Asi mám chřipku, nějak nevím, jak jí léčit. Můžu snad jen paralen a dodržovat klidový režim. Což je ale těžké s ročním dítětem že? Jak jste jí léčily vy? Jaké léky používáte, i když ještě kojíte?
Záleží, jestli máš na mysli skutečnou chřipku, nebo nachlazení, virózu...
Pokud máš kašel, tak na to mi zabírá skvěle cibule s cukrem (někdy dávám ještě med a citron).
nejspíš chřipka - bolest svalů, únava, 38,3C, kašel, slabá bolest hlavy a začínající rýma.....no nechodím ven, přes den se starám o malou tak, že u ní ležím na koberci a jakmile přijde manžel po 16hod z práce, tak se stará on a já ležím. Beru jen ten paralen, ten mi teplotu srazil, ale ta únava je děs běs. Asi jiné léky nemůžu. I když jsem si do nosu stříkla 2x olynth, i když se při kojení nesmí, pže kojím už jen ráno a večer a to jen malinko.
Med nenávidím, ale asi si ho dám. Pomeranče došly. 😒
@klara.t to je neprijemne.Potrebujes to opravdu vylezet, jinak se te unavy tezko zbavis....jedine co ti mohu poradit na zvyseni imunity, kterou mas ted hodne nizko, je par caju z prirody, ktere zabiraji maximalne-pac jsi v dobe, kdy nemuzes chemii.
Cerstvy zazvor 3x3cm naloupej, nastrouhej a vhod do pul litru varici vody, povar 5 minut, vyluhuj 10min a sced, pit ho muzes i bez cukru...
Obyc sypany hermanek.
Nebo do hrnecku rozmackej strouzek cesneku, stavu z pulky citronu, lzicku (nenavideneho) medu a zalej horkou vodou-uvidis jak te to postavi na nohy....
@kar.la na ten kasel se to ji, ze? Mohu to dat i male?(4r) ona to asi stejne odmitne, pac ta cibule uz sama o sobe, ze???
@klara.t, pošli manžela do lékárny, ať Ti koupí probiotika (nejlépe Adult Dophilus - celkově posilují obranyschopnost), rakytníkový sirup (dobrý je od Weledy, ten může i prcek) - třikrát denně lžíci, vitamín C, nejlépe s prodlouženým účinkem (dobrý je ten s šípky, nepamatuju si značku, v lékárně poradí) a ber klidně trojnásobnou dávku, na rýmu prostříkávat nos mořskou vodou nebo Vincentkou, na kašel jitrocelový sirup (ať se zmíní, že kojíš, vyberou správný) a ten domácí cibulový sirup (nakrájenou cibuli prosypat cukrem nebo medem a vzniklou šťávu užívat po lžičkách, klidně každé dvě hodiny). Jestli sneseš, jez čerstvý česnek, vyhni se mléčným výrobků, bílému cukru a bílé mouce a uvidíš, že Ti bude brzy líp 😉 Pokud nebudeš mít přes 38, tak Paralen neber.
@j.a.n.u.s. Ne ne, pije se z toho šťáva a malé to dávat můžeš. Já to běžně Adélce dávám a moc jí chutná. A fakt zabírá.
Vezmeš si 4-5 velkých cibulí, nasekáš je nahrubo (ale zase čím menší kousky, tím lépe pustí šťávu) a vrstvíš do nějaké nádobky nebo velkého hrnku s cukrem. Procukrováváš jednotlivé vrstvy. Pak to zavřeš a necháš několik hodin odstát. Scedíš tu šťávu a buď už můžeš podávat nebo přidáš šťávu z 1/2 citronu a polévkovou lžíci medu. Dává se 3x denně polévková lžíce, uchováváš v lednici v uzavřené nádobě 😉
@j.a.n.u.s., 100% můžou 🙂
Tak mne pomahal obycejny caj s citronem a medem, nebo jsem do nej jeste davala postrouhany zazvor. Na rymu inhalace vincentky, na klouby a horecku paralen a na kasel nastrouhana redkev prosypana cukrem. Strasne to smrdi, ale pomaha, pojida se po lzickach, neni omezena denni davka, ale bacha muze nadymat 😉 a pak jeste na kasel jitrocelovy caj - koupeny sypany. Na bolest v krku, kloktat teplou slanou vodou a zabaly z materidousky. Pokud to nepomuze, tak mi v lekarne doporucili Septisan, je i pro tehotne a kojici a mne teda zabral hned. Hodne zdaru a pevne zdravi!
Ahojky, před dvěma týdny jsem měla chřipku, taky kojím, koupila jsem si Preventar quatro či nějak tak, můžou ho těhule i kojící a pomohl.
Sice nekojím, ale chřipku se mi s malou (11m) vyležet prostě nepodařilo. Přecházím, pač není jiné hlídání než já.