Dobrý den, včera večer jsem si všimla, že mam něco bílého v krku. Myslela jsem si, že to je čep, ale dneska ráno jsem byla u lékaře a ten mi řekl, že tam nic nevidí. Prikladam FOTO, prosim, nevite co by to mohlo byt? :(
Dekuji
@terezka05 Mandlový kámen - vygoogli si to. Normálně to vyndej třeba namočenou vatovou tyčinkou. Je to hnus, mívám to taky.
@terezka05 Nebo vyndat párátkem
@klokanka31
@ejmate Párátko a pinzeta taky účel splní 😅. Taky jsem dřív používala párátko. Jenže obojím se člověk může do tý mandle rýpnout a může se to zanítit, je to tam celkem citlivý. Proto je lepší ta namočená vatová tyčinka, zatlačit vedle toho a ono to vyleze. Často bývají ty kameny i tak hluboko, že nejsou vůbec vidět. Nebo se to prý dá dělat druhou stranou kartáčku.
@katule1990 když to já se nesmím mandle vůbec dotknout, jinak bych zvracela 🤣 proto tou pinzetou. Ale už jsem je dlouho neměla 😁
@ejmate Chápu, mě taky dost natahuje. A závidím, že už jsi je dlouho neměla, já na to trpím teď dost často a nevím, co s tím. Je to asi blbým tvarem mandlí, že tam má tendenci zůstávat jídlo 🙄.
@katule1990 já to měla opakovaně a začalo mi dost vadit, že to člověk vyčistí a za dva dny je to tam opět. Navíc to dost zapáchá. Takže mi mandle před čtyřmi lety vyndali a mam svatý klid 🙏
@majena39 Toho se právě bojím. Ale máš pravdu, člověk to vyčistí a za dva dny je to zpět. Někdy je období klidu, ale otravuje mě to teda dost.
@katule1990 není se čeho bát, fakt to za to stálo si je nechat odstranit. A rozhodně víc nemocná nejsem jak se traduje 🙂
@majena39 A to se dělá v celkový anestezii? Bolí to?
@katule1990 jojo, dělali to v celkovce a jako jo...bolelo to, ale rozhodně to nebylo nic, co bych nevydržela 🙂 Dostávala jsem pravidelně analgetika a hned na dospáváku jsem po operaci jedla přesnídávku 🙂 Po operaci jsem cca 3 týdny jedla kašovitou stravu aby to jídlo nepodrápalo tu ránu a jinak dobry. Všichni mě děsili, ale fakt to nebylo tak hrozný. Zánět šlach na ruce mě bolel teda o hooodně hoooodně víc 🙂
@majena39 Díky 🙂. Já se vlastně ani tak tý bolesti nebojím, komplikovanej císař a následná revize byly určitě horší 😅. Víc mi vadí zase ta celková nakróza. Mám za sebou za poslední rok dvě + jeden spinál 🙄.
@katule1990 no tak jestli se bojíš víc anestezie tak bych byla v klidu 🙂 jako nedovedu si představit dělat to v lokále, ale třeba to jde taky.... jako nikdo mi to nenabízel, ale já se teda ani neptala popravdě 🙂
@majena39 To asi nebudou. Já spíš řeším, jestli mi ta anestezie a rekonvalescence za to stojí, jestli není ještě nějaký jednodušší řešení. Ale asi není, když jsi na to šla 😀.
@katule1990 jako nic jiného mi nenabídli....ale já jsem tam těch kamenů měla potom už třeba několik každý den, ob den... a šla jsem tam v podstatě dobrovolně. Bála jsem se, že to je cítit 🙂
@majena39 Tyjo, no, tak já uvidím. Taky se bojím, aby to nebylo cítit. Někdy sama poznám, že mám divnou chuť, v krku nic nevidím a pak se mi podaří nějaký najít, co ani nebyl vidět 🙄. Někdy o tom fakt dlouho nevím, někdy to je častý. Snad se to nebude zhoršovat, to bych určitě taky musela na zákrok.
@katule1990 jo no, někdy jsou schovany... jsem to vždycky pošťouchala tou štětičkou do ucha a kolikrát vylezl ani jsem nečekala, že tam bude. Fakt humus a co mi tak říkali, tak ty "díry" v mandlích ve kterých se to ukládá, tak se nezmenší nebo nezmizí, takže šance, že se to spraví samo je minimální ☹
@majena39 Já si to právě taky myslím 😕. Každopádně děkuju za zkušenost 🙂.
V mandlích jsou díry který se někdy ucpou- jídlo, hnis. Kloktat slanou vodou, propolisový sprej, popřípadě jít na ORL