Zdravím dámy. Mám velký problém. Sama jsem si zavinila brutální zánět v uchu...mám to plné hnisu a nevypadá to moc pěkně... bolelo mě, pak přestalo ale zalehlo a všecek ten hnus zůstal v uchu...a začalo to bolet zas...chystám se na ORL...jak moc bolí to čištění? Nebyla ani nejsem nachlazená...mám to s toho že jsem se tam rypala cistitkama 😭 jsem blbá kráva, s ORL mám totální hrůzu...tak na mě vysypte své zkušenosti...a ještě dotaz, můžu odmítnout prohlídku krku? Jednou jsem si to vyzkoušela a od té doby s toho mám paniku...díky moc
@amy112233 mne jednou dělala vyplach vodou ,šíleně jsem se bála ale byla to otázka par vteřin a vůbec to nebolelo ..Ani následné čištění ..Někdy je strach horší než samotný zákrok 😀
Na záněty ucha trpím. Vždycky mi to propláchne dezinfekcí. Poprvé byl můj strach větší, než jaké to skutečně bylo. Proplach ucha je nepříjemný, ani to nebolí, spíš to tlačí a potom se chvilku točí hlava, ale žádná hrůza, nic co by se nedalo zvládnout. Dostaneš asi lokální antibiotika a kapky s kortikoidy, možná udělají výtěr z ucha. Ten trochu bolí, ale je to chvilka. Do krku se mi nikdo nekoukal, jen prohmatala uzliny
@jana_a_jan jojo ale asi výplach nebolaveho a sperhani do bolavého je rozdíl... každopádně díky...
@amy112233 tak kdyby mě nebolely uši ,tak nepotřebuji vyplach ne 😄 neříkám ze je to příjemný ,ale mě to opravdu nebolelo
Dej pak vedet, drzim palce 🍀
@slecnami
@leymea
@lachipie @jana_a_jan
Holky mám to za sebou, byla to opravdu brnkacka. Vyplach s betadinkou, teď tam mám vatičku, kapky a krém páč mám v uších mikozu 😱😱 a proto mě furt svedili a proto jsem se tam rypala pořád...
@leymea
@lachipie
@jana_a_jan
@slecnami
Holky tak zítra pojedu znova...zas je tam ten humus...a začíná mě v tom uchu píchat....tak bych nerada jela o víkendu na pohotovost, za bůh ví kým, protože tahle paní doktorka je naprosto úžasná, i sestřička ❤️❤️ snad to bude jen ten výplach
Ahojky, zkušenost naštěstí nemám, ale předpokládám, že čištění jako takové nebude procházka rozkvetlým sadem, na druhou stranu to bude chvilka a neskutečně se ti uleví, nejspíš dostaneš ATB a tyhle věci není radno podceňovat, takže seber odvahu a utíkej na ORL, držím pěsti, ať je to ok. Jinak myslím, že prohlídku čehokoliv odmítnout můžeš, vlastně ani nevím, proč by ti měli vyšetřovat krk, když máš zánět v uchu 🙂