Cipralex. Jaké máte zkušenosti?

16. říj 2020

Ahoj holky,moc prosím o vaše zkušenosti. Třetí den beru Cipralex. Ráno a dopoledne. Jsem jak zfetovaná,bez energie,bez síly, nemůžu se soustředit,mozek mám úplně vymytý... nejraději bych se na to brání vykašlala.. Přejde to? Bohužel dneska už se psychiatrovi nedovolam,tak nevím s kým se poradit. Na večer beru ještě aktiprol a na noc mám Lexaurin. Moc vam všem holky děkuji.

baboo
16. říj 2020

Ráno a dopoledne ? to je dost zvláštní dávkování. Většinou se bere ráno, protože dost lidí po něm špatně spí, pokud tě "sjíždí" zkusila bych brát spíš tedy na noc. U něj jde o pravidelnou denní dávku, kdy ho budeš brát je na tobě. Po pár týdnech by se to mělo usadit. Mě by tedy "sjížděl" spíš ten Lexaurin ...

lolam10
16. říj 2020

Ja beru taky a nic z toho nemam.neni to temi jinymi leky?driv jsem brala seropram a ze zacatku mi bylo hodne spatne, hlavne od zaludku,takze jsem ho brala prvni mesic jen po kapkach a postupne zvysovala az jsem se dostala na nejakou hladinu a telo si zvyklo a pak roky vse ok...zkuste zavolat jinemu psychiatrovi at nemusite cekat pres vikend...ale jestli jste dostala takovohle kombinaci leku urcite zkuste brat dal a nepodcenovat situaci.drzte se!

lolam10
16. říj 2020

Jinak napad s branim vecer je dobrej.ja ho taky beru na vecer.je to pro me jednodussi si vzpomenout nez rano a nic mi to nedela...akorat u vas nevim zda lze kombinovat tolik leku naraz...co obvodni lekar?neporadil by?

autor
16. říj 2020

Holky moc děkuji za reakce. Dávkování mi určil přímo psychiatr,prý že to hned napalime,aby mi bylo co nejdříve líp. Jinak večer mám brát aktiprol. Lexaurin na noc mě nesjede,naopak mi pomůže usnout. Jinak obvodak bohužel patky neordinuje. No zkusím se zakousnout a přes víkend to ještě dát,v pondělí kdyžtak hned budu volat psychiatrovi. Před tom jsem brala Sertralin Actavis a ten jsem těžce nedávala. Ještě jednou moc děkuji.

alcar
16. říj 2020

Docela koukam, ze ti to ze zacatku takhle “napalil”. Melo by se zacit polovicni davkou a nejdrive po tydnu zvysit na celou. Pokud jsi predtim nic z toho nebrala a naraz mas tuhle trojkombinaci leku, tak se nedivim, ze ti to dela spatne.

autor
16. říj 2020

@alcar Říkal,že to napalime hned od začátku,aby mi brzy bylo líp,že není na co čekát. První den jsem si teda měla vzít cipralex jen ráno a večer ten aktiprol a druhý den už cipralex ráno,odpoledne a na noc aktiprol. Brala jsem akorát dva dny AD Sertralin Actavis,ale ty jsem nedávala. Jinak jsem brala jen Leuraxin na noc od obvodaka

werumka
16. říj 2020

Cipralex desítku? To je strašně rychle davkované. Z toho Ti musí být zákonitě blbě. Dobrá zpráva je, že to určitě odezní. Ale cipralex by se měl opravdu nasazovat pomaleji - první týden půlka, pak další celý, pak jeden a půl, pak dva... určitě nevysazuj , ublížilo by Ti to.

alcar
16. říj 2020

Nevim, jaky mas problem, ze je treba, aby ti bylo takhle hned lepe, ale u tebe se zda, ze je to tak trochu kontraproduktivni. Ja take potrebovala svou situaci resit “hned”...nejlepe okamzite, ale i tak nasazeni AD (u me take escitalopram) by melo probihat postupne. Nicmene si myslim, ze ti to muze zpusobovat ten Aktiprol. Lexaurin na noc bych teda taky nedavala a mozna bych ho nedavala vubec pri teto kombinaci. Ale nepises, v jakem “srabu” jsi a ja nejsem psychiatr. Zkus pres vikend vydrzet. Pokud jsi v nejake spatnem stavu, tak ten “vymyty mozek” je v teto chvili asi mensi zlo. Dej si odpocinkovy rezim, lehni si a nesnaz se za kazdou cenu fungovat.

alcar
16. říj 2020

Jinak bych se zkusila obratit treba i na centrum krizove intervence - napr. v Ostrave je to Krizove centrum. Treba poradi i ohledne psychickeho stavu. Ja u nich vyhledala akutni pomoc a pomohli mi preklenout obdobi od one “udalosti” az do navstevy psychiatra a nasazeni leku.

