Citlivost zubů po vrtání

10. bře 2023

Zdravím, cca před deseti dny jsem byla na vrtání hlubšího kazu, respektive na odvrtání staré plomby a výměně za novou. Lékař mi řekl, že o tom zubů budu určitě nějakou dobu vědět. První dny dost reagoval na studené/teplé. To už se mi zdá lepší, ale teď pár dní zub občas pobolívá. Není to nijak závratné, ale prostě zub cítit je...zkoušela jsem volat lékaři, ale má dovolenou..zástup bohužel nevím jak zjistit...jezdím k němu skoro 100km..v nejhorším případě zkusím pohotovost. Nicméně, může ta mírná bolest být normální nebo to může být zánět? Případně co mě čeká? Nikdy jsem se zuby po vrtání žádnou obtíž neměla, tak vůbec netuším. Předem moc díky za odpověď

konidana
10. bře 2023

po hlubším vrtání zub cítím klidně týden i dva. Po měsíci si to většinou sedne.

autor
10. bře 2023

@konidana a bolest nebo citlivost?

konidana
10. bře 2023

V klidu většinou nic nebo jen málo, ale třeba při kousání. Asi nedokážu určit rozdíl mezi citlivostí a bolestí... Jako že by to vyloženě hodně bolelo, to ne, ale při kousnutí/tlaku zabolel a celkově byl ten zub prostě cítit lehce furt.

autor
10. bře 2023

@konidana tak to mám podobně

lenkalubina
10. bře 2023

Vydržte. Jestli to bylo hluboko,tak to chvilku trvá. Zánět by vás bolel hodně a pořád. Můžete sivzit třeba paralen nebo něco na zklidnění zubu😉

autor
10. bře 2023

@lenkalubina na Ibalgin to není, takže jen kloktám hřebíček a to pomáhá