CA125 antigen test - výsledek. Vyznáte se někdo?

britney
31. srp 2024

Ahojte, prosim poradte nekdo kdo se rozumite.
Vloni jsem mela CA 125 hodnota byla 12, takze negativni.
Vcera me testovali znovu a hodnota je 17.
Takze se to zvysilo.
Ja vim ze 0-34 je normalni ale znepokojuje mě ze to šlo směrem nahoru.
Test byl pro bolesti jako menses a nadýmání.
Je mi 50 a asi již dosahují menopauzu, menses posledne byla v Dubnu.
Měla jsem Gyno ultrazvuk tenhle týden a DR mi řekla ze podle UZT vše ok, žádné cysty atd a vypada ze menses již nikdy nebude.

lencaa11
31. srp 2024

@britney je možné že to děla endometrioza za tohle zvětšuje ale i tak to není nic co by značilo nějaký jo problém max bych si nechala udělat kompletní vyšetření

britney
autor
31. srp 2024

@lencaa11 ale ja endometriosis nemam, gyndak delal ultrazvuk vnitrni a ze je sliznice nizka asi jiz menses nikdy nedostanu.

lencaa11
31. srp 2024

@britney
@britney to gynekolog nepozná na to je endo centrum tím pádem tam by věděli zda ano ci ne jinak nízká sliznice může značit i jiné možnosti v těle proč je nízká sliznice od Ms která byla v dubnu neni ještě rok tím pádem zatím není memopauza možná premepauza asi by to chtělo hormonální profil a cysta to též může dělat třeba která byla předtím já měla též pri cystě 10 a pak 17 hodnotu když odešla tak už bylo snad 5 hodnota ...

1pomnenka
31. srp 2024

To by byl vážně zázrak, kdybys už MS neměla. Ona přijde klidně po roce, u známé po roce a půl. Sousedce řekli na gyndě, že už MS nikdy nedostane, už rok ji má po 14 dnech. Když nepřijde 2 roky, můžeš se začít radovat. V okolí všechny menstruují do 60, dost se ten věk prodloužil. Myslím, že to dříve nebývalo.

britney
autor
31. srp 2024

@1pomnenka no ja prave cumela co mi to rikal, jak to muze tak presne vedet. Ja se ptala,co za mesic a pry ne.

britney
autor
31. srp 2024

@lencaa11 cysta pry neni, nic proste. Ja nechapala. Mela jsem asi 3 dny silne menses bolesti v pulce srpna, jako kontrakce, nedokazala jsem si ani vzit tabletky od bolesti jak jsem se trepala bolesti a horko/ zima me polevala.
A krev zadna, nic.

lencaa11
31. srp 2024

@britney to dosti nasvědčuje endo může bejt kdekoliv v děloze za dělohou a ruzne a to opravdu gynekolog nepozná někdy ani tu cystu a už to že vám řekne že Ms nepřijde už vůbec to by musel vědět z hormonálního profilu ne podle ultrazvuku asi bych zašla pro jiný názor lékaře

hezz17
31. srp 2024

@britney norma je jina pro ruzny vek. Jiny normu maji mlade zeny, jinou pre/menopauzalni zeny. Kazdipadne 17 je jeste hluboko v norme a vubec bych se neznepokojovsls.

hezz17
31. srp 2024

@lencaa11 hormonalni profil nikdo v 50 letech delat nebude. Co by jako vypovedel? Proc by se mel delat? 🙈

lencaa11
31. srp 2024

@hezz17 proč by neuděl jsou lékaři kteří ano ale je to lékař od lékaře a hlavně právě že to může klidně značit i jiné věci kolem

hezz17
31. srp 2024

@lencaa11 protoze hormonalni profil se meni v prubehu cyklu. Jakou bude mut vypovidajici hodnotu ldyz cyklus nema. Z prve…
Za druhe- k cemu by ji bylo vedet jaky ma hormonalni profil, kdyz to neresi jeji problem. Tzn pokud nema sliznici narostlou na menstruaci, tak menstruaci stejne nevyvola.
No a na posled za treti. Proc by nekdo v 50 vyvolaval cyklus? To je proste obdobi klimakteria, kdy menstrace znepravidelnuje, vynechava az zmizi.

britney
autor
31. srp 2024

@hezz17 ano, ptala jsem se jestli mi muzou vzit krev na hormony, jestli vubec jsem v Perimenapouze a odmitli, ze to se dela mladsim zenam do 40 s priznaky . A Gyndak mi rekl ze bolest bez menses muze byt normal v mem veku, ze to byl tak posledni vykrik vajecniku, ze pry mozna jeste nejake spineni bude ale ze tam nevidi nic by znamenalo menses b blizke dobe ci jeste nekdy.
Je to divne, nemela jsem vubec zadne klimaktericke priznaky jako poceni, pocity horka atd. Jen mi menses zacala byt nepravidelna od 2021 co jsem dostala covid ockovani, od te doby byla nepravidelna, treba prisla za 3-4 mesice, pak par mesicu pravidelna a pak zase znovu za 4 mesice a ted neni od dubna.
Jedine co jsem mela bylo ted to v pulce Srpna silne menses bolesti, jako fakt silne. Porad jsem behala na WC koukat jestli krev a nic, pak to preslo asi za 3-4 dny.
Jo a v te dobe mi Dr testovala moc pry pro jistotu a tam byla krev a hnis, ale zadne jine priznaky zanetu mocaku jsem nemela, dostala jsem Trimethropin na 3 dny.

britney
autor
31. srp 2024

@hezz17 a Muzu vedet jaka je norma pro muj vek toho testu ca125?
Ja cetla ze nekdo muze mit uplne nizke jako 3 nebo 4.
Ja mela vloni vBreznu 2023 cislo12 a to jsem si myslela jaké super nízké to je, když hranice je 34.
No a prave vloni mi ještě menses chodila jakž takž.