Chůze v sádře s podpatkem. Jak se naučit chodit?

eve93
24. zář 2024

Ahoj holky,
mám velkou prosbu! Od 1.9.do včerejška jsem měla nechodící sádru. Včera mě přisádrovali "podpatek", tak už můžu na to konečně stoupnout a chodit. Ale mám problém ☹ Nevím jak na to, nejde mě to. Nějaká rada, jak se naučit chodit?
Děkuji moc!

1pomnenka
24. zář 2024

Mně řekli, že podpatek 5 dní tvrdne, jinak bych ho rozlámala. Dost divné, že můžeš chodit na čerstvě přisádrovaném. Buď chodíš na podpatku jako na kolébce, nebo nohu vytáčíš, jiná možnost není. Stále se můžeš opírat o francouzské hole pro lepší stabilitu.

eve93
autor
24. zář 2024

@1pomnenka řekli,že druhy den už můžu a berle mám podpažni.

j.a.n.i
24. zář 2024

@eve93 Podpažní berle a podpatek, to se zabiješ 😁 Ne vážně, pokud na to spíš plně chodit, tak berle záchod a chod bez ničeho a při chůzi vytacis špičku ven, tedy položit nohu před sebe rovně a jak se při kroku dostává dozadu, tak vytacis ven... Sakra ten popis mi moc nejde 😏

berenika39
24. zář 2024

Francouzské hole, systém hole, nemocná noha, zdravá noha. Naučili mě takhle i chodit po schodech. (osteosyntéza kotníku a porod císařem, lahůdka). Neboj se toho, když máš podpatek, znamená to, že můžeš stoupat na nohu, krok se sádrou, dotáhneš zdravou nohu. Se to blbě píše...

eve93
autor
25. zář 2024

Děkuji za radu zkouším to, ale asi se i bojím nohu zatížit no a berle mám doma jen ty podpažni, co mi dali v nemocnici.S těmi francouzskými by to šlo lépe?Potřebuji odvádět syna do školky a zatím si to představit, neumím.

mischel117
25. zář 2024

@eve93 měla jsem nohu v sadre-zvrtly kotnik a bez holí bych se nikam nedostala. Měla jsem podpažni berle. Musíš zkoušet a přijít asi na to sama. Držím palečky a přeji brzké uzdravení.