Ahoj, od roku 2021 trpím chronickým zánětem močového měchýře. Každé 3 měsíce se mi vrací zánět a je to fakt už na palici, úplně mi to kazí můj normální život.. Poprvé mi zjistili Ureaplasmu, ta byla vyléčená (i partner se léčil). Teď poslední rok E. coli v moči. Chtěla jsem se zeptat na Vaše zkušenosti a co vám opravdu pomohlo. Případně pokud mate doporučení na doktora co se tomu věnuje v Brně.
@azeret8888 Mně pomohl uro-vaxom, brala jsem ho asi 4 měsíce, od té doby mám klid.
Od te doby, co jsem zacala cas od casu pit lichorerisnicove kapky, tak jsem ho nemela ani jednou.
@azeret8888 Na záněty trpím a jednou jsem i byla v nemocnici, jak se mi rozjel, tak dodržuju několik věcí, díky kterým se mi daří je jakž takž držet na uzdě (za poslední rok “jen” 2x)
- důsledná hygiena na wc, takže se utírám zepředu dozadu i po malé, po velké buď sprcha nebo vlhčený toaletní papír, tím spíš, pokud jsem někde na cestách.
- důsledná hygiena před, při i po sexuálních aktivitách, jak moje, tak i partnera (toto je sice pro mnohé opruz, ale sex je velké riziko v přenosu bakterií); plus samozřejmě po styku vždy na malou
- preventivně užívám blokurimu, při počátečních potížích nebo diskomfortu i víckrát denně; nosím ji vždy u sebe, abych si mohla dát kdykoliv
- v zásobě mám i rowatinex a lichořeřišnici; zde je jen potřeba vyzkoušet, co sedí nejvíc
- přiměřeně piju a chodím často na wc, pokud možno, nezdržuju moč
- snažím se předejít prochladnutí, takže ponožky i v létě, na cesty vždy dostatek oblečení, náhradní věci v případě promoknutí; nesedat na studené povrchy, atd.
- nekoupu se v rybníce a pochybných bazénech, pokud se už koupu, hned převlékám mokré plavky a jdu hned na malou
@dura175
@magdaveselkova
@jaja01k Ahoj, moc díky za sdílení. Vše co píšete jsem zkoušela kromě Wobenzymu, který je momentálně všude nedostupný. Uro-vaxom jsem brala přes 3 měsíce. Momentálně beru Blokurimu URO+ dlouhodobě každý večer 2g. Kapky lichorerisnice beru jen, když cítím, že to na mě jde. Zkusím dlouhodobější kůru. Všechny hygienické postupy dodržuji jak při stolici, tak po sexu se s partnerem před i po myjeme a ihned se vycuram. Piju denně aspoň 2l. Plavky, když se koupu ihned sundavám a převlékám se do suchého. Napadá mě máte některá zkušenosti z imunovakcinou? Díky 🙂
@azeret8888 krom vse zmineneho mi jeste pomahalo dlouhodobe piti caje z vresu a urivac. ale to bude jako ten urivaxom asi. jen teda me urolog doporucil brat ho pul roku - vzdy tyden a 3 tydny vynechat a potom si davat jednu davku vzdy po pul roce.
@azeret8888 ahoj mám a jediné co zabírá já sice nemám problém s měchyrem Ake se spodkem taky E -coli a hygienu mám ukszkovou přenosu teto bakterie nikdy nezwbranis i KdYbS sebe více chtěla unuen ktte na to trpí je problém pravé imunita … já nikdy dříve nemalá bakteriální záněty až po 4 rokach bráni atb se mi moje mikroflora úplně rozhofila BLo to hrozné pomohla mi jediné autovakcina a teď mám ve výrobě další protože hr to běh ns dlohou trať. Nikd jsem neměla výroky žádný zápach nic takže okem neslo nikd nic ozvat ale po těch xxx letech antibiotik které mi vymlátil moji mikrofloru už jsem neustále citila doscomfort a bolest sliznice poševní. Určitě do tr vakcíny jdu jo a E coli nesnáší skorici beru be vysokých dávkách pravou cejlonskou
Me krome vseho uz vyse zminenyho pomohlo umyvat se gynekologickou penou Ginexid.. ted uz ji preventivne nepouzivam ale kdyz sem trpela opakovane na zanety tohle me z toho podle myho dostalo
@azeret8888 Wobenzym určitě není nedostupný, mají ho všude. Jen namátkou - https://www.drmax.cz/wobenzym-200-tablet?gclid=...
https://www.puravia.cz/wobenzym-n--400-tablet/?...
https://www.pilulka.cz/wobenzym-200-enterosolve...
