Cipralex. Užívá někdo a nemá žádné vedlejší účinky?

29. bře 2021

Dobrý den

Psala jsem narůzná fora už přímo co se týkají me nemoci (roztroušená skleroza) ale nikdo neodpověděl tak to zkouším tady.
Nejde o tu nemoc tak jako spíš o antidepresiva Cipralex které mi Dr napsala ,
Nechci rozebírat proč je užívám protoze by to bylo na dlouho a necítím se na to to tu vypisovat. Ani nemyslím že pro tu otazku je to nějak podstatné.

Chtěla bych se zeptat zda někdo užívá Cipralex a nemá žadné vedlejší účinky ? A zda to vůbec funguje - mam brat 5 kapek denně .

Vím že na každého to může působit jinak ..
ale nerada bych třeba pak byla unavena , jeste vic nebo jsem někde četla že se ztrácí chuť na sex ?

Děkuju

leeeeeena
29. bře 2021

Já osobně brala cipralex ale v tabletach. Nikdy krom únavy to na mě nemělo žádný jiný dopad. A na sex jsem měla chuť stejně jako když jsem léky neužívala🙂

werumka
29. bře 2021

Beru mnoho let, vyšší dávky a žádné NU nemám. Ze začátku se mohou přechodné objevit, ale u kapek to není tak časté- to jsou jen maličké dávky, které se pak mohou postupně navysovat. U RSky jsou často antidepresiva na místě a nemá smysl se jim bránit. Uleví se ti.

lidax
29. bře 2021

Beru lék že stejné skupiny, bez potíží, už spoustu let.

autor
29. bře 2021

@leeeeeena moc dekuji za odpoved

autor
29. bře 2021

@werumka moc dekuji , taky doufam ze to bude lepsi , nez ted

gramar
29. bře 2021

Mě bylo po cypralexu (v tabletách) blbě, takže jsem pak dostala jiné, ale je to hodně individuální...

supermatka
9. dub 2021

Brala jsem cipralex 3 roky. V březnu vysazení. 20mg denně. Vedlejší účinky únava a ztráta libida, dosáhnout orgasmu dosti obtížné. Ale co se týče psychiky tak po půl roce brání cip. Obrovská úleva, takže vedlejší účinky jsem hodila za hlavu. Teď co neberu mám více energie, více orgasmu a jsem i psychicky v pohodě. Toho bych ale bez cipralexu nedosáhla.