Brnění prstů po porodu, jak se toho zbavit?

kasli
22. únor 2016

Máte nějdo také tento problém? Skoro pořád mě brní konečky prstů na pravé ruce, když si čtu a držím knížku, tak je to ještě horší a prsty mi uplně znecitliví, dokonce i když ležím a držím telefon v ruce. Při porodu jsem měla EPI může to být tím a jak se toho zbavit?

zuzousinek
22. únor 2016

Mně na to pomohl hořčík. EPI jsem neměla a porod bez komplikací, ale tyto problémy nastaly taky po porodu.

karlajasmine
22. únor 2016

To zni jako syndrom karpalniho tunelu..vygoogli si to.. mam to taky a taky mi to zacalo po porodu.
Horcik, Vitamin B6 - pivovarske kvasnice (Pangamin), studene obklady.. a kdyztak zajdi k lekari a nech se poslat na neurologii. Ale nezoufej - da se to jednodusse vylecit ambulantni operaci, kdyby to bylo fakt hrozny. Tu moznost si nechavam do zalohy a zatim to zkousim 'vylecit' Pangaminem a Horcikem 🙂
EPI to byt nemuze.. taky jsem ho nemela, je to zpusobeny hormonama.

indigirka
22. únor 2016

Měla jsem to na noze, po šestinedělí to samo přešlo. Občas jsem si vzala hořčík nebo Calibrum mami, těžko říct, jestli to bylo tím. Podle mě je i možné, že jak se během porodu trochu otvírá pánev, může se tam něco skřípnout... Jestli je to způsobené hormonama, mohl by na to pomoct kontryhel (ten jsem pila taky, kvůli zavinování dělohy) - tím se nic zkazit nedá.