Ahojte, jsem 2 roky po porodu a udělal se mi atopický exém v oblasti třísel....vyzkoušela jsem od různých mastiček zinek, excipial, konopnou ale nic nepomohlo.
Nejhorší na tom je, že když to začne svědit a řeknu si, že se škrábat nebudu...stejně to nevydržím
(je to jako tisíc mravenců kdyby mě kousalo a pak to hodně palí).
Část u těch třísel je už zjizvená, jak je tam tenká kůže.
Teď jsem v 6 měsíci, myslela jsem že u druhého exém zmizí....nicméně nemizi:(.
Poradíte prosím:(. Děkuji
Za mne tohle:
https://www.drmax.cz/a-derma-exomega-contr-emol...
Mně na ekzém zabrala lopuchová mast od Dr. Popov, koupíš v běžné lékárně.
Ještě jsem si vzpomněla, že na tu zjizvenou tenkou kůži je dobrý rakytníkový olej, hojí jizvy. Pidi lahvička je docela drahá, jsem to míchala s olivovým olejem, sádlem atp. Respektive s tím, co mi nevadilo.
Zkus omezit nějaké potraviny, mně třeba vadilo exotické koření a některé mořské plody, někomu dělá zle mléko, čokoláda.
Ekzém už nemám přes 2 roky a teď už nedělám nic speciálního, žádnou speciální kosmetiku, čistící prostředky, kromě praní prádla, to peru s dvojitým mácháním.
Mně ho zhoršoval stres, což je takový vyprázdněný pojem, když ti někdo řekne máš to ze stresu. Podle mě stojí trochu za to se podívat, jestli se třeba "zbytečně" něčím netrápíš, něco tě nenervuje. Můžeš zkusit psychosomatický pohled, kůže je hranice, tak se zeptat sama sebe, jestli někdo nenarušuje hranice, třeba to může být velmi starostlivá matka, která ti nedopřeje volně dýchat, i když už máš dítě. (Příklad, může to být něco jiného.) Ptát se, jestli nemáš pocit, že bys z něčeho vyletěla z kůže. atd.
Bioderma atoderm
Pokud si dáváš vanu, zalij si tři lžíce ovesných vloček horkou vodou, nech 15 min louhovat a pak přeceď do koupele. Po vykoupání už nesprchuj, jemně ťupkáním osušit a namazat
@miskaa31 Libobase ,mléko A-derma , kosmetika Linola