Dobrý den. Již mě čeká kolonoskopie, ale já se nesmírně bojím… ☹️ Mám hodně nízký práh bolesti… ☹️ Kdo na tom byl, je to opravdu tak bolestivé? Nebo není čeho se bát? ☹️ Moc děkuji za odpověďi… ☹️
Ne, vůbec. Práh bolesti mám nízký, bolí mě všechno. Jen mi bylo blbě z toho vyprazdňování, byla jsem vyčerpaná.
Ja v nemocnici dostala takovy oblbovak, ze z toho nevim vubec nic😁. Dopredu jsem jim hlasila, ze jsem cíťa, a ze chci co nejvic toho oblbovaku co jde.
Nebolí, ale měla jsem oblbovák. Občas bylo nepříjemné, když odebíral vzorek.
@denculinka já třeba 2x oblbovak a stejně jsem strašně trpěla
Taky mě to čeká ☹ , tak prosím o info - měly jste pak odvoz/doprovod nebo jste to zvládly samy? Mám to k doktorovi cca deset minut pěšky, tak jestli pak zvládnu dojít domů sama nebo jestli mám řešit doprovod.
@kakamila12 manzel byl sam a i si pak sam odjel autem. Ale mel to bez oblbovaku. S nim te ridit nenechaji, musis mit odvoz. Ale kdyz to mas 10min.pesky, tak to bys asi mohla zvladnout....
@lv já mám hrozný ani při císaři mě půl těla. Nestačilo a musela jsem být celá... ☹️
@fouskovi 😢😢😢😢
@kakamila12 s oblbovakem vás samotnou nepustí
Jdu ve čtvrtek, jakoby trošku nervozni sem, ale bolest je to nejmenší co řeším. Stejně s tím nic neuděláš. To nejvíc co můžeš udělat, je snažit se být klidna. Zvládneš to.
@lemamama Děkuji.. Jsem v háji no... ☹️ Bojím se bolesti jak blázen... ☹️ A hlavně jsem slyšela, že kdo je po císaři tak většinou mají srusty a tím pádem to bolí... ☹️
@lemamama tak jak jste to zvládla?
@denculinka naprosto v pohodě, za mě je nejhorší ta příprava, vypít ten roztok. Samotná kolonoskopie byla absolutně bez bolesti, ale absolutně. Byla to chvilička cca 10minut.
@denculinka ja byla loni pred Vanoci v Ikemu, nechala jsem si dat oblbovak a fakt uplne v pohode! Pamatuju si jen zacatek a ani to nebyla bolest. Pak uz jsem se probudila na pokoji, chvili pockala, nez prestane oblbovak pusobit a jela domu. Ale je potreba teda v idealnim pripade mit odvoz domu.
@denculinka vůbec ne, dostala jsem oblbovák a nevím o ničem. 🙂
@ele_nka Závidím. Kéž bych to tak měla taky... ☹️ Ale sem vystrašena skrze císaře jak jsem měla... Že mě nezabrala taky půl umrtveni... Tak se bojím, že nezabere ani toto...
A nějak mám strach s toho čištění, že tak dlouho nebudu moc nic jíst... A pak třeba že to bude bolet skrze za točené střevo nebo tak... ☹️
@lemamama Kéž bych to měla tež na 10min... ☹️
@denculinka byli tam predemnou 3 lidí a žádný tam nebyl déle jak 15minut. Jinak ano,.příprava je krutá hlady jsem lezla.po zdi ale to je za mě to nejmenší. Jeden den se to dá.
@denculinka ahoj.a kdy na to jdeš?byla jsem už 2x.pro mě je problém vypít to množství toho roztoku předtím.
@bessinka Jdu 19.12. Ale strach už mám teď... ☹️
@denculinka neměj,není proč.nech si dát oblbovák.držím palce
@denculinka byla jsem asi před 3 lety. Řekla jsem si o oblbovák a to není to samé, jako částečné umrtvení při operaci 😉 Přirovnala bych to k tomu, kdybych se opila až na hranici bezvědomí, ale bez těch nepříjemných stavů při kocovině. Prostě jsem byla mimo, nějak jsem okrajově vnímala, že doktor něco říká a bylo mi všechno jedno, takový hrozně sladký pocit jako těsně před usnutím. Trvalo to asi 15 minut, pak bylo po vyšetření, přestalo to působit a byla jsem hned plně při vědomí, jak když luskneš. Jen jsem musela mít odvoz domů.
@denculinka Jak se to vezme. Měla jsem první kološku za plného vědomí a bolelo to, o tom žádná. Ale s analgoscedací - neboli oblbovák, to moc nevnímáš. A pokud dostaneš dobrou dávku, je to skvělý matroš 😂 A samozřejmě bolestivost se odvíjí nejen od správného vyprázdnění, ale i pokud by tam byl srůst, zánět, zůžení apod. tak je vyšší citlivost střev a tím spojená větší bolest. Ale já ikdyž měla posledně 40cm v kuse zánět, tak jsem dostala tak velkou dávku, že si toho moc nepamatuji 😁