Chytilo dítě od Vás neštovice, pokud jste měli pásový opar?

jana_toula
21. srp 2019

Udělal se mi pásový opar a jelikož dceru ještě částečně kojím a spí se mnou část noci v posteli, tak je reálná šance na to, že by chytla neštovice. Zajímá mě ale, jestli se to někomu z vás stalo? Malé bude brzy rok a kojena je už jen málo, resp jen v noci, kdy vezme ještě prso na milost. Děkuji za vaše zkušenosti.

calvac
21. srp 2019

@jana_toula zkusenost nemam, ale od lekare vim, ze je silne infekcni a je to stejny virus jako nestovice. Logicky tedy druhy clovek muze od tebe chytit pasovy opar nebo nestovice. Jinak ja jsem v puberte mela pasovy opar a postupne ho ode me chytla cela rodina. Vsichni uz jsme v te dobe meli davno po prodelanych nestovicich.

odula
Autor odpověď smazal
Zobraz
odula
21. srp 2019

@jana_toula sorry za spam. , nemám přímou zkušenost. Pasovej opar je mnohem min infekční než nestovice - nakazís se jenom přímým kontaktem a tou vodickou co z oparu vytýká. Takže to dostat taky vůbec nemusí. Já. měla pasovej opar a nechytil ho ode mě nikdo :D ani nestovice.

balet
22. srp 2019

Mela jsem paaovy opar letos v zime, tehotna. Miminko v poradku a doma to dcera ani manzel nechytili. Dr. mi kladla na srdce, ze silne infekcni jsou ty puchyrky, tekutina v nich. Takze zajistit, aby na to dite nijak nesahlo a svuj rucnik na telo dat take z dosahu a melo by to byt ok. Normalne jsem se s ni mazlila i pusinkovala, jen jsem opar mela vzdy zakryty a vetrala ho jen v její nepřítomnosti. Takze i kojeni by mělo byt ok. Miminko tim od vas dostava protilatky. 😉

jitule_hrachule
22. srp 2019

@jana_toula ahoj, osobní zkušenost nemám, ale holčina od bratrance dostala neštovice, když ji bylo kolem tří let a on měl pásový opar. Ono hodně záleží, když je dcera kojená, jestli se ji do těla dostávají s mlékem i protilátky. Každopádně to není tragédie prodělat neštovice teď, než až půjdeš do práce.

pani_haf
22. srp 2019

@jana_toula můj muž měl pásový opar, jelikož byl v místě, kde obvykle nebývá a rozpoznal to lékař až po jisté době, takže syn toho času 7 let se s ním mazlil, do tři týdnů měl neštovice😄

lolam10
22. srp 2019

Ano,mela jsem asi 8 puchyrku pasoveho oparu na ruce a nakazila jsem obe deti nestovicemi.mladsi nemel ani rok a byl kojeny.a zvladli jsme to.je to sice otrava kvuli otmu ze se nema chodit ven ale taky jsem to zvladli...

ajina17
22. srp 2019

@jana_toula ano, manžel měl pásový opar a syn takhle chytil neštovice

milisent
22. srp 2019

Měla jsem pásový opar před pár měsíci, malé byl rok a nějaký měsíc. Opar jsem měla v podbřišku, tak jsem si ho přelepovala, protože malá po mně lezla, skákala... Nic nechytila, za týden jsem měla puchýřky pryč.

llucineckas
22. srp 2019

Já jsem měla pasovy opar na prsou a kojila malou, doktor říkal, ze mám dávat pozor na tu tekutinu uvnitr puchyrku. Dcera byla při kojení opravdu blízko a neštovice nedostala 🙂

jana_toula
autor
23. srp 2019

@balet Ježíš,v těhotenství bych se hodně bála. Hlavně že to dopadlo dobře. Děkuji za komentář 🙂

jana_toula
autor
23. srp 2019

@jitule_hrachule Děkuji za komentář. Já se jich nebojím, syn je měl v 16ti měsících. Projevily se mu přesně 24.12., tak jsme měli velmi veselé Vánoce. Chudák je tenkrát chytil taky ode mě, protože já neštovice chytla pár týdnů předtím na pohotovosti.

jana_toula
autor
23. srp 2019

@pani_haf Děkuji za komentář. Syn je měl v 16ti měsících, tak už se jich ani nebojím. Jen spíš jestli je to opravdu reálně takhle dostat neštovice. Tak aspoň to budeme mít za sebou. Malá se mnou spí v posteli a i když mám opar zakrytý, tak si myslím, že třeba v začátku jsem ještě nevěděla, že to je opar a malá jak se v posteli točí, tak se třeba dotkla.

jana_toula
autor
23. srp 2019

@lolam10 Děkuji za komentář. Syn je měl také v 16ti měsících. Malá sice ještě je kojena,ale už chce jen trošičku v noci. Příští týden ji bude rok, tak to má ode mě tedy dáreček 🙈 Syn kde mě chytil také neštovice a projevily se mu 24.12. Jsem to ale matka 🙈

jana_toula
autor
23. srp 2019

@ajina17 Děkuji za komentář 🙂

jana_toula
autor
23. srp 2019

@milisent Děkuji za komentář 🙂

jana_toula
autor
23. srp 2019

@llucineckas Tak bych si myslela, že ho určitě chytíte. Každopádně děkuji za komentář 🙂

jolal
23. srp 2019

@jana_toula ahoj 😊 Já jsem ho měla na ruce. Ze začátku jsem myslela že je to jen vyrážka, tak jsem to neměla ani obvazane. Kojila jsem co 3 hodiny, spala se mnou v posteli a nechytla to 😊

pani_haf
23. srp 2019

@jana_toula myslím, ze záleží na imunitě dítěte, když byly neštovice ve školce i okolí, nikdy je syn nechytil, nakonec jak jsem psala, až doma ve vyšším veku. Takže nic není ztraceno a uvidí se😄

balet
23. srp 2019

@jana_toula Ja to naštěstí prodělala v době, kdy uz mu to nemohlo ublizit a jeste nemohlo ublizit. Chytli jsme okénko ve vyvoji, kdy ho to neovlivnilo. 😁

gabosss23
27. srp 2019

Ahoj. Mala som pasovy opar, ked mal najstarsi 3roky a mladsi 7 mesiacov. Ten bol kojeny a opar som mala cez prsia. Zaujimave bolo, ze nestovice dostal ten starsi a az od neho(o dalsie dva tyzdne) ten mladsi. A este zaujimavejsie bolo, ze po 4 rokoch dostal ten mladsi nestovice zas, ale mal len jeden pupacik, takze mi to vobec nedoslo, ze ma zas nestovice. Ono sa aj vravi, ze ked ma dieta nestovice do roka, nemusi si vybudovat taku silnu imunitu. Drzim palce, nech sa co najmenej trapis. Je to strasna nemoc. 😢

jana_toula
autor
28. srp 2019

@gabosss23 Děkuju za odpověď. No já zase slyšela, pokud je průběh opravdu lehký, tak se můžou chytit ještě jednou. Ale mě zase překvapilo, že u mě byl průběh až na hodně pupínků docela lehký. Ale aby měl dlouho horečky a fakt z něj byl jeden velký pupínek. Ten je měl opravdu kompletně po celém těle i v puse. Ale můžu říct zlatá homeopatie, páč se vůbec neskrabal.