Prosim o zkušenosti.. Přes půl roku mě bolí před uchem, okolí zvokovodu. Bolest spíše nárazová při otočení hlavy a hlavně na pohmat. Přijde a zase zmizí. Denně jsem to takhle ucítila několikrát. Byla jsem na ORL, ale doktorka nic nenašla. Uši jsou úplně v pořádku. Odkázala mě ke kožnímu, zubaři skrz zuby nebo čelistní pant. Bolest se bohužel stupňuje.. Pár dní už bolest střílí do celé čelisti, včera už jsem musela sáhnout dvakrát po prášku Aulin. Je pravda, že mám na té strašně špatnou sedmičku, která má jít na vytržení. Jenže si říkám, kdyby to bylo od zubu, Bolel by mě ten jeden konkrétní a ne celá práva čelist se zuby. Dnes bolesti čelisti a zubů ustaly, ale zjistila jsem po pohmatu, že při otevřené pusy na pohmat celý ten pant bolí.. Tvář není oteklá ale cítím, jako bych ji měla tuhou, cítím v ní menší tlak. Při otevírání a zavírání pusy v něm lehce "praská"..Máte nějaké zkušenosti či radu, kam se popřípadě odkázat? V pondělí určitě chci zajít k Dr.
@odula Jenže on bolí přímo ten pant, přímo ta kost-kloub,když ji otevřu a prohmatám, tak to bolí. Dopoledne nic nebolelo, jen jsem odpočívala, nemluvila. Ale teď to opět začíná bolet. Začíná i lehce přeskakovat.
@angelika25 mela jsem neco podobneho asi v 17 - byla jsem na stomatochirurgii tam mi to opichali a masirovali- to asi 2x -pak uz to bylo dobre
@angelika25 já jsem to měla po porodu. Bolest čelistního pantu při otevírání pusy. Zubař si všiml, že mi tam i preskakuje. Poslal mě na čelistní chirurgii. Tam hned lékař věděl o co jde a nechal mi vyrobit dlahu na spodní zuby. Tu jsem měla nosit na noc a neotevirat moc pusu, aby v tom pantu nepreskalovalo. Asi po 4 měsících se mi to hodně zlepšilo, bolest ustoupila. Já jsem to měla zniceho nic, na žádném zákroku jsem nebyla. Prý to může být i z velkého stresu 🤔
@palja Udělalo se mi to právě také z ničeho nic.. Jak jsem psala, bolí mě kolem půl roku okolí ucha a na příčinu lékař nepřišel. Teď se přidala právě bolest čelisti a hlavně toho kloubu. Nedělala jsem nic, co by tomu předcházelo .. Každopádně moc děkuji, v pondělí hned oběhám zubaře a uvidím, co mi na to řekne.
@angelika25 twn můj zubař byl moc vsimavy a překvapilo mě, že to chce řešit. Ale na té čelistní chirurgii hned věděli. Takže kdyby to zubař řešit nechtěl, tak bych zašla ještě na tu čelistní chirurgii.
Kamínek v podčelistní nebo příušní slinné žláze vyloučili? Bráchovi rozvrtal zubař aspoň 3 zuby, na ušním taky nic a bolela ho čelist i s kloubem, až šikmý snímek spodní čelisti ukázal příčinu.
@angelika25 no jeho bolel taky přímo ten pant. Preskakovalo mu tam a nrmohl pořádně otevřít pusu. Jo myslis ze to asi není od ty sedmy... asi ne. Muzes v tom kloubu mit zánět....
@daruna Pořádné vyšetření mi nedělali. Před dvěmi týdny jsem byla na rtg zubů..Výsledek zatím nevím, k zubařce jsem objednaná až na začátek června. V pondělí k ní chci zajít. Třeba na snímku rtg půjde něco vidět.
Bolí to nejvíc na pohmat při otevřené puse. Přímo pant u ucha.
@angelika25 manzel mel coso podobnyho s pantem, stalo se mu to po jednom zakroku u zubarky, kterej trval dlouho a nejak mu s tim asi trochu pohla ci co. Bolelo ho to celkem dlouho pak, ke konci uz nemohl ani pořádně otvirat pusu. zubar mu udělal otisky skusu, pak jakýsi rovnátka ktery nosil několik tejdnu... to pomohlo. Ale jestli mas blbou sedmičku, mohlo by to bejt teoreticky od ni, drazdeni nervu. 🤷♀️ Kam konkrétně se obrátit naneštěstí neporadim,ale obecne bych řešila se zubarem. uvidíš jestli to přejde az ti opravi tu sedmu.