Driv jsem na to hodně trpěla, chodila jsem na urologii, všechny výsledky byly v pořádku a stejně se mi to pořád vracelo. Už tady byl zminen uro vaxon, ten mi myslím taky pomohl. Brala jsem ho asi 3x ,vždy mezi tím 3 měsíce pauza.
Dělaly mi zle mokré plavky, začali jsme chodit na nuda pláž. Žádné bazény v zime, wellnes.
Po sexu se jdu hned vycurat a umýt. Neumyvam se už zadnyma intimnima mydlama, jen vodou.
Nekoupu se, jen se sprchuji. Suché teplo ok, mokré ne.
Dělám si domácí tinkturu z lichorerisnice, kterou si občas dám
Omezila jsem alkohol, tvrdý vůbec, víno taky dlouho ne.
Pila jsem bylinkové čaje, hodně koprivovy.
Doporucuji akupunkturu. Tento problém jsem tím neřešila, už je to hodně let a mám teď pokoj. Ale pomohla mi na spoustu jiných věcí, takže by věřím mohla podpořit i toto.
A dělali ti takový ten rentgen, jestli nemáš bludnou ledvinu? Nebo chlamydie? Málo kdo to ví, že chlamydie způsobují opakované záněty močáku. Nechala bych si udelat testy a pak případně přelčit antiviotiky. To také musí i partner, milenci..
Také jsem dříve na chronické záněty trpěla, je to peklo. Kromě výše uvedených rad jsem brala dlouhodobe lichorerisnici a střídala s BlokUrimou. Bohužel se to stejně po nějaké době zase vrátilo 🤦♀️
Nakonec přišla moje praktická doktorka s verzí, ze mi to způsobuje HA. Prý to může nějak nabouravat sliznici a snaze se tam uchytí bakterie 🤷♀️Přesněji to už nevím, je to 8 let zpátky. Opravdu to zabralo, musela jsem vysadit HA (kvůli mutaci krve) a záněty zmizely.
Pak jsem měla zavedené tělísko a ke konci zivotnosti se mi zase záněty objevily (po 4 letech s teliskem). Šlo během pár měsíců ven a od té doby žádný zánět 🤷♀️
Teď mám tělísko už 2 roky, tak uvidíme, jak dlouho to vydrží bez problémů 🤷♀️
@gbp
@europa00
@mafulin
@aaaa15 Díky moc za vaše sdílení. Žádný HA neberu a tělíska nemám. Zkusím dlouhodobě lichorerisnici. Momentálně mám ATB na tři dny a pak furolin na 20 dni večer. Jsem zvědavá jak mi to pomůže. Dělali mi stery na gynekologii a úplně v pořádku. V moči mám leukocyty a bakterie. Pak budu brát zase urovaxom.
@sinicka dělali mi ultrazvuk, rentgen ne. Chlamidie jsem měla testované už před rokem a jsou negativní.
@europa00 uff, držím palce! U mně se uvidí, pokud ten můj stav bude stejný tak imunivakcina bude řešení. Zatím mi doktorka chce dat jen lyzaty.
@azeret8888 Už je to více než 20 let, ale trpěla jsem na to hodně v dospívání. Dětská lékařka mi to ani nevěřila, protože v běžném rozboru moči nic nenašli a kultivaci mi nikdy nedělala. Poslala mě do nemocnice, že to není možný, že mě nemá co bolet. Nakonec jsem tam strávila týden na různých vyšetřeních. Zjistili mi, že mám nějaký chronický zánět v části tkáně toho měchýře (přesně už si to po těch letech nepamatuji), dále zjistili, že mám zúžení močové trubice. Brala jsem pak půl roku antibiotika a chodila pravidelně několik let na rozšiřování močové trubice. Zhruba po půl roce jsem měla pokoj a místo zánětu po 3 týdnech jsem od té doby měla zánět snad jen dvakrát.
