Zdravím,
chtěla bych se zeptat zda nemá některá z vás zkušenosti s brněním prstů na ruce. Asi před měsícem mě brněly ale bolest po pár dnech přešla. Teď se mi ale obtíže vrátily, začla jsem brát magnesium již třetím dnem, ale problémy nemizí. Brnění přechází z různých prstů a prostředníček na levé ruce mi jakoby ochabuje nebo bolí, nevím jak to popsat.
Děkuji za zkušenosti, nebot nevím zda jít k lékaři.
@kexina ano je
@susieeeee klidně mohou na obou, uvádí se, ze brni hlavne v noci. I kdyz ja zrovna Karpaly mam na každé ruce a mam to jinak
@susieeeee k lekari bych v tomto pripade urcite sla, muze to byt od patere, od mozku, proste to chce vysetrit a zjistit...
Tohle mi dela krční páteř. Mrtvi mi ruka a prsty. Po masáží úleva.
@susieeeee jeste jednoduchý test na Karpaly - ruku dlani nahoru a hřbetem druhé ruky lehce klesnout do zápěstí a pokud citis brnění v prstech mělo by to byt jasne. Ted jsem chytrá kdyz si to řeším taky 🙂
Mně brněly prsty v těhotenství. Dle MUDr. se to stává, dochází k utlačování nějakých nervů. Po porodu to zmizelo.
@lenbela kdyz je to v tehu tak je bezne, ze to pak zmizi, to je ta lepsi varianta
@lenbela je pravda, že v těhotenství se to stává, ale i mne to napadlo a koukala jsem na profil a z toho tam nic nevyčetla, zároveň to autorka kz neuvedla v dotazu, tak jsem si říkala, že těhotná nebude 🙂, ale může být samozřejmě a pak by to bylo vysvětlení
@kackakastanka já právě taky koukla na profil, ale tam nic, tak jsem prostě jen napsala svoji zkušenost.
@susieeeee v tom případě je příčina jinde... 😉
@lenbela jo, v pohode, to byl relevantni postreh
Karpaly brni od palce, když je to od páteře tak od malicku... jestli mě chápete.
Měla jsem to v těhotenství, gyndar říkal, že jsou to karpaly, tak jsem se ptala tchyně co mám cvičit (ona je má operované) a říkala, že pri karpalech brni palec ukazováček nejvíc. Mě brnel nejvíc prsteníček a částečně malíček s prostředníčkem. No a tyhle prsty brni zas mojí mamku, co má zničenou páteř že sedaveho zaměstnání. Opravdu to bylo od páteře, během šestinedělí to zmizelo.
Nemůže to být ještě borelióza?!
Ahoj, brnění prstů může mít spoustu důvodů - krční páteř, syndrom karpálního tunelu, jiný neurologický problém, dokonce i problém kardiologického charakteru (ale to bývá pouze levostranné). Určitě je lepší nechat se zdiagnostikovat lékařem a podle toho teprve postupovat dál.
Moje mamka má tzv. skákavý prst. V práci si hodně namáhá ruce a zpočátku jí brněli prsty (hlavně postředníček a prsteníček na jedné ruce)... pak to začalo bolet a pak když něco dělala, tak jí přestal poslouchat a nechtěl se sám ani narovnat. No a tak šla na menší operaci (protože je to nějak zkrácená šlacha) ... No a teď jí zlobí i druhá ruka... zkouší mazat mastí na křečáky (jako první pomoc)... ale asi se zas nevyhne operaci.
@susieeeee ahojky, též jsem to mela, trvalo to cca tri mesice, zasla jsem k obvodni, ta me odeslala na neurologii, tam mi lekarka sdelila, ze to mam od počítače - sezeni, pouzivani mysi, klavesnice - preslo to samo
Bez k neurologovi,twn ti udela vysetrwni. Tady.muze padat diagnoz plno. Od karpalu po roztr.sklerozu,po nador.
@susieeeee borelii bohužel přenáší i klíšťata a dnes možna už i další hmyz :( ať tak ci tak verim, ze budes v poradku