Ahoj holky,mam citlivy pravy prso,na dotek trochu bolestivy a vecer jsem mela teplotu.Ale kojeni bolestivy neni-ani bradavka.Kojim skoro6-ti mesicni holcicku a v tomhle prsu jsem mela vzdycky vic mlika.Mohl by to byt zanet?A k jakymu doktorovi s tim kdyztak jit-obvodak?Diky za rady..
Zkus tvaroh.Nebo i ty homeopatika. Měla jsem podobné příznaky jedno odpoledne a ráno už horečky a zimnice - zanedbala jsem to. Malé bylo 5 měsíců.... Můžeš zkusit CRP, pokud ho doktor má(u nás ho má pediatrička, určitě by napíchla i mě, pokud bych měla podezření) jen tě píchne do prstu a hned zjistí jestli náš zánět v těle.
Ahoj, já právě zánět prsu prodělávám, tak zkusím popsat příznaky - prso je zarudlé, na pohmat mírně bolestivé a teplejší než okolní kůže. Teplotu jsem měla nad 38 a k tomu večer zimnici s třesavkou, v míístnosti s 25 stupni jsem musela mít župan a teplé ponožky a ještě být pod peřinou... A taky mě bolelo celé tělo jako při chřipce. Chytlo mě to v pátek večer (klasika :D), tak jsem jela v sobotu na pohotovost k Apolináři v Praze, kde jsem před dvěma a půl týdny rodila. Dr. mi předepsal ATB a doporučil, ať si alespoň 2 dny, než začnou ATB zabírat, beru po 6 h paralen 500 mg, aby se mi ulevilo. Kojit mám z obou prsů a mezi kojeními mám na postižené dávat ledový nebo tvarohový obklad a před kojením naopak nahřátý obklad.
Podle mě Ti to začíná, tak zavolej obvoďákovi, on Tě jistě hned vezme a ta ATB Ti předepíše. Určitě tam ale zajdi, jinak by se Ti tam mohl vytvořit absces a píštěl ven z kůže... A do té doby zkoušej ty obklady a paralen. Přeju brzké uzdravení 🙂.
Jinak kojení z toho prsu mě taky nebolí a ani nebolelo a bradavka je taky v pohodě. Bolí to jenom v místě toho zarudnutí.
mně pomohly tvarohové obklady-namazat na prso,kde bolí je citlivé a červené(ne bradavku) zabalit igelite,nechat působit,než začneš kojit,tak pak sundat a po kojení opět novou dávku..tvaroh mi to vytáhl a vyhla jsem se tak antibiotikům,zkus.
prso jsem si také masírovala,kde jsem nahmatala tvrdlé boule,bolestivé,ale to také pomůže,kojit stále,dokud
to jde...
Ja take doporucuji tvarohovy obklad. Se zanety bojuju porad a vzdycky kdyz to prichazi, dam tvaroh a je to v pohode. Tvatoh davam na 20 min. a bez igelitu.
Dekuju 🙂
@luckakaja zajít ke gynekologovi, většinou jsou u zánětu horečky nad 38. Ale pokud máš pocit, že by to mohl zánět být, tak zkus homeopatika phytolaccu decandru 9ch, po hodině cucat 1 kuličku. Mě na retenci a náběh na zánět pomohla do druhého dne neuvěřitelně.