Ahoj, udělala se mi boule mezi pulkami, jakoby na konci kostrci (na ocasu).. Kdysi se mi to stalo, ale tak že jsem nemohla sedět a dostala jsem na to visnak. Teď zatím ještě sedět mohu, ale nepamatuji si zda jsem dřív měla bouli. Nechci na nějaké vyřezávání nebo operaci.. Nevíte, co by pomohlo? Děkuji
@te_reza 😖 tak moc děkuji.. Achjo
Není to nic hroznyho, jen přemoci pocit, že to je na prdeli😂já už nemohla ani spát, fikly to, vymackly, 2x se to vrátilo a to sem mazala černou mastí, po druhé jsem to zmackla a prasklo to, od té doby mám pokoj. Dost lidem se to ale vrací
@te_reza já jsem si toho všimla teprve ráno, včera jsem tam ještě nic neměla.. A přijde mi to jako hodně tvrdá boule, je to tvrdé jako kost.. Vymacknout se to nedá.. Já to měla jednou před hodně hodně lety a to jsem nemohla sedět a pomohl visnak.. Od té doby nic.. Mám teď ještě problémy s patama a se zády, tak bůh ví, jestli to není že zad 😖 pořád něco, uz me to nebaví.. Doufam, ze pomůže visnak, akorát netuším, jestli není na předpis.
Není, ono to je jako takovej Mega beďar.... Ještě pomáhá sudocream, ale jestli tě to složí že ucitis každý pohyb, musíš s tím na chíru
Jakože ta černá mast není na předpis
@te_reza no to je skvělý 😖 já se tak bojím, toho řezání.. Pořád něco achjo a moc děkuji
Nejspíš to bude pilonidální sinus, měl by se na to podívat chirurg...
@surikata131 tak toho zatím vynechám.. Dekuji 😖
Někdy stačí betadine desinfekce a zalepit, někdy inadine mřížka a zalepit, višňák mi miz nepomohl. Taky jsem to měla. Snažit se to vymacknout, až to praskne, tak je to jen na pár dní. Pozor na infekci. Doufám, že to zvládnete doma. Bolí to z toho, jak se tam tvoří ten hnis, až to praskne, tak se vám uleví 🍀✊
@palja a když to praskne, tak to mohu něčím mazat? Visnak se prý nemůže dávat na otevřenou ránu. Zkusím visnak a uvidíme
@palja a vymacknout mi to tedy nejde.. Je to takové tvrdé jako kost, ani to nejde pořádně chytit a boli to
Mně to šlo vymacknout po té betadine/višňáku až za 3-4dny. Taky jsem to měla tvrdé jako kost a pak to najednou šlo ven. Až to praskne, tak višňák do rány nedávat, to už jen potom nějakou desinfekci, kterou máte doma, i ta betadine by se mohla (je to desinfekce), ale ta asi štípe. Já jsem si to i nahrivala ve vaně, ono to potom tak nebolí.
@palja vyzkouším vše, dekuji
Višňovka nebo černá mast a když to nepomůže budou ti to muset riznout. Jinak to ven nedostaneš