Holky, máte některá zkušenost s čištěním kanálků v těhotenství? Vím, že lokální anestezie nevadí, ale jde mi o to, že pokaždé, když mi čistili kanálky, dělali mi rentgen. Jak se postupovalo u vás? Pobolívá mě zub a cítím mírnou bolest i na poklep, takže se bojím, že to bude na ty kanálky, podle mých minulých zkušenostech.
Někde jsem četla, že zubní rentgen taktéž nevadí, kdyby už na něj přišlo - ale určitě nahlaš, že jsi těhotná. Nejsem si jistá, zda na to nemají nějakou speciální zástěru.
@vladka_zi To ale je / může být standardní postup i v případě netěhotné - mě to taky čistili, napouštěli, pořád to zlobilo, nechali to tuším měsíc "otevřené" (resp. jen s nějakou lehoučkou vložkou) a až potom definitivně uzavírali (resp. tedy úplně definitivně to nemám dosud, ale to už je spíše moje lajdáctví, že jsem nedotáhla korunku, navíc ji chci bílou a všechny peníze jsem cpala do IVF 🙂 ).
Zubař mi čistil kanálky ve 40 . týdnu bez umrtveni. Bál se, že by mi vyvolal porod. Bolelo to jak prase a nechal mi to jen se zaplatou. Definitivně mi to uzavíral až dva týdny po porodu, opět mi nechtěl dát injekci, ale tentokrát jsem si ji vydupala 😁 jinak rentgen by vadit úplně neměl, hlava je daleko od břicha a injekce podle některých článku na netu neobsahuje tolik látky, aby to byl až takový problém 😉
@janager byla jsem ke konci 2.trimestru. Rentgen mi udělali, je to jen lokální záření, měla jsem navíc takovou vestu přes břicho. Akorát mi ty kanálky po vyčištění napustili dezinfekcí a zub je provizorně zapečetěný, definitivně se to dodělá až po šestinedělí. Držím palce, ať to moc nezlobí, já před tím trpěla jak pes.