Bradavice. Zkušenosti?

obloha78
14. črc 2022

Ahoj,
psala jsem před nedávnem. Mám cca 3 měsíce problémy s bradavicemi na chodidle. Nemám je vystouplé,zašlapuju je. Ale obvodní říkal,že to jsou ty vnitřní. Že je tam ložisko. Chodila jsem na vypalování,ale nepomohlo to. A uvažuju,že zajdu na chirurgii. Ale nevím,co mi s tím bude dělat. Jestli vyřízne nebo zmrazí🤷🏻‍♀️. A už mě to i dost bolí. Nemáte s tím někdo zkušenost?Děkuju

merope
14. črc 2022

Já se je pokouším vyhnat pomocí kyseliny mravenčí, ale taky se to moc nedaří. Nebolí, nezlobí, ale pořád se rozlejzají, vždy se jich zdánlivě zbavím a zase vylezou.

matesxx
14. črc 2022

@obloha78 Měla jsem je cca 10 let a pomohla až kyselina mravenčí. Ale chce to mazat, mazat a mazat.

obloha78
autor
14. črc 2022

Ale já je nemám právě vůbec vidět,jak je zašlapuju.Chodila jsem na vypalování a mazala Kolodium Forte. Tak dnes odpoledne jdu na chirurgii a jsem zvědavá co mi řekne

jjasmina
14. črc 2022

@obloha78 Mě vždy pomohl vlaštovičník

maggiele
14. črc 2022

Ahojky, s tím co píšeš mám bohaté zkušenosti. Na chodidlech jsem měla 3 "hnízda" bradavic. Chodila jsem pravidelně na vypalování tekutým dusíkem a na stříhání, větší bolest jsem snad nezažila jak mě nohy pálily a stejně to nepomohlo. Na radu lékárnice jsem pořídila kolodium forte a tak se jich zbavila. Každý den, vždy večer po koupání jsem bradavici natrela kolodiem, zalepila náplasti a šla spát. Až se kůže začala odlupovat tak jsem to vystřihla a zase natřela kolodiem,zalepila. A tak pořád dokola než bradavice úplně zmizela. Toto mi pomohlo, bylo to bezbolestné, ale trvalo to. Na tekutý dusík už bych nikdy nešla.

dominge
14. črc 2022

@obloha78 mám též a doktorka doporučila EndWarts a musím říct, že super. Pomalu ale jistě vylezaji a brzy budou venku a to mi nepomohl ani vlastovicnik

obloha78
autor
14. črc 2022

Děvčata tak jsem byla u chirurga a on mi řekl,že to bradavice není.Že si myslí že ne. Jak to ma vypálený a bílej flek,tak to tak prý neni vidět. A že to nemám ničím mazat a za tři týdny přijít. Tak to už fakt nevím. Obvodní říká bradavice a chirurg že ne🤷🏻‍♀️

hanyzka11
14. črc 2022

Ahoj, u nás teda taky nejlepší zkušenost s kolodiem forte. Vypalování nepomohlo, ale toto ano i když to není hned, tak to tu bradavici opravdu zlikviduje a tak všude doporučuju. Dusík je na malinkaté bradavice nebo na piditečky, co po kolodiu zůstanou. A reakce na tvůj poslední příspěvek. Zajdi radši na kožní. Tam s tím přece jen mají nejvíc zkušeností.

obloha78
autor
14. črc 2022

Takto vypadá noha po vypálení a kolodium.A chirurg říká,že to bradavice není. Tak už nevím

hanyzka11
16. črc 2022

To máš už moc pěkně zahojené. Počkala bych ještě třeba 14 dní až měsíc až se to úplně zahojí. Jakože se ta kůže sjednotí s tou okolní (může to trvat i déle). A pak to nechala znovu prohlédnout,jestli tam ještě něco zůstalo. Viděla bys to asi i sama, si myslím.Takto to nejde vidět. Syn právě po úplném zahojení měl ještě tečku velikosti špendlíkové hlavičky a ta se potom zlikvidovala dusíkem.

tasimia
16. črc 2022

@obloha78 za mě, největší zazrak propolis. 12bradavic na palci a během dvou měsíců byly fuc. Je to sice delší léčba, ale bezbolestná a účinná.

hanyzka11
16. črc 2022

@tasimia jj s tím taky souhlasím. Propolis je zázrak na víc věcí. Jen je to, jak píšeš na dlouho 🙂

ekou
16. črc 2022

V roce 2020 jsem zlikvidovala pomoci dr velke lozisko bradavic na noze a letos je mam opet a jeste gratis na jinem miste. Tak ted to zkousim mazat propolisem a vypada to snad nadejne (jen to bude asi delsi lecba) :D

merope
16. črc 2022

@obloha78 Já když už jsem byla nešťastná, tak jsem na to začala koukat lupou a zjistila, že pokud tam ty bradavice zůstanou, jsou to maličké černé tečky. Chce to teda nejlíp nějak brzo po koupeli / sprše, jinak to může být i špína (nebo zkusit "vydloubnout", špína jde, bradavice ne). Pokud tam černé tečky nejsou, tak by to opravdu mohlo být "čisté", okem to vidět není.

ivis_b
16. črc 2022

@obloha78 na koznim mi ji vydloubli, po umrtveni. Umrtveni bolelo jak cert, samotne vyndani uz pak ne. Kdyz to pak prislo k sobe, bolelo to jeste docela dost, ten den a druhy den jsem mela mit nohu nahore a vubec na to neslapat, treti den uz jsem opatrne slapala a dalsi den uz uplne ok.

2veverka
12. čer 2023

@tasimia
@hanyzka11 Holky, můžu se připíchnout s dotazem, jak jste propolis aplikovaly? Já jsem teď asi v bazénu chytla bradavice na obou chodidlech a je to fakt opruz (zatím jsem používala takovéto pero z lékárny, ale dohojené to není).

tasimia
18. čer 2023

@2veverka ahoj, promiň, že at ted. Koupila jsem si u včelaře propolisove granule, namackala na bradavice, zalepila a nechala zalepené vodeodolnou náplasti třeba 2-4 dny. Pak jsem naplast sundala a ty bradavice byly uplne mekoucke, loupala jsem je, nebo strihala opatrně nůžky - nesmí te to bolet! Co půjde, půjde.
Den jsem to nechala dýchat a pak pokracovala. Za dva měsíce, byly bradavičky pryč.
Za me lepší než vypalování, ani po druhé aplikaci, bradavice nebyly pryč.