Dobrý den,
potřebovala bych poradit, čím zmírnit stres.. k mudr pro léky se mi zatím nechce..
Manžel je už skoro měsíc v nemocnici po vážné operaci, jeho stav se zlepšil, ale pak se zase zhoršil... byla nutná další operace... nyní to vypadá na zlepšení, ale nechci nic zakřiknout... Blížícími vánocemi na tom není moc dobře psychicky..
S psychikou jsem na tom podobně, přestávám zvládat, potřebovala bych něco na uklidnění nervů... noci jsou ok (tukám), to spím.. jde mi hlavně o den, vše me s prominutím "sere"...
děkuji
Osobne mi na stres zabrala cinnost, u ktere se nemusi moc myslet - prochazky, stavení puzzle\Lega... zkrátka cokoliv, co jde delat za jakehokoliv pocasi a je to dobry žrout casu. Z doplnku stravy mi za roky nepomohlo vůbec nic. Az antidepresiva, ale s temi to chce vcas přestat.
@levandule_k děkuji moc... psycholog je na dlouho.. ale normálně mi pomohla teď tvoje zpráva, ten poslední odstavec 🙂 (chytla jsem se s tchýní, bouchla jsem, její řeči psychicky nepomáhaly ani mě, ani manželovi.. ale to by bylo na dlouho) ale kamarádka mi řekla, že jsem vydržela dlouho, že ona by to nevydržela už dávno... manžel to ví, tchýně si z toho nic nevzala, jen se mnou nekomunikuje...
Moje rodina daleko 150km, ale na víkend tu byli, rodina od manžela asi 1 km od nás, ale od nich pomoc žádná...
Je fakt, že tento týden byl docela hektický, návštěvy lékařů s dětmi, jeden 120km daleko... na dnešek jsem teda zrušila zubní hygienu pro sebe, protože se mi nechtělo dalších 50 km a pak se hnát na besídku do školy...
cukroví nějaký mám, to mě netrápí, hlavně skrz děti.. dárky taky mám - možná až moc - asi jak jsem nepříjemná, tak pokaždé v obchodě něco dokoupím 😀 ale jsou to maličkosti...
začnu těmi vitamíny, je fakt, že v tomto na sebe prdím, nic neberu...
Ahoj, moc držím palce a kromě psychohygieny viz výše doporučuji Guajaracuran. Seženeš v lékárně. Drž se❤️
@kadla88 dívám se na to, to je na kašel??
Me pomaha aktivni sport - beh nebo alespon cviceni doma s libovolnym trenerem na youtube. Telo se "vyridi", dobre pak spim, na cerne myslenky nemam energii a jsem pak mnohem prijemnejsi na vsechny kolem 🙂
Souhlasím s komentem nade mnou, též mi pomáhá fyzicky aktivní sport, odrovnám se a dobrý.. na stres beru CBD kapky, za sebe můžu říct, že pomáhají
Terapie ostatné veci budú mať placebo efekt vrátane liekov (keď to vysadis budeš natom rovnako alebo ešte horšie) a tiež aj popri liekoch k tomu aby sa niečo napravilo treba terapie kde sa naučíš ako zvládať stres a ako sa s tým vyrovnať. Tak isto keď ta boli napríklad zub nehľadáš pravdepodobne len ako s analgetikami sa zbaviť bolesti ale chceš ju vyliečiť tak ideš za odborníkom a s psychikou je to to isté.
Taky na kašel. Ono to celkově tělo zklidňuje. Dává se i dětem.
Blbý je, že tě drtí ten manželův stav a úplně nejvíc by ti pomohlo, kdyby se to zlepšilo, což neovlivníš, protože to nemáš ve své moci.
Zkus psychologa, buď za své, nebo to prober s dr., jestli ti dá žádanku k psychologovi na pojišťovnu, ale čekací lhůty jsou dlouhé, nicméně ti může pomoct to, že tě někdo vyslechne a dá ti nějakou zpětnou vazbu.
Tohle, co napíšu jsou berličky, nevyřeší tvůj problém. Můžeš zkusit meditaci, jógu, procházku v přírodě, provoň byt aroma olejem. Dopřej si malý relax, v podobě koupele, chvilky pro sebe s kávou/čajem/knihou/vibrátorem.
Jako přírodní antidepresivum funguje třezalka, ale napřed si vygoogli účinky. Snižuje např. účinnost hormonální antikoncepce a ne každému sedne.
Magnézko a béčko jsou důležité pro nervovou soustavu.
Pokud možno, nestýkej se s lidmi, co tě serou, klidně si zalez do své ulity. Prď na to, že bys měla mít x druhů cukroví a kupu dárků pro všechny.