Ahoj, myslím že mám psychické problémy, chci ve svém životě něco změnit, chci zmenit samu sebe, porad jen myslím negativně, mám přítele s kterým si zazivam peklo, chci se s nim rozejít ale jsem na něm závislá a potřebovala bych psychologa.. ale stydím se zato, co když se mi každý vysměje ? Ze jsem blázen co patří do blázince…
A navíc nemám peníze na psychologa… vím ze existují nějaké linky zdarma… ale potrebuji si sednout a svěřit se.. mám to opravdu těžké.. jde to i jinak?
Psychologa seženeš i na pojišťovnu, napiš si o seznam těch, z kterými mají smlouvu. Jen jsou u nich dlouhé čekací lhůty, zkus ty tipy, co jsou psané výš. Nebo poradna, tam nemusíš jít vztah zachránit, ale i pro pomoc, jak odejít. Poznámka na konec: blázni v blázinci = hodně psychicky nemocní, nemocnice jako každá jiná. Dneska už by se léčení smál jen málokdo. Tvůj případ to není, psycholog bude stačit, myslím.
Ani nevíš, jak důležitý krok jsi zvládla: zjistit, že potřebuješ pomoct a hledáš ji. Neznám tě a nevím, co tě trápí, ale držím pěsti!
Akutně zkus linky viz výše. Zajdi za praktickým lékařem, neboj se mu svěřit a popros o žádanku k psychologovi. Potom si zavolej na pojišťovnu,kdo má smlouvu, někdy to jde vyhledat na stránkách pojišťovny. A obvolávej. Třeba tě objednají za dlouho, ale lepší to než to neřešit vůbec. Začni tím, koho máš nejblíž. Neřeš recenze, každému sedne někdo jiný.
Drž se!
Chodila jsem na pojistovnu, ted chodim do neziskovky. Urcite se da, jen jsou bohuzel dlouhe cekaci doby ☹ coz je blby kdyz je to akutni.
Spoustu lidí chodí k psychologovi. Já i k psychiatricce 🤷♀️ a to blázen nejsem. Bohužel někdy člověk potřebuje pomoct. Chodím normalne přes pojišťovnu. Držím pěsti ať brzo najdete
Krok číslo jedna : zatoč s předsudkem, že mít psychologa znamená že jsi blázen 🙂❤
Přestaň se tak negativně sebehodnotit.
Co když ti řeknu že mít psychologa naopak znamená že máš koule a odvahu se o sobě něco naučit a chceš o sebe pečovat...protože se chceš mít dobře a mám se i přes určité problémy ráda To jsou holka samé parádní ctnosti 🙂
Na vypovídání, změnu způsobu uvažování atp. bych doporučila terapeuta, psychoterapeuta. Ti nediagnostikují poruchy a nepředepisují na vše psychofarmaka.
Navíc spoustu z nich ordinuje i online, třeba by ti to bylo příjemnější??
záleží na tom, co všechno je skryto pod pojmem - peklo
máš chlapa na kterým si závislá, máš s ním peklo a chtěla bys od něj odejít
tak se obrať dle zaměření toho tvého pekla na neziskovku, která má vše potřebné, tím myslím tu psychologickou a terapeutickou podporu pro své klienty zdarma.
Podle toho, co popisuješ, určitě nejsi blázen, co patří do blázince. Spíše by tam nejspíše patřil partner, ale kdo se léčit nechce, s tím nikdo nic nezmůže.
Tady https://www.bkb.cz/ máš kontakt na Bílý kruh bezpeční - linka 116 006. Zažívat s partnerem peklo a být na něm závislá - to zní jako ukázkový příklad domácího násilí.
Jinak tady https://www.capld.cz/linky-duvery-cr/ máš souhrn linek důvěry v ČR. Jsou i regionální, tam by ti mohli poradit, kam se můžeš obrátit na psychologickou pomoc.
Jen pozor - partner ti bude možná říkat, že jsi blázen, patříš do blázince a podobně - a to čistě proto, že když to začneš řešit s psychologem, nejspíše nebudeš chtít, ať ti šlape po sebevědomí a to on nemůže potřebovat. Protože "hrozí" že se vymaníš z té zavislosti na něm. Držím moc moc moc palce, ať to ustojíš. Sama s tím mám zkušenost a zdrhnout je nejlepší řešení. Často pak zjistíš, kolik přátel kolem bylo ze situace nešťastných a nabídnou pomocnou ruku, když si o ni řekneš / požádáš.