@azeret8888 a delali ti na urologii cystoskopii? tim se pozna i to zuzeni mocove trubice. pak sem nosila moc za 3 hodiny, za 24 hodin 🙈 nejake vysetreni ledvin kontrastni latkou v nenocnici...no nakonec mi zjistili nejake citlive misto v mocovem mechyri 🤷🏼♀️ ale porod mi taky pomohl 😄👍
@gbp Dělali mi cystoskopii a mocovou trubici mám dostatečně širokou. Mám na mocovem měchýři bílý povlak, což značí že tam mam porad zánět 😀 ale nikdo to neřešil. Doktor mi, řekl, že se musím s tím smířit, že to tak je 😀.. tak tam už nechodím
@anakolut Tyjo, to zní taky, že sis prošla peklem, ale je skvělý, že ti pomohli 🙂
@azeret8888 sla bych k jinemu. muj prvni urolog mi daval jen atb. dobu jsme mela brat dokonce jeden prasek atb hned po sexu 🤷🏼♀️ pak sem se prestehovala, sla k jinemu a ten mi fakt pomohl 👍
@azeret8888 Moc bych Ti přála, aby Tě vyléčili. Je to opravdu hodně dlouho, co mě to trápilo, ale ty bolesti a omezení si pamatuji dobře.
Zkoušela jsi urogynekologii. Mamka chodila, ale úplně jí taky nepomohli, ale poslali ji na imunologie, dávali jí také lyzáty a pravidelně nějaké speciální injekce. Dost jí to pomohlo, ale že by to úplně vymizelo, to se říct nedá.
Držím palce.
@gbp Mně taky právě nefroložka teď dala na 20 dni furolin a po sexu 🤯 a nevidím to jako řešení.. Mužů se zeptat jak ti pomohl ten urolog? 🙂
@azeret8888 ten prvni nijak. prave mi daval jen ty atb po sexu. ten druhy mi vysvetlil, ze hlavne jit hned po sexu curat je nejdulezitejsi. a poradil ten urivac, lichorerisnici a vres a taky blokurimu. delal mi pravidelne kontroly moci a ultrazvuk a kdyby se to nezlepsilo, chtel mi udelat znovu cystoskopii + rozsireni mocove trubice kdyby bylo potreba.
čaj z bobkového listu pomáhá.
nevím, jestli si už zkoušela.
Vím, že to zní pohádkově, ale od operace a chronických šílených zánětů mi pomohl čaj z třezalky. Ideálně čerstvá, ale pomůže i sušená/sypaná z lékárny. Od té doby mám klid. A je to už skoro 20let. Trpěla sem několik let.
Ahoj holky, chtěla bych se tu s vámi o něčem podělit. Protože jsem s tím sama strávila poměrně hodně času a to více jak 10 let.
Záněty mám prakticky od 15 let s tím že se střídali takové období klidu a zánětů a většinou po sexu, cca 2-3 dny po nebo větším nervovém vypětí.
Mám dvě děti 18 a 16 let, obě císařem. Vezmu to v kostce, ale musím napsat příběh, aby jste pochopili, že jsem opravdu vyzkoušela vše.
Nejhorší období přišlo asi po změně partnera po nevydařeném manželství, Protože jsem byla znovu aktivní sexuálně, brzy se dostavilo pálení, záněty, krev v moči atb. (atb pak skoro jednou měsíčně). Začali jsem s partnerem běhat po DR, zkoumat co děláme a neděláme, kde je chyba. Však to znáte, bylo to na palici. Běhala jsem od Gynekologa, přes obvodáka na Urologii a i venerologii. Milion stěrů, milion vyšetření, sono, odběry. pořád dokola. Vždycky plně zdravá, bez jediné chybičky. Jedině co se občas objevilo a přeléčilo byli chlamky nebo kvasinky, ale nikdy to problém neodstranilo, spíš se na to přišlo náhodou, jak jsem pořád běhala po DR. Samozřejmě klasické, doporučení od lékařů, typu hygiena před i po, chodit často na záchod, odčůrat si po sexu, nepraktikovat rizikové věci jsme dodržovali. DR mě nasadil uro-vaxon, Blokorimu, brusinky, lichořeřišnici, urologické čaje, růžné doplňky, wobenzim, Rowinex, dlouhodobě atb., antibiotika po sexu, léčitel mě předepsal čaje, zkoušela jsem čínskou medicínu, alternativní, celostní prostě vše co se dalo, na algifenu jsem byla už skoro závisla, spojovala jsem vše se vším. Už jsem z toho šílela. Vždy vše pomohlo na chvilku, na pár týdnu. Postupem času, pač to bylo hodně dlouhé, jsem prostě přestala provozovat sex, pač jsem měla pokaždé strach, že pak budu zase brát atb. Záněty byli fakt silné, většinou pár hodin na wc z řezáním a křečema, krev v moči no hrůza. Z moče většinou vylezlo E Coli.
