Bolestivý prso, teplota. Mohl by to být zánět?

luckakaja
25. srp 2014

Ahoj holky,mam citlivy pravy prso,na dotek trochu bolestivy a vecer jsem mela teplotu.Ale kojeni bolestivy neni-ani bradavka.Kojim skoro6-ti mesicni holcicku a v tomhle prsu jsem mela vzdycky vic mlika.Mohl by to byt zanet?A k jakymu doktorovi s tim kdyztak jit-obvodak?Diky za rady..

melodygirl
25. srp 2014

@luckakaja zajít ke gynekologovi, většinou jsou u zánětu horečky nad 38. Ale pokud máš pocit, že by to mohl zánět být, tak zkus homeopatika phytolaccu decandru 9ch, po hodině cucat 1 kuličku. Mě na retenci a náběh na zánět pomohla do druhého dne neuvěřitelně.

kaculinek1
25. srp 2014

Zkus tvaroh.Nebo i ty homeopatika. Měla jsem podobné příznaky jedno odpoledne a ráno už horečky a zimnice - zanedbala jsem to. Malé bylo 5 měsíců.... Můžeš zkusit CRP, pokud ho doktor má(u nás ho má pediatrička, určitě by napíchla i mě, pokud bych měla podezření) jen tě píchne do prstu a hned zjistí jestli náš zánět v těle.

loc
25. srp 2014

Ahoj, já právě zánět prsu prodělávám, tak zkusím popsat příznaky - prso je zarudlé, na pohmat mírně bolestivé a teplejší než okolní kůže. Teplotu jsem měla nad 38 a k tomu večer zimnici s třesavkou, v míístnosti s 25 stupni jsem musela mít župan a teplé ponožky a ještě být pod peřinou... A taky mě bolelo celé tělo jako při chřipce. Chytlo mě to v pátek večer (klasika :D), tak jsem jela v sobotu na pohotovost k Apolináři v Praze, kde jsem před dvěma a půl týdny rodila. Dr. mi předepsal ATB a doporučil, ať si alespoň 2 dny, než začnou ATB zabírat, beru po 6 h paralen 500 mg, aby se mi ulevilo. Kojit mám z obou prsů a mezi kojeními mám na postižené dávat ledový nebo tvarohový obklad a před kojením naopak nahřátý obklad.

Podle mě Ti to začíná, tak zavolej obvoďákovi, on Tě jistě hned vezme a ta ATB Ti předepíše. Určitě tam ale zajdi, jinak by se Ti tam mohl vytvořit absces a píštěl ven z kůže... A do té doby zkoušej ty obklady a paralen. Přeju brzké uzdravení 🙂.

loc
25. srp 2014

Jinak kojení z toho prsu mě taky nebolí a ani nebolelo a bradavka je taky v pohodě. Bolí to jenom v místě toho zarudnutí.

tublatanka
25. srp 2014

mně pomohly tvarohové obklady-namazat na prso,kde bolí je citlivé a červené(ne bradavku) zabalit igelite,nechat působit,než začneš kojit,tak pak sundat a po kojení opět novou dávku..tvaroh mi to vytáhl a vyhla jsem se tak antibiotikům,zkus.
prso jsem si také masírovala,kde jsem nahmatala tvrdlé boule,bolestivé,ale to také pomůže,kojit stále,dokud
to jde...

pettull
25. srp 2014

Ja take doporucuji tvarohovy obklad. Se zanety bojuju porad a vzdycky kdyz to prichazi, dam tvaroh a je to v pohode. Tvatoh davam na 20 min. a bez igelitu.

luckakaja
autor
26. srp 2014

Dekuju 🙂