Chrápání. Kam zajít?

gregoricka
2. čer 2023

Holky, chrápu, hodně chrápu. Je jedno, jestli ležím na zádech, na boku...v každé poloze. Je to čím dál horší, manžel už je zoufalý. Já ale už taky, začínám se už stydět spát někde jinde, ať si neudělám ostudu.
Přemýšlela jsem o návštěvě lékaře, nevím ale, kam mám vlastně zajít. Určitě by mi pomohla operace.
Nemáte prosím některá z vás zkušenost? Nebo někdo z vašeho okolí?
Moc děkuji 🙂

teenyel
2. čer 2023

@gregoricka jezis keeez by to muj manzel bral jako vy a chtel s tim take neco delat. Ja spim casto i se spunty, protoze jsem z toho zoufala a nevyspala. Desim se, jak to budeme delat, az se narodi mimco. To ho asi vystehuji z loznice. Resila jsem to s kolegou, ktery pry take hodne chrapal a pomohla mu spankova laborator. Zjistili mu apnoe a ma na spani masku. Pry mu to pomaha. Nekde jeste doporucuji ORL.

gregoricka
autor
2. čer 2023

@teenyel děkuji za reakci. Mě ještě napadá, jestli to nemám kvůli zlomenině nosu. Ten jsem ale měla zlomený před dvaceti lety a chrápu možná 5 let? Jen teď už je to neúnosné, spím tvrdě, kolikrát ani "mlaskání" nepomůže. Proto bych chtěla zkušenosti jiných, jestli jim opravdu něco pomohlo

me_druhe_ja
2. čer 2023

Přítel chrápe brutálně. Jako fakt mega. Před dětma jsem zvladla spát vedle něj se spuntama,pak to nešlo. Strašně dlouho jsme spali zvlášť....Pak šel na vyšetření do spánkové laboratoře a hrozný výsledky. Hlavně mega moc apnoii. To chrápání naměřili 88 dcb. 😀 dostal masku a konečně vedle něj zas můžu spát a i on je daleko víc odpočinuty. U něj je to kombinace nadváhy a špatného životního stylu. 🙂

gregoricka
autor
2. čer 2023

@me_druhe_ja zkusím tedy tu spánkovou laboratoř, o té psala i paní před Vámi. I když vědomí, že budu pak spát v nějaké masce mě docela děsí -)))))))

teenyel
2. čer 2023

@gregoricka urcite by to bylo lepsi i za cenu masky. Kolega jak jsme to resili, tak rikal, ze ta apnoe je docela nebezpecna a ze to zkracuje zivot o dost let, protoze nejak vynechava dychani a hur se okyslicuje. Ja se k tomu snazim taky manzela nejak dokopat, ale s nim je to marne....jakekoliv vysetreni, doktor nebo cokoliv je pro nej sproste slovo...kez by mel takovou sebereflexi a ohled i na me, ze by tam sel (kdyz ne kvuli sobe, tak kvuli nam)....on usina na lusknuti klidne v pulce vety, takze usnout drive nez on se moc neda. A i kdyz usnu, tak me to budi. A take nepomuze ani zmena polohy (respektive pomuze asi na minutu, nez znovu uplne vytuhne). Navic kdyz mu neco v noci rikam a chci, at si prelehne, tak je protivnej. Coz chapu, taky jsem protivna, kdyz me neco/nekdo budi. Ale nekdy jsem fakt zoufala a zrala se sebrat a jit spat jinam...

martinka_33
2. čer 2023

@teenyel můj drahý muž spí v obýváku, nechce chrápaní řešit, tak je na vejminku 😃 Miluju ho, ale klidný spánek víc ☝️ I na dovolených chrápe na druhym konci kempu než máme stan.

teenyel
2. čer 2023

@martinka_33 to jsem nekde cetla s tim stanem 🤣 kdyz my se vidime jen o vikendech, v tydnu je pracovne pryc, tak se snazim ho z loznice nevyhodit 🤣🙈 ale nekdy mam chut vzit deku a sama do obyvaku odejit 🙈 ono spani se spuntama neni uplne komfortni 😅

martinka_33
2. čer 2023

@teenyel já to se špuntama nezvládám vubec, muj tep me ruší stejně jako to chrápání 😀 Už ksem zkoušela i sluchátka a bílý šum ale to jde jen kdyz je na druhém konci místnosti, kdyz leží hned vedle me tak přechrápe i ten šum 🙄

teenyel
2. čer 2023

@martinka_33 tak to u me sluchatka byla jeste horsi, nez spunty 😅 z toho bolely usi. Ale je to vzdy boj tam ty spunty narvat, aby drzely a spravne utesnily. Kazdopadne co by unaveny clovek nezvladl v zapalu zoufalstvi, aby usnul 🤣🙈 protoze to je vazne jak snazit se spat uprostred lesa napadeneho kurovcem, kde se hooodne intenzivne kaci 😅

martinka_33
3. čer 2023

@teenyel nebo když sekaj travník.křovinořezem 😂

lacehea
4. čer 2023

vyresila jsem to oddelenymi loznicemi. Muj muz chrape taky hrozne.

koudyl
4. čer 2023

Taky dost chrápu, a tohle mi pomohlo zmírnit, není to sice až takovej zázrak, ale už se konečně vyspime oba, manžel taky chrápe.

cattus
4. čer 2023

Šéf chrapal, prý naprosto strašně, současně i trpěl na rýmy atd. Byl někde na nějaké klinice a udělali mu něco jako plastiku nosní přepážky (měl ji kdysi zlomenou). Říkal, že to na chrápání zabralo z asi 50%, ale že mu téměř vymizela neustálá rýma.
Máma taky chrápe. Léta. Nepomáhá nic. Užívala i spoustu různých pomůcek, léků. Naštěstí její manžel je nahluchlý, takže on chodí spát dřív, aby spal než si jde lehnout ona.

vitezove
4. čer 2023

@gregoricka stačí zajít na ORL. Oni se podívají jestli tam není mechanická překážka třeba kvůli zlomenine nosu. Když nic nenajde, pošle vás do té spánkové laboratoře.

gregoricka
autor
5. čer 2023

@vitezove děkuji, zajdu na ORL, poradím se tam, co se mnou

adka155
10. dub 2024

@teenyel jo to mi povídejte, už jsem se od pondělí skoro nevyspala a přítel se bude stěhovat k nám, takže mu po další dnešní probdělé noci navrhnu, aby si zašel na ORL nebo do té spánkové laboratoře, protože už opravdu nemůžu a mam zrovna ranní směnu a pak má člověk fungovat v práci, špunty do uší jsem měla párkrát, ale pak už nefungovaly a mám strach abych slyšela budík pak, navíc jsem pak byla přes den úplně nahluchlá z nich jak jsem je měla narvané v uších.