Co myslíte, nechat si zamrazit vajíčka?

28. zář 2024

Ahoj děvčata,
ráda bych znala Vaše zkušenosti a názory🙏

Věc se má tak, že mi bude 38 a zůstala jsem čerstvě bez partnera. Mám jedno dítě, on už další nechtěl a nerozuměli jsme si, tak prostě šel. Já si samozřejmě představovala šťastnou a kompletní rodinu (dvě/ tři děti), no a to se jaksi teď nekoná. Začalo mě trochu hlodat, jestli si nenechat zamrazit vajíčka. Vím, že jsem věkově na hraně, resp.spíš už trochu za hranou, ale...

Teď teda na chlapy vůbec náladu nemám, ale říkám si, co když se za pár let někdo príma objeví...

Hrozně mě to trápí. Bohužel na tom finančně nejsem momentálně úplně nejlíp, protože jsem ještě na rodičáku a to zamražení není úplně levná záležitost, ale i tak nad tím přemýšlím, nějak by se to udělalo. Za měsíc jdu na prevenci na gyndu, tak budu řešit i s doktorkou.

Co si o tom myslíte, prosím??

drep
28. zář 2024

Naše vedoucí lékařka v ivf říká, že samotný zamražený vajíčka mají hodně nízkou úspěšnost, že když už mrazit, tak embrya

autor
28. zář 2024

@drep Díky za reakci 👍 I když mě teda moc netěší... Ach jo 😢

konidana
28. zář 2024

Asi bych v tve situaci ted dalsi dite "az nekdy" neresila. Zkus brat ten zivot tak jak jde, zit soucasnosti...
Az nekdy narazis na toho pravyho chlapa, tak treba budete spolu stastny i bez spolecneho ditete, nebo se vam povede prirozene, nebo si treba poridite psa...

felis
28. zář 2024

Ve 38 určitě nejsi za hranou... mě je 38 a snažíme se o druhé dítě (samozřejmě s někým jiným) a jako mám čas 🤷🏼‍♀️ nikdy jsem nebyla úplně příručková a tabulkova, takže se tím ani nehodlám stresovat.

autor
28. zář 2024

Holky díky moc za Vaše pohledy 😘 Já si taky ještě nepřijdu "stará", že jsem na hraně jsem myslela spíš na to mražení...i když co si budeme, nejmladší na dítě taky nejsem, no... Spíš si říkám, že teď na chlapy nemám ani pomyšlení, pak než si někoho najdu, než se trochu oťukáme... Jestli by to mražení nebyla taková berlička, jakože "pro pocit, že kdyžtak to ještě půjde", kdyby nešlo přirozeně, že bych byla jako víc v klidu... 🤷

clairexr
29. zář 2024

Zmrazeny vajicka jsou nanic. Resp nejsou, ale muselo by jich byt fakt hodne. My jsme podstoupili 4 IVF cykly, ze kterych mame 2 deti. Bylo to celkem 6 embryi, z asi 40 oplodnovanych vajicek. A to si rikam, ze jsme meli docela hezkou uspesnost. Kdybys do toho sla, platis za mrazeni (to nevim kolik), a pokud by ti bylo pak pres 40, tak by to uz neslo na pojistovnu a uz by to oplodneni byly fakt statisice. A toto - proc byste nebyli takto stastni a kompletni? Odkdy pocet deti toto urcuje?

squezy
29. zář 2024

Zajdi se zeptat a poradit přímo do caru. Gyndar ti neřekne detaily, zkušenosti pacientek a hlavně tedy cenu. Objednala bych se do caru na konzultaci a na základě toho bych se rozhodla..

autor
29. zář 2024

@clairexr Neurčuje...ale já vnitřně cítím, že by se mi větší rodina líbila a dcerka by si taky přála sourozence...