Taky už to Dr vzdávali a vše začali svalovat vinu na psychosomatiku. Prostě se uklidněte a vše bude v pořádku, pravda je, že jsem měla nějaké rodinné problémy a časem možná z tohoto se mi objevili úzkosti a já se opravdu začala léčit.
Pak už byl sex jen jednou za rok (a že ho mám ráda) a nastalo zase období klidu. Protože teď a už se k tomu dostávám vím že bohužel sex má velký vliv. Ale nebojte.... hned vysvětlím.
Nebudu to již protahovat, jenjsem Vám chtěla naznačit, že vše jsem vyzkoušela.
Samozřejmě vztah krachnul, když to vidím ani se vlastně nedivím. Byla jsem nějakou dobu sama a to taky nebyli žádné záněty.
Pak jsem si našla nového partnera, no a hádejte.... neeee nebylo to partnerem, začalo to na novo, zase záněty, zase ATB. zase doktoři, zase stejný výsledek. Jste v pořádku, dodržujte hygienu, a tady máte atb. Jo taky mě chtěli napouštět močové cesty něčím jako kyselina hyaluronová asi za 30 tis s nejistým výsledkem, tak to jsem již odmítla smířila se, že prostě jiná cesta už není. Zase jsem se stáhla do ústraní a raději sex eliminovala na jednou za měsíc a vždy si vzala jednorázové atb .Už mě ale nebavili brát pořád atb. Stabilizovala jsem to jen na nepříjemné pálení, ale zase za to stálé.
No a teď k jádru pudla, budu teď hodně upřímná. Já jsem hodně zvídavá holka a vždy mě zajímalo, jestli mokrý orgasmus u žen opravdu existuje. Protože můj současný partner měl přítelkyni, co to ovládala a uměl to hlavně vyvolat, zkusil to na mě. Jen vsuvka, vždy jsem měla problém dosáhnout i orgasmu na tož cokoliv jiného. A světe div se, ono to šlo. Opravdu existuje, ano, není třeba jak v televizi, ale existuje. Při prvním jsem cítila určitou úlevu tam dole, jak to říct, nebyla tak natekla, jako by vyfoukla, čůrání šlo najednou úplně zlehka. A hlavně odešlo to pálení, zánět jsem neměla již půl roku a atb. taky ne a sex provozuju normálně. Říkala jsem si náhoda. Rozebírala jsem to s přítelem, četla si o tom články, jak to vlastně je a kde se to bere. Utkvěla mě jen poslední poznámka Gynekologa známého, hele to vypadá jak kdybys měla podrážděné žlázy. Jaké žlázy? Cože? My něco takového máme? A ne nemyslím Bartoliniho žlázy, ty mám v pořádku, myslím SKENÉHO ŽLÁZY, které opravdu mají funkci zvlhčování (a i ten mokrý orgasmus) a můžou se podráždit při sexu a naplnit. A tak jsem začala studovat ( musíte jít teda do zahraničních studii, kde se o tom jasně píše) a vlastně nechápu proč to tady v ČR nikdo neřeší. V kostce, v nějakých případech se stává, že se tyto žlázy se naplní při stimulaci tekutinou ( ne není to moč) a pokud ta tekutina neodejde, může unikat do močové trubice (a i obráceně) a tu pak infikovat. Koho to zajímá doporučuji Google a klikat a číst a klikat. U mě to funguje tak, že pokud chci provozovat tu skvělou věc jménem sex, musím alespoň 1x týdně vyvolat mokrý orgasmus nebo když cítím, že to zase začíná trošku pálit. Pálení odejde skoro ihned.
Takže mokrým orgasmům zdar.
Jo a babská rada, čaj z majoránky funguje možná lépe než urologické čaje. Lžička do hrníčku, několikrát denně , že nevymizí příznaky.
Autovakcinu bych vyzkousela, zrovna na e coli ano. Ale ne všude ji dělají
@azeret8888 sice jsem to neměla já ale moje mamka taky měla podobný problém... Pomohl jí až Wobenzym. Je šíleně dráhy ale co jsem slyšela pomáhá fest.