Borelioza. Za jak dlouho tento stav povolí?

amazonkajanik
19. čer 2020

Tak původně jsem si myslela,že jsem nastydlá. Dokud jsem si včera nevšimla,že se mi na místě,kde jsem měla před 14dny klíště,neudělal flek. Bylo mi divný,aby mě obyč rýma sejmula jak chlapa. Takže návštěva mudr a silná atb. Holky, kdo jste si tím prošel,za jak dlouho ten chřipkový stav povolí? Samozřejmě chápu,že je to individuální,ale aspoň orientačně. Malý se rozhodl,že během jednoho měsíce bude mít kompletní řezáky a přidaly se i stoličky,takže houpat a konejšit,ale já sotva stojím na nohou 😟

hezz17
19. čer 2020

@amazonkajanik nemám odpověď na dotaz, ale hodně bych v tomhle stavu zvažovala chlapovo ocr

amazonkajanik
autor
19. čer 2020

@hezz17 Jj,to je zařízené,ale musel ještě na schůzku,kterou nemohl zrušit. Ale i tak,malý se nejlépe uklidní u mě. Začala mu separační úzkost. Teď naštěstí spí a pak si ho vezme muž ven na procházku,abych se mohla prospat. Jen tenhle stav v podstatě neznám,nebyla jsem léta nemocná,tak si připadám totálně neschopná

sudylichozrout
19. čer 2020

@amazonkajanik Ahoj, mela jsem boreliozu pred dvema lety. Ten chripkovy stav mi trval cca 24 hodin, pak uz mi bylo dobre. Ale nemela jsem ani flek, ani rymu. Jen silenou bolest tela, kloubu a teplotu tesne pod 38 st. A prestaly mi fungovat krcni svaly, nenesly mi hlavu. Plandala mi na krku. Tohle vse odeznelo druhy den a pak jsem sla po vikendu k dr. Udelali CRP a dostala jsem atb. Pak kontrolni odbery na protilatky a za par mesicu dalsi kontrolni odbery. Chytli jsme to vcas, podarilo se to zalecit.
Mama nela tu chripkovitou fazi 3 dny a prave myslela, ze je jen nachlazena. U ni se to zalecovalo az po propuknuti te druhe faze, kdy ji borelioza napadla michu.

rezusesmichy
19. čer 2020

U mě se ty chřipkové stavy střídaly tak zhruba měsíc

amazonkajanik
autor
19. čer 2020

@sudylichozrout
@rezusesmichy
Tak mě to začalo ve středu večer,jenže malý má taky rýmu a pokašlává,tak jsem myslela,že je to z klimatizace ze soboty. Jenže pak ten flek,no. Včera byl jako 50koruna a dnes jednou tak velký. Doktor dal hned atb a krev prý až za 6neděl,jestli budou už protilátky,nebo se budu léčit dál. Snad to přejde do těch 24h . Jsem zvyklá šlapat,ale nechci riskovat,že omdlim s malým v náručí

evaviki
20. čer 2020

Chřipková stav tak 6 tydnu, pak se to opakovalo při stresu a únavě. U sebe mám článek, doporucuji nepodcenit, atb na 3 týdny jsou málo.

teerulka
20. čer 2020

Ten první chřipkový stav trval tři dny, bohužel jsem neměla flek, takže jsem netušila, že mám borelku. Následné zhoršení přišlo asi za dva měsíce a do určení diagnozy to trvalo ještě další 4 měsíce, takže celkově půl roku od klíštěte, léčení pak trvalo asi rok a půl.