. pro 2018

@bayt tak to nelze prokázat. když má tělo teplotu, tak samozřejmě reaguje na něco, s čím potřebuje bojovat. horečka bez příčiny jen tak samotná, to asi nejde.

bayt
18. pro 2018

@normalnimatka prokázat to jde, neboť k potratu vede i samotné přehřátí organismu, na to byly studie

zelenaesmolda
18. pro 2018

@nikca94
muzes paracetamol,nesmis brufen

sudylichozrout
18. pro 2018

@normalnimatka Mela jsem chripku, ne nachlazeni, ale pravdou chripku. A teplota vylitla tak rychle, ze mi ji manzel ani nestihl nijak srazit, a pak uz to neslo. Ani zabalama, paralenem, sprchou. Mela jsem porad i po tom srazeni pres 39, pak i 41. A lekarka ve spitale, kam jsem jela s masivnim krvacenim o cca tyden pozdeji, mi to potvrdila. Rikala, ze ty horecky zpusobily spatny vyvoj, poskodily plod v tom nejdulezitejsim obdobi. Takze ja radim, jakmile se teplota blizi k 38, uz vzit paralen, pokud je zena v 1. trimestru. Protozebpak to muze vylitnout behem par desitek minut a je po legraci.

luciklim
18. pro 2018

@nikca94 ja mela zanet prudusek a po domluve s dr jsem nebrala nic, nekolik dni jen lezela, jedla vitaminy, ale hlavne- kazdy den hodne cesneku v pomazance 🙂 a krasne jsem to vylezela, CRP kleslo na normalni hodnotu a ani zadny leky nebyli potreba 🙂

nikitka2323
5. led 2019

Ja uzivala na doporučení lekarky paralen