Dobrý den,
všimla jsem že mám na noze takovych červenych modřiny. Působí to spíše jako vyrážka ale nepřijde mi to úplně jako vyrážka. Žádné znaky vyrážky to nemá. Nevím, zda jsem se o něco praštila ale modřiny po uderu vypadaji jinak. Hlavně tyto modřinky jsou malé a jsou na vice místech na nohou. Modřiny mam jen na holeni a lítku. Modřiny mam na jedné noze více, než na druhé. Na pravou nohu se musím podívat blíž, abych si jich všimla, jsou hodně male a jsou jenom dvě. Na leve noze je jich víc, jsou o trochu větší ale nejsou až tak moc velké. Modřiny mě nepalí ani nebolí. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Bojim se, aby to nebylo něco vážnějších,když se mi objevily bez úrazu či úderu.
Btw. Objevily se mi, az teď v létě (nebo jsem si jich ted alespoň všimla) dřív jsem je neměla.
Zítra odjíždím na dovolenou a mám z toho docela nervy😕.
Předem děkuji všem za rady. ❤️
Štípanec?
jestli to máš jen na nohou a chodila jsi někde v kraťasech v přírodě, napadají mě rostliny, co způsobují podráždění kůže. Ale kdo ví.
To budou štípance
Vypadá to jako ctipance. U některých je vidět i bodnutí.
Nic to není, namazala bych octanovým krémem.
@ada22 ale me to vůbec nesvědi, možná to na fotce vypada jako stipance ale v realitě tam žádná bodnuti nejsou
Nejsou to jen ložiska suché kůže? Můžeš to promastit krémem.
A nemelas klíště ? Skoč raději k lékaři ….
@sahrazad1 klíště jsem ted, v nejbližší dobe neměla.
@1pomnenka to spíš vypada jako modriny nebo vyrážka ale nevím kvuli cemu nebo od čeho. Zatim to nezmizí. Nemůže to byt způsobený horkem?
Začalo to az ted v létě....
Alergie na sluníčko?
@1pomnenka ano, je pravda ze jsem se párkrát po slunicku mela takove rude tecky po těle ale to bylo po celem těle. Mam i celkove hdone modrin na holeni. Nemohlo by to byt nedostatkem nějakého vitamínu?
Rozhodne. Me se delaji modriny kdyz mam nedostatek C. Zkus doplnit a pak ještě rutin na posílení cévní stěny.
@odula děkuji moc za radu 🙏🏻Táta ma to samé ma nohy samé modřiny nějak to neřeší a je v pohodě. Máme v rodine dědičné křečové žíly takže by to mohlo byt i tim. Zily mam celkem dost viditelné.
@odula a mohu se vas zeptat, zda máte problém s imunitou nebo jste často nemocná? Ja často nemocná nejsem tak nevim jestli by mi i tak ten vitamin c mohl chybět
@odula jak se mi dělají často ty modřiny tak se trochu bojim abych neměla leukémii nebo neco takového. I doktorka mi řekla ze mám hodne modrin na těch holenich ale nějak to neřešila.
Jako kdyz mas strach z leukemie, tak si nech udělat krevní obraz ze jo. Ale mysim, ze kdyby to bylo něco tak vážnýho, bylo by ti hodně blbě, hodně rychle. Navíc ty modriny pri leukemii jsou fakt mazec, pac vlastně krvacis do kůže. Zkus si nechat udelat kr. obraz at jsi v klidu a mezitím cecko a rutin. U me to bylo (a je) tou banalitou - nedostatkem c. + máme jako vy v rodině krecaky a slabou cévní stěnu. Jo a nebyvam nemocná skoro vůbec