Ahoj holky, včera jsem si všimla 3 kruhu viz foto na noze kde mě před 2 mesici kousků klíště ..Ale kruhy nejsou v místě kousnutí . Nevite nebo nemáte nejakou zkušenost? Co koukám na netu tak mi přijde když vyhledán borelióza ty kruhy jiné ... Samozřejmě zajdu v pondělí k doktorovi , do toho mě uz týden v podstatě v kuse boli hlava .
Děkuji holky v pondělí ficim
@markii30 nemusí to být nutně z klíštěte, mne kousla nějaká poletující potvora měla jsem to jako rudý flek červený pod kolenem z vnitřní strany ktery rostl a rostl až sem ho měla přes půl stehna a zasahovalo do téměř půli lýtka. Dle mého Dr vše v pořádku za půl roku se objevili problémy az za půl roku. Vraceli se mi anginy noha strašně bolela měla jsem téměř tvaroh neustále na pohotovosti nic u Dr nic pak jednoho dnes mi začaly odcházet ledviny , curala jsem kofolu . To už mne díky jiné Dr která zastupovala mého Dr jsem skončila na nefrologii kde podlouhych vyšetření zjistili boreliózu. 4 ant do té doby jsem měla nic. Tam nasadili na dva měsíce další a od těch dob mám pokoj tuk ťuk ťuk , ikdyz jsem sledována protože mi to trochu na ledvinách udělalo paseku. Nechci strašit ale nic nepodceňovat . 😉
Syn má zrovna boreliozu a flek vypadal pred ATB uplne stejne a zvetsoval se.
Na vysledky z krve jsme cekali 8 dni. Potom byla nasazena antibiotika na 2-3 tydny.
Holky teď na to koukám a ty fleky mizí 🧐 , tak já nevím .
Tak potvrzeno , prý ukázkový příklad .. antibiotika na měsíc a zítra na odběry krve jelikož jsem dnes nestihala tak brzo ráno . Všem děkuji nebýt vás tak to neřeším jelikož dneska už tam není vůbec nic . 🙂
Jojo. A z mé zkušenosti, kdyby se třeba za xyz roků objevily nějaké podivné bolesti kloubů, říct toto doktorovi. Není to úplně snadné vždy vymítit, může to být potlačené a po nějaké době to může vystrčit růžky, mně to doléčili po xy letech, mělo to minimální projevy a i beznásledků, ale pak nemilé potíže s bolestí kloubů. ATB 6 týdnů a byl klid.
@jijulka Muzu se, prosim, zeptat? Ja byla dnes u obvodniho- byl misto nej zastup.
Tvrdil mi, ze flek pri borelioze musi byt pravidelne kulaty a nemizi, coz me teda dost zarazilo, protoze dcera mela o prazdniny flek ve tvaru pulmesice, dostala atb a protilatky mela nasledne pozitivni. A ja sama jiz boreliozu jednou mela a take jsem nemela flek uplne pravidelny.
Prikladam kdyztak fotku.
To bude borelioza. Chce to atb.