Borelióza. Je možnost mít neuroboreliózu?

9. dub 2022

Je možnost mít neuroboreliozu, i když jsou výsledky z mozkomíšního moku v pořádku? Příznaky pro mě se stabilitou, záškuby svalů, únava, pištění v uších, bolesti stehen m, spíše kosti, zhoršený zrak.

drep
9. dub 2022

To co popisuješ ani jedno není příznak neuroboreliozy. I bez ohledu na výsledek z moku

jijulka
9. dub 2022

myslim, ze spis ne

autor
9. dub 2022

Jaké jsou pro ni příznaky ?

autor
9. dub 2022

A jak spolehlivá je lumbalni punkce ? Někde jsem četla o tom že je vypovídající jen z 30%. Trápí mne také mozková mlha, problém s koncentrací a vrneni končetin.

jijulka
9. dub 2022

nemela jsi covid?

autor
9. dub 2022

@jijulka to nevím. Měla jsem minulý týden bolesti pod čelisti. Covid jsem měla před rokem, problémy mám 3 měsíce

jijulka
9. dub 2022

mne tohle začalo po covidu, odezniva to.
MR mozku bylo?

autor
9. dub 2022

@jijulka mě mozku, páteře a rentgen panve. Ještě čekám na hrudni páteř, brutálně mě bolí mezi lopatkami dlouhodobě a krupe za krkem.

autor
9. dub 2022

@jijulka bylo mri mozku

autor
9. dub 2022

@jijulka trapi mne také světloplachost,. Ty jsi měla všechna tato trápí co tu píšu? Covid mne nenapadl. Právě že mě strašili s neuroborelii a tu my nyní vyloučili. Ale já mám větší a větší problémy. Hlavně to pískání v uších a něco mezi nestabilitou a závratěmi.

jijulka
9. dub 2022

muze to byt kombinace potizi i od zad, blok krční patere udela závratě, tinnitus, poruchy zraku, brnění rukou… po třech měsících urcite nelze vyloučit i jistou psychogenni nadstavbu.
ja po covidu mozková mlha, nesoustredenost, unava, bolesti hlavy…

autor
9. dub 2022

@jijulka chodím na rehabilitace, bez efektu. Skor se bojím že boreliózy

aarriel
9. dub 2022

Ja mela neuroboreliozu a priznaky byly velke bolesti hlavy a ochrnuty oblicej a bolest za ocima. Nic jineho mi nebylo...

autor
9. dub 2022

@aarriel já mám: nestabilita, motání hlavy, fascikukace, vibrace končetin, syndrom neklidných nohou, třes rukou, špatný zrak, bolest páteře, křupani za krkem, malátnost, bolest stehen, v noci návaly vedra, občas průjmy, bolesti hlavy, pištění v uších , hučení v hlavě, porucha paměti, koncentrace, dezorientace

aarriel
10. dub 2022

No ono to muze byt celkem cokoliv, u me to bylo ze dne na den, rano jsem se probudila s ochrnutym oblicejem a bylo to. Predtim mi nic nebylo, normalne jsem chodila do skoly a o vikendech parit. Az zpetne jsem si rikala, ze ta bolest hlavy patrila asi k tomu... Kazdopadne hned mi delali lumbalku a CT mozku a magnetickou a tak se to potvrdilo. Byla jsem pres mesic v nemocnici, tenkrat jeste na detskym a 21 dni mi 2x denne davali infuzi s antibiotikami

autor
10. dub 2022

@aarriel u mě se příznaky postupně přidávají. LP prý negativní, ale mě je čím dál více zlé. Skor si myslim, že mám boreliózu v chronicite, že mi přešla do blbě faze. Jestli to chápu dobře, mám aktivní igm i igg protilátky.

aarriel
10. dub 2022

Vic asi neporadim, bylo mi 17 let, takze si uz vsechno nemapatuji a nejaky vysledky mi byly v ty dobe jedno, zajimalo me, ze me nebudou chtit kluci 🙈😂