Citalec 10 2x denně?

strasidelko
16. zář 2021

Ahojky všem
Bral jste někdo citalec 10 rozděleny na ráno a večer? Celkem tedy sila citalecu 20

Zkoušela jsem brát jeden ráno a zda se ze ti na mne bylo moc silné. Vše se zhoršilo.
A dr radi rozdělit na ráno a večer 10.

Děkuji všem za odpovědi.

nikjean
17. zář 2021

@strasidelko Tak pokud ti Dr. řekl, jak jej máš brát, tak asi není třeba více otázek, ne? Nebo budeš radši důvěřovat cizím lidem na internetu, než svému lékaři? 😕

zelenaesmolda
17. zář 2021

@nikjean
samozrejme,lekar prece nic nevi... :D

nikjean
17. zář 2021

@zelenaesmolda Nad některými dotazy mi opravdu zůstává rozum stát. 😀

zelenaesmolda
17. zář 2021

@nikjean
Tak nejak.A desi me co vsechno je dneska svepravne a mnozi se to.

drep
17. zář 2021

Naše klinická farmakoložka (a že to byla asi nejvzdělanější člověk, kterého jsem kdy potkala) vždycky připomínala, že citalopram má euforizujcí a budící účinek, čili je kontraproduktivní jej dávat na noc. Dávka 20mg na den je běžná.

levandule_k
17. zář 2021

@strasidelko Já na tebe nedávno myslela, jestli už trochu polevily ty šílené úzkosti.

levandule_k
17. zář 2021

@nikjean Ptát se na netu na takhle specifickou otázku možná vypadá jako blbost, akorát @strasidelko má problémy s úzkostí (a nevím, čím vším ještě) dlouho a nějak se jí s doktorem nedaří najít vhodná kombinace léků. To se pak tonoucí stébla chytá a hledá inspiraci pro optimální kombinaci léků. I kdyby jí tady někdo napsal, že bral to a ono, tak by to měla konzultovat se svým lékařem.

nikjean
17. zář 2021

@levandule_k To mě samozřejmě mrzí, ale přesto, jak si sama zmínila bych opravdu vše konzultovala s lékařem, než s anonymními lidmi v diskuzích na webu. Případně se obrátit na jiného lékaře, pakliže nedaří s léčbou uspět.

konidana
17. zář 2021

@levandule_k
@strasidelko Já třeba měla kombinaci sertralin (citalec - myslím, že to je stejná účinná látka) a tritico. Na deprese a nespavost. Kamarádka měla kombinaci těchto dvou léků na úzkosti a také jí to fungovalo. Tak zkus konzultovat s psychiatrem toto, jestli by to nesedlo. A klidně bych zašla na konzultaci léků i k jinému psychiatrovi, bude mít jiné zkušenosti, jiné metody...

levandule_k
17. zář 2021

@nikjean Třeba já o @drep vím, že lékařka a nenapsala by na netu nic, co se týká zdraví, za co by nedala ruku do ohně. Tím, že strasidelko tuhle diskuzi založila, tak má zajímavou informaci, že večer je kontraproduktivní brát ten lék.

Jinak souhlasím, že by se měla obrátit i na jiného lékaře.

Spoustu žen, tady pije na podporu otěhotnění různé bylinkové čaje. Pak se tady předávají různé rady ohledně jejich pití dalším uživatelkám, aniž by se věděla anamnéza dané uživatelky. (Já se sice taky často vyjadřuji k užívání bylinkových čajů, ale zároveň píšu, že jsem laik a ať nezapomenou na to, že bylinka má reálné účinky, proto by s ní měly zacházet s respektem.)

@konida Je fajn, že ti doktor našel kombinaci, která ti pomohla.