Ahoj maminky i přátelé na MK.
Ráda bych se zeptala zda máte zkušenosti s bylinnými čajemi . Převážně bych chtěla poradit jaky si udělat dají na detoxikaci a pročištění .
V poslední době jsem měla velmi často ATB, do toho léky na bolesti. Mám pocit, že moje tělo by si zasloužilo nějakou očistu. Dr mi napsal nějaké prášky, ale mě se nechce na pročištění těla po lécích brát opět léky 😁 přijde mi to trošku na hlavu 😁
Také si myslím že bych asi potřebovala nějaké bylinky na odvodnění, ale myslím, že nakonec vše spolu bude souviset 😊 zatím si doma drtím ostropestřec 2x denne lžičku) piju čaje (máta , meduňka, kopřiva, lichořeřišnice)
Mám doma hodně nasušeno, případně bych něco dokoupila . Tak bych byla moc ráda za každý nápad nebo radu 😉
Děkuji děkuji
@levandule_k strašně moc děkuji 😊
Mrkni třeba na Pilulku, mají tam super kategorii detoxikace organismu a najdeš tam bylinky na odvodnění, např. doporučuju třeba od kneippu.. pak určitě zelený ječmen a chlorellu doporučuju green trio! To je fakt bomba, doporučila jsem už několika lidem a fakt si to pochvalují. V té kategorii najdete jak čaje, tak tabletky 🙂
Ja by som napríklad radšej ako Greentrio odporucila Green Ways. Viem o viacerých skusenostiach kedy z Green Trio mali ludia žalúdočné a urologické ťažkosti.
U nás doma se používají produkty od Imuni, mohu zaslat všechno o tom, CBD oleje, kapsle i kolagen doma užíváme a naprostá pecka, jsme maximálně spokojeni
Ahoj,
na fb je úžasná skupina o bylinkách Bylinky pro všechny, přispívá tam jeden doktor, který je nadšenec do bylinek. Má o nich načteno opravdu hodně. Má tam příspěvky o méně známých bylinkách https://www.facebook.com/groups/353609321457758 Aktuálně ho nadchla čínská medicína, tak třeba řeší např., jak se projevují oslabené ledviny a jaké potraviny jíst, aby to bylo ok. (Na to má placenou přednášku).
Já se v bylinkách malinko vyznám, zajímám se o ně pro svoji potřebu. Máta je na detox nesmysl, máta je fajn zklidnění žaludku, nachlazení, pro ženy s pcos - snižuje testosteron. Meduňka je také na detox nesmysl ta je na nespavost, zklidnění. Lichořeřišnice je záněty močáku, má antibakteriální a antivirotické účinky.
Kopřiva má detoxikační účinky, čistí krev. Široké spektrum účinků používá se na nemoci jater, sleziny, žlučníku. Ideální sběr od jara do konce května, pak obsahuje moc dusíkatých látek. Kopřiva je skvělá, ale velmi silná bylinka. Měla bys o ní něco vědět. https://www.lekarna.cz/clanek/kopriva/ https://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-st...
Ostrospestřec je spíš na regeneraci jater, v čajových směsích má při detoxikaci svoje místo, ale zase musíš vědět na, co ho používat.
Zajímavé směsi jsou třeba i na gresik.cz Např. slinivkový, lymfatický, čistící, ale pij to postupně, třeba měsíc slivkový a pak další měsíc jiný. A už bych do toho nebrala ostropestřec, ale spíš si občas dala čerstvou červenou řepu, řapíkatý celer.
Možná to bude trochu chtít upravit stravu, odlehčit ji, vyvarovat se největších prasáren a udělat si třeba smoothie z červené řepy, protože řepa se používá pro detoxikaci.
Někdo nedá dopustit na chlorellu.