Hezký den, prosím setkala jste se některá s náhlým rozbušením srdce v noci když vás vzbudí dítě? Jsem teď hodně unavená, dcera toho přes den v 9 měsících moc nenaspí a alespoň 1x za noc má večírek, kdy jí hodinu nemůžu uspat. Pak třeba na hodinu usne a když mě vzbudí tak mám pocit, že mi to srdce musí vylétnout z hrudníku ven, udělá se mi špatně i psychicky a mám co dělat abych se zklidnila. Neusnu tvrdě a často spím tak, že vnímám všechny zvuky kolem jako bych nespala. Už fakt nemůžu.
Taky si myslím,že to je psychika. Já tedy taky trpím panickou atakou,ale tohle máte spíš podvědomě strach ať se s dítětem něco nestane. Takže když v noci začne,tak se leknete. Nasaďte hořčík a trochu relax pokud to aspoň trochu jde😉
Zkušenost nemám, ale taky bych řekla, že je to stres. Sama jsem zažila, co je to být fakt hodně vycukana z dítěte, i když to tedy bylo hned po porodu. Myslím, že to dělá ta neustálá potřeba být v pohotovosti. Určitě je fajn si moct přes den trochu odpočinout. Ale myslím, že nejvic by ti pomohlo, kdyby jsi mohla úplně vypnout. Tedy třeba část noci, aby k diteti vstával partner nebo někdo jiný. Aby sis mohla jakoby dovolit usnout tvrde. Jestli to tedy jde, třeba skrz kojení a tak.
Ano, mám zkušenosti, bohužel. U mně je to panická porucha, která se též projevuje/zhoršuje v období stresu/únavy. Chce to uklidnit se a odpočívat. Zkus trošku relaxovat. Já jednu dobu skončila na antidepresivech, ale jinak pomůžou i bylinky. Může pomoct i hořčík. Z bylinek doporučuji pripravek felsenfest od naturtreu - na mě funguje úžasně. Drz se!