Bolestivé znaménko na hlavě

barunnka3
17. črc 2019

Zdravím..
Mám takový menší dotaz..
Již pár let mám znaménko na temeni hlavy. Je docela velké, vystouplé a nepravidelného tvaru, ale neřešila jsem to.. Nyní jsem 29+3tt a zdá se mi, že se mi znaménko zvětšuje, kousek opodál se udělalo další a v okolí pár centimetrů místo bolí. Doteď to bylo jen při dotyku, dnes začalo i bez dotyku.. Určitě vyhledám pomoc kožní nebo chirurga, ale chtěla jsem se zeptat, zda s tím někdo nemá zkušenosti nebo zda není popřípadě nebezpečné pro miminko znaménko odstranit, jelikož se místo bude muset umrtvit..
Předem děkuji za odpověď.

moxha
18. črc 2019

Já jsem takhle měla pihu na pravé ruce.Nebolela,jen občas svědila a v těhotenství se trochu zvětšila.Nakonec mi byl diagnostikován melanom,takže bych na nic nečekala a objednala se k doktorce..Případné lokální umrtvení by nemělo vadit.

katka900
14. únor 2022

Chci se zeptat. Začalo mě svědit znaménko na hlavě. Určitě se hned objednám. Ale.. Máte nějaké zkušenosti? Mám doma dvě malé děti a strašný strach.

odula
14. únor 2022

@katka900 me svedilo na rameni a ani mi ho neodstranili pokud se nemění. Pry podrazdeny. Jakej má tvar? Roste? Jak je velký? Jinak - známýmu byl diagnostikovanej melanom, když se zachytí včas tak většinou stačí jenom vyndat tak nezmatkuj ;)

katka900
18. bře 2022

@odula jedno vyhodnotila na zádech nějak a za půl roku kontrola. Nevím co si myslet