Bulka u klitorisu. Máte s tím zkušenosti?

13. črc 2020

Hezký večer, jdu si pro radu. Dneska jsem si nahmatala kousek u klitorisu tvrdou bulku o velikosti hrášku. Bulka je na dotek lehce bolestivá, asi jako beďar.. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Bohužel jsem mimo ČR a tento týden se nedostanu k lékaři. Moc děkuji

andrasce
13. črc 2020

Nejspíše se bude jednat o Absces a nebo cystu Bartholiniho žlázek, nejlepší je zajít k lékaři, poradí ti

zouzalka1982
13. črc 2020

Ja jsem ji mela take,tak jsem si ji vymackla,musim rici ze to bolelo,ale jen co vytekl hniz nebo co to bylo tak to bylo dobre,jen chviličku citlive.Pokud vydrzis chvilicku bolest,tak se ti ulevi.

klokanka31
13. črc 2020

@andrasce Tohle se občas prý dělalo švagrové, většinou u genitálií. Prý to po pár dnech prasklo buď samo, nebo to zmačkla, vytekl hnis, trošku krve, a zase to zmizelo.

merope
13. črc 2020

Jak píší holky - může to být opravdu něco jako beďár. Vybavuji si, že jsem to kdysi googlila a prostě buď počkat až to praskne nebo vymáčknout (pokud to jde) a zmizí. Občas se mi to dělá, tak jsem zkoumala, zda to není nějaká choroba a aspoň u mě to je prostě choroba asi jako klasické beďáry.

autor
13. črc 2020

Holky moc děkuji, jako beďar to nevypadá, takže na vymačkávání je asi ještě čas ale uvidíme, jak to bude postupovat než se vrátím, každopádně po prasknutí jste dezinfikovali klasickou dezinfekci? Nebo mazali nějakou mastičkou hojivou? Já to jednou měla v trisle jako spíš takový vřídek (fazolku) a na to mi dala visnovku a ta to vytáhla.

zouzalka1982
13. črc 2020

Ja to nemazala nicim, proste jsem vymackla a hotovo.Jen dbat na hygienu.

andrasce
14. črc 2020

@klokanka31 Samozřejmě si to můžeš vymáčknout, záleží na velikosti, ale ani nevíme, zda je to ono... Osobně bych si došla k lékaři

autor
16. črc 2020

Tak jsem se dnes vrátila dřív a zajela jsem na gyndu, bulka se zmenšuje a neboli, doktorka na to mrkla a prý to bude ucpana žláza ale že už povoluje tak počkáme. 😊

makyna91
28. lis 2020

Také mám zkušenost. Nicméně já už ji na pravé strašně nemám. A teď po dvou letech se mi udělala boulicka znovu. 🙁 takže návštěva gyndy a doufám ze se to nevrátilo.