Čepy na mandli po porodu

m1a2r3k4
9. dub 2018

Ahoj holky, na konci tehotenstvi a po porodu se mi sem t delaji cepy na jedne mandli. Atb jsem brala, ale delaji se i tak, takze bez vysledku. Strey z krku ok a v nose je nejaky bacil, nicmene nic s cim by si pry telo neporadilo - dr. by dalsi atb take nedavala. V krku mi neboli,jen jsou tam ty cepy, ktere se daji vyndat vatovou tycinkou. Kloktam salvej, vincentku...hodne me to psychicky nici. Pry to muze byt oslabenou imunitou po porodu a casem se to srovna.. mela jste nektera podobmy problem?

ajja87
9. dub 2018

Ahoj, já nikdy na čepy netrpěla a po porodu se mi začaly tvořit.Ale co na to ti neporadím,tak jsem byla prelecena atb. A dr.mi jen pak poradila,jak je odstraňovat.

m1a2r3k4
autor
9. dub 2018

@ajja87 no ja mela na konci tehotenstvi dvoje atb a pak jedny pri porodu a stejne se furt sem tam udelaji..a to ti pak zmizelo samo casem?

snahnah
9. dub 2018

@m1a2r3k4 Jo, měla jsem hodně čepy. Často mě bolelo v krku, nateklo to, vyšťourala jsem je a ok... Za týden nebo za 2 zas, furt dokola. Občas mi to sedlo na průdušky, byla jsem často nemocná. Tak jsem si je nechala odstranit loni v březnu a nemocná jsem byla až letos v březnu, když onemocněli všichni okolo mě. Trápilo mě to takhle 5 let, proto ORL doktorka doporučila odstranění, měla jsem ty mandle už ďuravé, jak cedník.

sahrazad1
9. dub 2018

@m1a2r3k4 měla jsem taky, hooodne let. Nyni se to vrací, jen když se neumím krotit :D jsou totiz projevem nesnášenlivosti mléka, intolerance. Kdesi jsem i četla, že před operací mandlí se má vyzkoušet vysadit mléko a vejce. Doporučuji, funguje. Kloktadla, atb atd nic neřeší, jen překrývají problém s jídlem.

jancabr
9. dub 2018

Taky jsem měla čepy pár let. Těhotná jsem zatím nebyla, jsme ve fázi snažení. Na čepy jsem asi jednou brala ATB, ale jinak se občas v zimě objeví, tak je vydloubnu, vykloktám a neřešim. Mám mandle děravé jak cedník a nijak mě to nerozrušuje.
@sahrazad1 teda o tom mléce jsem to ještě neslyšela. A to naopak teď jím více mléčných výrobků než dříve a čepy už se tak často neobjevují 😂 asi záhada

sahrazad1
9. dub 2018

@jancabr já to četla kdysi v časopise, od nějakého lékaře. Ten tam zmiňoval vyloženě mléko a vejce. Po letech pak, jsem dělala intolerancni testy, a mléko mi v nich vyšlo. Takže za mě to souvisí s jídlem, resp. Intoleranci k určitým potravinám

m1a2r3k4
autor
9. dub 2018

@sahrazad1
@jancabr no ja si myslim, ze nejakou skrytou potravinovou intoleranci mam a mohla mi po porodu vyjet, jenze mlecny ted nejim

priefi
9. dub 2018

@m1a2r3k4 zkus lichorerisnici 😉

priefi
9. dub 2018

@sahrazad1 pouze intolerance,.nebo se jedna primo o alergii na mleko a vejce?

ajja87
9. dub 2018

@m1a2r3k4 ne dělají se mi pořád,po každém nachlazení.

lufulie
9. dub 2018

Já mám zázračný recept,který mi zabral a za dva dny po čepech ani památky. Homeopatika Angin Hell v dávkování pro akutní případy a čepy vytírat uchošťourem natočený v té lichořeřišnicovou tinkturou, jak už psal někdo výše.

sahrazad1
10. dub 2018

@priefi mám intoleranci, u mě se vždy po něčem mléčném právě čepy objeví. Myslím, že to opravdu souvisí u lidí s tím, co jí, resp. Co jejich tělo neumí strávit.