Ahoj,
trpím už nějaký čas na chronický zánět močových cest. A začalo u mně přetrvávát neustálé pálení tam dole, i přesto, že mám výsledky moče v pořádku a gynekologické stěry (i ureaplasmata) to samé. A už se setkávám s tím trendem, že lékaři můj stav nechtějí řešit, jelikož jsem dle výsledků v pořádku. Setkala se s tím některá? Je něco co vám pomohlo?
Mě paradoxně pomohlo to, když mi kamarádka rekla, ze zánět močových cest je psychosomaticka záležitost. Vůbec jsem tomu nevěřila.
Do te doby jsem měla zánět během dvou měsíců třeba troje antibiotika. Měla jsem to fakt furt. Ale taky jsem tenrkat byla ve vztahu, kde jsem byla strašně nestastna.
Od te doby, co mi to rekla; jsem zánět mocaku nemela ani jednou. Jsem šťastně vdaná (s někým jiným samozřejmě 🙂).
Tak třeba by stalo za to popřemýšlet taky nad tímhle.
@miryp
@zrzinda Dobře holky, díky moc. Par lidí mi zmiňovalo psychosomatiku, tak zkusím jít na to z této stránky. Aktuálně jsem s partnerem spokojena, ale možná budu muset jít hlouběji do podvědomí, protože je pravda, že jsem v dětství dost trpěla při rozvodu našich(zánět ledviny) a mám celkově strach z opuštění, nedostatečnosti 😬
@azeret8888 jediné co mi pomohlo byla lichorerisnice. Měla jsem záněty x krát do roka, nespočet vyšetření a antibiotik. Říkám, ze je to fakt zázrak 🙏🙏
@zrzinda
U mě to bylo naprosto psychosomatické. Byla jsem z toho už úplně v depresi, neustále pálení, bolest, neustálé antibiotika, ambulance, pořád do kola, ztratila jsem kvůli bolestem i několik zaměstnání...příšerný. Trvalo to 2 roky.
Stejně jako můj toxický vztah.
Hodně jsem se bála jestli mi to zase nenastane s novým partnerem, kdy člověk zase sexuje atp. Ale za 5 let !!! co jsme spolu mě to nebolelo ani jednou!!!
Takže si zakladatelko promysli, jestli nemáš v životě jakýkoliv toxický vztah ( partnerský, rodinný, pracovní, sama k sobě) a zbav se toho. Poslouchej své tělo. A najdi cestu zase sama k sobě.
@azeret8888 ahoj, už 3. Rok mám to iste čo ty, stále zápaly po sexe, neskutočne veľa atb, pálenie močovej rury aj napriek negatívnym nálezom :(
@reeeza Dobře, děkuji. Věřím, že něco na to bude a určitě se na to zaměřím.
@anavie Mám to stejně, já jsem teda doposud nálezy měla prvně to byla Ureaplasma, které jsem se zbavila. A teď opakovaně E coli. Upřímně už jsem z toho teď začala mít fakt mindráky. Nechala jsem vyšetřit i partnera, který je bez nálezu. Podle mně něco na psychosomatice něco bude, sice v partnerském vztahu nevím tu příčinu, ale budu teď dávat více pozornosti svým emocím, pocitům a uvidím co a jak.
taká klasika, veľmi dobré sú brusnice
Mě pomohla pimafukort mast, ale problémů mi zbavilo až vysazení mléčných a hodně chemicky upravovaných výrobku, které jsem zkoušela vysadit kvůli něčemu jinému. Nyní mohu v pohodě tvrdé sýry, občas jogurt.
U mě to přestalo poté, co jsem zjistila, že mám potravinovou alergii a vynechala alergen ze stravy (v mém případě mléčné bílkoviny). Zkusila bych na to tedy jít přes úpravu stravy, což ozdraví mikrobiom. Ublížit ti to nemůže, ba naopak a třeba ti to také pomůže na ty záněty. A současně bych se na to podívala z hlediska psychosomatiky.