Ahoj, prosím, podělte se o zkušenosti s touto nemocí, klostridie po braní antibiotik.... Jak jste zvládali léčbu, kolikrát jste museli brát antibiotika pro negativní výsledky, děkuji za vše
@zsinova zkušeností mám z pohledu lékaře dost a vyhnula bych se braní probiotik na doporučení někoho na netu🙈 pseudomembranozní enterokolitida při klostrídii není prča a nevhodně (brzo, příliš) nasazené probiotikum může být paradoxně příčinou dalšího zánětu střeva (protože probiotika jsou zase jen bakterie a v případě poruchy střevní funkce můžou být původcem další infekce).
Já mám momentálně nasazené třetí antibiotika, první edicin (vankomycin) plus hylak a biopron, po dobrani týden na to entizol +hylak+biopron a teď zase další týden to samé ale entizol dvojnásobek, stále mám pozitivní antigen i toxiny 🙈, to vše za květen, předtím 3 týdny průjmy než mi na to přišli 🙈 a právě nevím co se teď bude dít, jestli mi můžou dát další atb, zítra jdu konečně do infekční ambulance, zatím se tam praktická radila s poslední léčbou
@zsinova v pořádku, oni vědí, jak to střevo vypadá, jaký je tvůj stav. Jen prostě varuju před laickýma radami na internetu, protože vlastní zkušenost fakt neznamená, že tomu fakt rozumím. Jinak léčba (i izolace) se ukončuju při absenci klinických projevů, nečeká se na negativitu ani gdh ani toxinů
Zkušenosti nemám, ale ve střevech žije spoustu bakterií, které se udržují navzájem v rovnováze. Když člověk bere atb z nějakého důvodu, tak to vyhubí kromě těch nevhodných i ty, co potřebujeme. Když jsou určité kmeny bakterií oslabeny, tak se můžou namnožit jiné, které za normálních okolností jsou v pohodě. Střevní mikrobiom je složitý organismus a i bakterie, které na první pohled jsou "zlé" v něm mají místo, ale nesmí být přemnožené. Kromě dalších atb předepsaných lékařem, bych si začala jíst různá probiotika, ať si dáš střeva trochu do pořádku.