Moje noční můra je tu - par dni zpět sem si našla malou nebolestivou bulku o velikosti hrásku v prsu. Zítra jdu k obvodní pro zadanku a na příští týden jsem objednana na ultrazvuk. Nikdy bych takhle neplasila, ale moje mamka (není ji ani 50) se od jara léčí s agresivní rakovinou prsu - metaplasticky karcinom triple negativní. A já mám opravdu velký strach. Mám doma dvě malé děti ve veku do 5 let. Vím, ze to nemusí byt nic vážného (cysta, nezhoubny nádor nebo nějaký shluk buněk). Ale i tak mám hrozne černé myšlenky, zvlášť když u tak blízkého člověka vidím, co to s nim udělá během tak krátké chvíle. Asi si nejdu pro zadnou radu, spis útěchu nebo sdílení zkušenosti.. za anonym se omlouvám, ale nikdo z rodiny zatím neví, co řeším, tak bych nerada, aby to tímto způsobem případně zjistili.
Ahoj, strachu rozumím. Mela jsem to samé. Chodím pravidelně 1x ročně, protože moje mamka mela agresivní nádor prsu. A před prohlídkou jsem si nahmatala dokonce 2 bulky jako hrášek. V hlave už katastrofické scénáře. Ale naštěstí to byla jen nahromadena pojivova tkáň,žádný útvar. Určitě chod aspoň 1xrocne
Moc děkuji za vaše odpovědi, trochu mě uklidnily 🙂 už mám zadanku, příští patek jdu na ultrazvuk. Tak snad to také dopadne dobre..
Chápu tvůj strach, na každé sono jdu s obavami, zda se tam k cystám a fibroadenomům nepřidalo něco dalšího. Ale naštěstí i přes vážnou rodinnou anamnézu je to vždy v pořádku. Držím ti palce, aby i u tebe nešlo o nic vážného.