Bušení srdce, porucha spánku. Máte zkušenost?

15. pro 2021

Hezký den, prosím setkala jste se některá s náhlým rozbušením srdce v noci když vás vzbudí dítě? Jsem teď hodně unavená, dcera toho přes den v 9 měsících moc nenaspí a alespoň 1x za noc má večírek, kdy jí hodinu nemůžu uspat. Pak třeba na hodinu usne a když mě vzbudí tak mám pocit, že mi to srdce musí vylétnout z hrudníku ven, udělá se mi špatně i psychicky a mám co dělat abych se zklidnila. Neusnu tvrdě a často spím tak, že vnímám všechny zvuky kolem jako bych nespala. Už fakt nemůžu.

babka
15. pro 2021

Ano, mám zkušenosti, bohužel. U mně je to panická porucha, která se též projevuje/zhoršuje v období stresu/únavy. Chce to uklidnit se a odpočívat. Zkus trošku relaxovat. Já jednu dobu skončila na antidepresivech, ale jinak pomůžou i bylinky. Může pomoct i hořčík. Z bylinek doporučuji pripravek felsenfest od naturtreu - na mě funguje úžasně. Drz se!

lenkalubina
15. pro 2021

Taky si myslím,že to je psychika. Já tedy taky trpím panickou atakou,ale tohle máte spíš podvědomě strach ať se s dítětem něco nestane. Takže když v noci začne,tak se leknete. Nasaďte hořčík a trochu relax pokud to aspoň trochu jde😉

biciklissie
15. pro 2021

Zkušenost nemám, ale taky bych řekla, že je to stres. Sama jsem zažila, co je to být fakt hodně vycukana z dítěte, i když to tedy bylo hned po porodu. Myslím, že to dělá ta neustálá potřeba být v pohotovosti. Určitě je fajn si moct přes den trochu odpočinout. Ale myslím, že nejvic by ti pomohlo, kdyby jsi mohla úplně vypnout. Tedy třeba část noci, aby k diteti vstával partner nebo někdo jiný. Aby sis mohla jakoby dovolit usnout tvrde. Jestli to tedy jde, třeba skrz kojení a tak.