Bulka na krku, o co se může jednat?

kristyna99
2. únor 2018

Ahoj,
potřebuju prosím odpověď. Šílím, myslím na to nejhorší..
Nahmatala jsem si bulku na pravé části týlu, zkrátka tam kde mi končí vzadu vlasy. Bulka bolí na dotek, je zacervenala. Nevite prosím o co se může jednat? Je mi teprve 18,navíc jsem teď 12tt.Snad to nemůže být nějaký nádor či tak :o

ninanela
2. únor 2018

Pravděpodobně jde jen o zvětšení uzlinky např.při nachlazení. Ale diagnostikovat na dálku nelze, počkej do pondělí a při nelepseni zajdi za praktikem.

micimutr
2. únor 2018

V tomto miste se casto zaniti mazove zlazky - proste se delaji takove uhraky, za par dni by se melo zklidnit.
Dobra zprava je, ze tato kancerofobie se po narozeni miminka z celke casti pretransformuje do obav o dite (vlastni zkusenost)

galikl
2. únor 2018

Pokud do pondělí nepřejde, šla bych za praktickým lékařem, popřípadě na kožní. Moje Mudr si v mých 17 taky myslela, že za uchem se jedná i zvětšenou uzlinu a po x vyšetřeních se jednalo o nezhoubný nádor. Nechci Vás vůbec strašit, ale pokud to nezmizí, určitě k nějakému doktorovi zajděte. ;)

maagda
2. únor 2018

Hodně se tam zvětšují uzliny. Má to i můj synovec. Ale určitě si klidně zajděte třeba na kožní, oni podle tvaru poznají o co se jedná. Já jsem tak našla teď manželovi kousek pod paží a lékařka řekla, že se nemusí bát, pokud by to byl nádor má to jiný tvar a jinak se chová 🙂

betelgeuzz
2. únor 2018

Měla jsem vzadu na krku tzv. atherom, tvrdou bouličku, bolelo to. na chirurgii mi to ambulantně vyoperovali, dělala se histologie.