konidana
16. říj 2020

i v Praze je CKI - centrum krizové intervence, kde ordinují psychiatři nonstop. Zkusila bych konzultovat léky, možná i po telefonu, nenejvýš řeknou že to bez osobní návštěvy nejde.

autor
16. říj 2020

@werumka Jj desítku,takže beru maximálně denní dávku 20mg. Jak už jsem psala, říkal že to napalime takhle od začátku,že není na co čekat. Je fakt,že jsem tam přišla opravdu špatném psychickém stavu. Moc děkuji,už aby to odeznělo.

werumka
16. říj 2020

Odezní to určitě 🙂 Také jsem to dostala ve špatném stavu. Ale na dvacítku jsem se dostala asi po třech týdnech. Na začátku se většinou potíže ještě zhorší a pak se to začne zlepšovat. Určitě to jde vykryt přechodně lexaurinem. Tyhle léky se na začátek užívání AD dávají, aby pokryly pocatecni nežádoucí účinky. Je fakt dulezite odpocivat, nepřepinat se, neměnit rutinu. Dej si teď čas, aby si tělo zvyklo.

autor
16. říj 2020

@alcar Moc děkuji. Upřímně já ani nevím co mi je..všechno to začalo brněním nohy,prý skřlíplí nerv,takže mě Dr asi měsíc léčil na skřípnutý nerv. Po měsíci kdy už jsem to nedávala,byla jsem z toho brnění neskutečně vyčerpaná,mě poslal na neurologii,tam.jsem dostala termín skoro za dva měsíce,to už jsem se na půl sesypala protože jsem si neuměla představit,že tak dlouho budu muset vydržet. Takže jsem začala denně zvracet a nebo mu bylo zle od žaludku. Každý den, nejhorší to bylo po ránu a večer. Takže gastroskopie,sono břicha a všechno v pořádku. Všude závěr,že to je psychosomatické..Na neurologii mě vyšetřili a zdálo se jim všechno v pořádku,buď je to svalového původu a nebo psychosomatického,kdyby brnění dál trvalo,můžou mě poslat na vyšetření,ale myslí si,že není důvod. Já byla vždycky cíťa,doma mám dvě malé děti takže o to ta situace pro mě byla horší. Placam se v tom od léta,chodím usínat s tim,že už se nechci probudit..nejraději bych si za to dala pár facek. První na co myslím po ránu je,jestli mi je zle...Stala se ze mě úplná troska,připadám si,že jsem jako máma selhala,do toho brečím. K psychiatrovi jsem šla fakt ve zbědovaném stavu,celou dobu jsem tam probeecela. A i proto mi řekl,že není na co čekat a napalime ty léky hned od začátku. Ten Aktiprol je prý na ten žaludek,ale teda nevím... A jinak moc děkuji.

autor
16. říj 2020

@werumka Moc děkuji. Lexaurin mám na noc. S tím,že kdyby se to přes den nedalo vydržet tak si můžu půlku vzít. Mě to napálil takhle od začátku. Ještě jednou Ti moc děkuji,jsi zlatá.

drep
16. říj 2020

Citalopram má aktivizující účinek, takže se na noc nikdy nebere.

werumka
16. říj 2020

Určitě si ho vezmi, když Ti bude blbě. Musíš si hlavně odpočinout. Jen tak ten mozek zvládne regenerovat a to potřebuješ momentálně nejvíc. Kdybys nevěděla kudy kam a lékař naordinoval, určitě můžeš zavolat na linku centra krizové intervence. Poradí, co dělat 🙂 ale bude líp uvidíš 😊

lolam10
16. říj 2020

A zamyslete se urcite nad terapii.psychosomatika je desna a terapii muze hodne pomoc!

autor
17. říj 2020

Holky,moc vám všem děkuji za vaše příspěvky. Jste úplně úžasné. Včera jsem si zkusila nebrat ten Aktiprol. Dr říkal,že mi pomůže na ty moje nevolnosti a teda nepomohl mi vůbec. Ještě jednou vám moc všem děkuji.

kobliha300
20. říj 2020

Mě nedávno nasadil obv.lékař Escitil ,bylo mi po něm hrozně zle, deprese a stavy úzkosti se mi ještě zhoršili ,tak jsem to vzdala.. Občas , když mám úzkost k nevydržení vezmu si Lexaurin nebo Neurol. Antidepresiva mi moc dobře asi nedělají a těch 6týdnu , než to údajně zabere bych to asi nezvládla, byla jsem mimo a hodně neklidná.Brala jsem teda 10 mg vždy ráno.