Zdravím, poprvé budu mít zkušenost s čištěním kanálků. Před 2. měsíci jsem byla léčena se zánětem, za 14 dní jdu na kanálky, jen když na to pomyslím mám mdloby, nevolnost, příšerný strach. Jedná se o jedničku nahoře, četla jsem že s injekcí to nebolí, jenže mě bolí vše. Nevím jestli při zákroku myslet na něco jiného, či poprosit doktora ať mě provede zákrokem. Doktora uvidím poprvé, má zubařka nedělá kanálky a tak jdu jinam, další strach, aby to nebylo všechno.
@aneria Ničeho se nabát, je to úplně v pohodě. Pro mne je největší stres ta umrtvovací injekce - nemám ráda jehly. Pak už je to úplně v pohodě. Mám už takto udělané dvě stoličky. A kdyby u zákroku zubař neměl otázky typu jesli je všechno v pořádku atp., tak si u toho i pěkně pospím. Fakt to vůbec nebolí.
Klid, opravdu to nic není - říká totální hysterka 😃😉
Asi to bude individualni. Me cistili kanalky a nic to nebylo. S injekci samozrejme. A kolegyne to pry probrecela. Tak nevim...Ja vzdy myslim na neco jineho...
@aneria Nejlepší nečíst nic na internetuu. Po umrtvení to opravdu nebolí, jen "cítíš", kde se pohybuje- ale je to bez bolesti. A pak narovinu říci lékaři, že máš strach. Já to tak běžně dělám, pokud mám z něčeho strach.
Na to vyčištění musíš jit, kanalky šíleně boli. Určitě ti to umrtvi, pak už je to jen nepříjemné, že musíš mít celou dobu otevřenou pusu a bojíš se, jestli něco necítíš, ale opravdu když ti to umrtvi, tak to neboli. Ja jdu v listopadu a v prosinci 2x na 2hodiny na čištění kanálu pod mikroskopem a taky se nemůžu dočkat, ale nemám to poprvé a jestli z toho máš nervy, tak doporučuji se předtím pořádně najist, dat si případně i čokoládu. Me drobet víc cukru prostě pomáhá na to, abych tohke vydržela 🙂 Pak pořádně vyčistit zuby a doufat, at je to co nejdřív za tebou 🙂
Uz jsem na tom byla asi 8x...není to nic příjemného,ale s umrtvenim pohoda😉 první 2 před 20 lety byly jeste bez injekce a to bylo žužo🤣to zvládnete 🍀
Žádná katastrofa to není. V klidu.
Čištění bez umrtvení a v pohodě. Nepříjemností bych to přirovnala vrtání, jen to trvalo déle. Pokud se bojíš bolesti, nech si prostě dát injekci...
@sanoela přesně..40 minut otevřená huba a pak jsem se bála,že ji nezavřu🤣🤣🤣
Přesně jak už je tu psáno, nejhorší je, dlouho otevřená pusa,jinak s umrtvenim to nebylo skoro cítit. V jedničce to myslím bude jednoduší,těch kanálků bude asi méně..
Ja mam snizeny prah bolesti, takze dostavam konskou davku anestezie a v prubehu si nechavam jeste pripichovat. Mam skvelou zubarku, je s tim v pohode. Jen teda se priprav, ze jeste 14 dni potom je ten zub (okoli) citlivejsi, protoze to je docela velky vykon.
@aneria Mne teda cistili kanalky ve stolicce, a bylo to docela prijemny 🤣 Umrtveny samozrejme.