Čištění při zánětu ucha. Jak moc to bolí?

amy112233
4. led 2023

Zdravím dámy. Mám velký problém. Sama jsem si zavinila brutální zánět v uchu...mám to plné hnisu a nevypadá to moc pěkně... bolelo mě, pak přestalo ale zalehlo a všecek ten hnus zůstal v uchu...a začalo to bolet zas...chystám se na ORL...jak moc bolí to čištění? Nebyla ani nejsem nachlazená...mám to s toho že jsem se tam rypala cistitkama 😭 jsem blbá kráva, s ORL mám totální hrůzu...tak na mě vysypte své zkušenosti...a ještě dotaz, můžu odmítnout prohlídku krku? Jednou jsem si to vyzkoušela a od té doby s toho mám paniku...díky moc

slecnami
4. led 2023

Ahojky, zkušenost naštěstí nemám, ale předpokládám, že čištění jako takové nebude procházka rozkvetlým sadem, na druhou stranu to bude chvilka a neskutečně se ti uleví, nejspíš dostaneš ATB a tyhle věci není radno podceňovat, takže seber odvahu a utíkej na ORL, držím pěsti, ať je to ok. Jinak myslím, že prohlídku čehokoliv odmítnout můžeš, vlastně ani nevím, proč by ti měli vyšetřovat krk, když máš zánět v uchu 🙂

jana_a_jan
4. led 2023

@amy112233 mne jednou dělala vyplach vodou ,šíleně jsem se bála ale byla to otázka par vteřin a vůbec to nebolelo ..Ani následné čištění ..Někdy je strach horší než samotný zákrok 😀

amy112233
autor
4. led 2023

@slecnami protože je to ORL 🙈 no pusu neotevřu 😃 díky...zachvilku vyrážíme

lachipie
4. led 2023

Na záněty ucha trpím. Vždycky mi to propláchne dezinfekcí. Poprvé byl můj strach větší, než jaké to skutečně bylo. Proplach ucha je nepříjemný, ani to nebolí, spíš to tlačí a potom se chvilku točí hlava, ale žádná hrůza, nic co by se nedalo zvládnout. Dostaneš asi lokální antibiotika a kapky s kortikoidy, možná udělají výtěr z ucha. Ten trochu bolí, ale je to chvilka. Do krku se mi nikdo nekoukal, jen prohmatala uzliny

amy112233
autor
4. led 2023

@jana_a_jan jojo ale asi výplach nebolaveho a sperhani do bolavého je rozdíl... každopádně díky...

jana_a_jan
4. led 2023

@amy112233 tak kdyby mě nebolely uši ,tak nepotřebuji vyplach ne 😄 neříkám ze je to příjemný ,ale mě to opravdu nebolelo

lachipie
4. led 2023

@amy112233 ucho mi bolelo brutálně, ono se nebolavé ucho většinou neproplachuje 🙂 a i přesto mě výplach nebolel. Myslela jsem si, že to bude hrůza, ale ten proplach fakt nebolel, trochu tlačil, štípal, ale proti té bolesti předtím pohoda

leymea
4. led 2023

Dej pak vedet, drzim palce 🍀

amy112233
autor
4. led 2023

@slecnami
@leymea
@lachipie @jana_a_jan
Holky mám to za sebou, byla to opravdu brnkacka. Vyplach s betadinkou, teď tam mám vatičku, kapky a krém páč mám v uších mikozu 😱😱 a proto mě furt svedili a proto jsem se tam rypala pořád...

amy112233
autor
5. led 2023

@leymea
@lachipie
@jana_a_jan
@slecnami
Holky tak zítra pojedu znova...zas je tam ten humus...a začíná mě v tom uchu píchat....tak bych nerada jela o víkendu na pohotovost, za bůh ví kým, protože tahle paní doktorka je naprosto úžasná, i sestřička ❤️❤️ snad to bude jen ten výplach

lachipie
5. led 2023

@amy112233 s mykózou to je boj, taky jsem měla. Vypláchli mi to a po druhém výplachu a nějakých namíchaných kapkách se to pak začalo zlepšovat

leymea
5. led 2023

@amy112233 aspon uz vis, ze se nemas ceho bat 🙂

amy112233
autor
8. led 2023

@leymea no už to nebyla taková brnkačka 😃 každopádně zas mi tam hučí, a pobolívá a normálně mi tam roste nějaká tráva 😃🙈 mám doma mini otoscop