Bulka v prsu. Máte zkušenost?

13. pro 2023

Moje noční můra je tu - par dni zpět sem si našla malou nebolestivou bulku o velikosti hrásku v prsu. Zítra jdu k obvodní pro zadanku a na příští týden jsem objednana na ultrazvuk. Nikdy bych takhle neplasila, ale moje mamka (není ji ani 50) se od jara léčí s agresivní rakovinou prsu - metaplasticky karcinom triple negativní. A já mám opravdu velký strach. Mám doma dvě malé děti ve veku do 5 let. Vím, ze to nemusí byt nic vážného (cysta, nezhoubny nádor nebo nějaký shluk buněk). Ale i tak mám hrozne černé myšlenky, zvlášť když u tak blízkého člověka vidím, co to s nim udělá během tak krátké chvíle. Asi si nejdu pro zadnou radu, spis útěchu nebo sdílení zkušenosti.. za anonym se omlouvám, ale nikdo z rodiny zatím neví, co řeším, tak bych nerada, aby to tímto způsobem případně zjistili.

miryp
13. pro 2023

Chápu tvůj strach, na každé sono jdu s obavami, zda se tam k cystám a fibroadenomům nepřidalo něco dalšího. Ale naštěstí i přes vážnou rodinnou anamnézu je to vždy v pořádku. Držím ti palce, aby i u tebe nešlo o nic vážného.

anonymmm88
15. pro 2023

Ahoj, strachu rozumím. Mela jsem to samé. Chodím pravidelně 1x ročně, protože moje mamka mela agresivní nádor prsu. A před prohlídkou jsem si nahmatala dokonce 2 bulky jako hrášek. V hlave už katastrofické scénáře. Ale naštěstí to byla jen nahromadena pojivova tkáň,žádný útvar. Určitě chod aspoň 1xrocne

autor
15. pro 2023

Moc děkuji za vaše odpovědi, trochu mě uklidnily 🙂 už mám zadanku, příští patek jdu na ultrazvuk. Tak snad to také dopadne dobre..